Serie A - liga włoska
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Serie A - liga włoska
Ewidentny fejk, Oli Giroud by nigdy
A jaki jest problem? To były niewolnice przymuszone siłą czy kobiety, które dostały wynagrodzenie za swoją pracę?
milionerzy ruchaja kurwy, ale afera
Conte odchodzi z Napoli
- qualite_de_schizoide
trener na 1/2 sezony
najpierw efekt miotły -> stabilizacja -> spoko wyniki -> zjad -> wkurwienie i beef z kimś w klubie -> odejście
najpierw efekt miotły -> stabilizacja -> spoko wyniki -> zjad -> wkurwienie i beef z kimś w klubie -> odejście
-
Bisclavret
Inzaghi ucieka od Arabów i będzie do wzięcia, ciekawe czy ktoś się skusi?
Rok temu karuzela się zakręciła na ogromną skalę i przyznaję że nie spodziewałem się że to akurat Inter zaliczy progres na ławce, kapitalny wynik Rumuna w pierwszym sezonie bo krajowego dubletu nie zdobył w interze nikt od czasów Mourinho, a zrobił to trener któremu wszyscy wieszczyli bezrobocie w październiku
nie sądzę żeby ktokolwiek w Mediolanie tęsknił za Szymonem
Rok temu karuzela się zakręciła na ogromną skalę i przyznaję że nie spodziewałem się że to akurat Inter zaliczy progres na ławce, kapitalny wynik Rumuna w pierwszym sezonie bo krajowego dubletu nie zdobył w interze nikt od czasów Mourinho, a zrobił to trener któremu wszyscy wieszczyli bezrobocie w październiku
Max Allegri i inni z pionu sportowego Milanu wypierdoleni dyscyplinarnie po wczorajszej kompromitacji
- qualite_de_schizoide
to jak oni spierdolili awans do ligi mistrzów w tym roku to jest jakaś abstrakcja
przecież oni tam mocno waliczyli do 3/4 częsci sezonu w czubie i nagle się zesrało przed końcem, w dodatku z cagliari wygrywali w ostatnim meczu i też zjebali
wszyscy wkurwieni na allegriego za ten styl, az flashbacki z juve mam, gość został daleko w tyle z podejsciem do futbolu
przecież oni tam mocno waliczyli do 3/4 częsci sezonu w czubie i nagle się zesrało przed końcem, w dodatku z cagliari wygrywali w ostatnim meczu i też zjebali
wszyscy wkurwieni na allegriego za ten styl, az flashbacki z juve mam, gość został daleko w tyle z podejsciem do futbolu
-
Bisclavret
Kompromitacją Milanu było zwolnienie Pioliego, chłop zrobił mistrzostwo, coś pograł w LM, raczej był gwarancją TOP4, trzeba go było potrzymać jeszcze ze dwa lata, przebudować z nim kadrę i poczekać na kogoś konkretnego. Ale zaczęło się wymyslanie kurwa jakichś fonseków czy innych danza kuduro z cygarem żeby finalnie na kolejny sezon wziąć największego betona jaki istnieje
Ale co sobie Milan wygrał derby dwa razy to ich
Ale co sobie Milan wygrał derby dwa razy to ich
- qualite_de_schizoide
swoją drogą król strzelców lautaro 17 bramek tylko, najmniejsza liczba od lat 90, a wtedy grało bodajże 16 drużyn w seria a
o koronę króla strzelców otarł się Malen, który przyszedł w zimę do Romy, przecież to jest jakiś mem ta liga
o koronę króla strzelców otarł się Malen, który przyszedł w zimę do Romy, przecież to jest jakiś mem ta liga
może się wypowiem jako że widziałem prawie każdy meczy milanu w tym sezonie. już od 4 lat milan gra tak, że oczy bolą od patrzenia ale to co zafundował w tym sezonie allegri to jest kurva przesada. to że do połowy sezonu bili się o majstra, było zwykłym odchyleniem statystycznym, wyniki się zgadzały ale prawie wszystkie wygrane mecze były przepchnięte kolanem, strzelone bramki nie były efektem składnej gry, a raczej coś w stylu: zwiechy obrońców przeciwnika/dyskusyjny karny/bilard po stałym fragmencie/strzał życia kogoś z milanu, do tego dołożyć fakt że Maignan wyciągnął kosmiczną liczbę ponad xG, a napastnicy rywali pudłowali setki na potęgę i to wszystko było widać w tabelach expectedPoints, gdzie milan nigdy przez okres sezonu nie był wysoko. Po paru miesiącach fart uleciał i Milan zaczął gubić regularnie punty ale gra była ciągle taka sama, taki sam piach. Milan był regularnie kurva dominowany przez jakieś cagliari, udinese czy inne sassuolo, zdarzało się że milan skleił dosłownie jedną akcję z takimi ogórkami przez 90 minut. ja to bym wypierdolił wszystkich nawet jeśli doszłoby do doczłapania się do LM, swoją drogą tak spierdolić, kiedy wszyscy twoi poważni przeciwnicy muszą grać dodatkowo w środku tygodnia w europejskich pucharach, to jest hit. dyrektorzy odjebali może nawet bardziej, wydanie 70mln na Jashariego i Ricciego, żeby siedzieli na ławce, panic buy Nkunku, od początku niepasujący do wizji allegriego, który nie dość że kosztował prawie 40mln, to jeszcze pobiera prawie największą pensję w drużynie, co czyni go niesprzedawalnym. wydanie 30+ na paralityka Gimeneza(to rok temu), który w każdym piłkarskim aspekcie jest beznadziejny i to może stwierdzić ktoś kto totalnie nie zna się na piłce oglądając meksykanina przez godzinę. Estupinana nie zrzucam na zarząd, bo gość podobno był całkiem niezły, więc ciężko był przewidzieć, że będzie grał tak beznadziejnie.
Jedynymi plusami tego sezonu była gra Rabiota, Modricia i Pavlovica
nie mam wgl wizji co dalej. przed sezonem idea gry trójką z tyłu, po poprzednim fatalnym defensywnie sezonie i przebłyskach z ww. taktyką pod koniec conceicao całkiem mi się podobała ale teraz mogę stwierdzić że w drużynie nie ma zawodników pod 3-5-2 ale tak samo nie ma pod 4-3-3. Osobiście wyjebałym za dobre pieniądze: Leao, Fofanę, Tomoriego i za każde pieniądze: RLC, Nkunku. Oby teraz zarządz użył mózgu podczas transferów, a nie kupował jakichś losowych piłkarzy, którzy nie będą pasować do systemu, tylko bo fajna cena lub fajne nazwisko.
nie mam wgl wizji co dalej. przed sezonem idea gry trójką z tyłu, po poprzednim fatalnym defensywnie sezonie i przebłyskach z ww. taktyką pod koniec conceicao całkiem mi się podobała ale teraz mogę stwierdzić że w drużynie nie ma zawodników pod 3-5-2 ale tak samo nie ma pod 4-3-3. Osobiście wyjebałym za dobre pieniądze: Leao, Fofanę, Tomoriego i za każde pieniądze: RLC, Nkunku. Oby teraz zarządz użył mózgu podczas transferów, a nie kupował jakichś losowych piłkarzy, którzy nie będą pasować do systemu, tylko bo fajna cena lub fajne nazwisko.
Zacznijmy od tego, że wszystko spierdoliło się po wywaleniu Maldiniego z klubu
Co to był kurwa za pomysł, żeby pozbywać się człowieka dla którego piłkarze przychodzili do tego klubu
Co to był kurwa za pomysł, żeby pozbywać się człowieka dla którego piłkarze przychodzili do tego klubu
gattuso do lazio za sariego xd śmieszna jest ta liga
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
-
Bisclavret
na drugim biegunie Fede Dimarco z OSIEMNASTOMA asystamiqualite_de_schizoide pisze: ↑25 maja 2026, 20:49 swoją drogą król strzelców lautaro 17 bramek tylko, najmniejsza liczba od lat 90, a wtedy grało bodajże 16 drużyn w seria a
święte słowa, pod względem emocji i radości z oglądania futbolu był to chyba najgorszy sezon za mojego kibicowskiego życiazuperhero pisze: ↑25 maja 2026, 20:51 może się wypowiem jako że widziałem prawie każdy meczy milanu w tym sezonie. już od 4 lat milan gra tak, że oczy bolą od patrzenia ale to co zafundował w tym sezonie allegri to jest kurva przesada. to że do połowy sezonu bili się o majstra, było zwykłym odchyleniem statystycznym, wyniki się zgadzały ale prawie wszystkie wygrane mecze były przepchnięte kolanem, strzelone bramki nie były efektem składnej gry, a raczej coś w stylu: zwiechy obrońców przeciwnika/dyskusyjny karny/bilard po stałym fragmencie/strzał życia kogoś z milanu, do tego dołożyć fakt że Maignan wyciągnął kosmiczną liczbę ponad xG, a napastnicy rywali pudłowali setki na potęgę i to wszystko było widać w tabelach expectedPoints, gdzie milan nigdy przez okres sezonu nie był wysoko. Po paru miesiącach fart uleciał i Milan zaczął gubić regularnie punty ale gra była ciągle taka sama, taki sam piach. Milan był regularnie kurva dominowany przez jakieś cagliari, udinese czy inne sassuolo, zdarzało się że milan skleił dosłownie jedną akcję z takimi ogórkami przez 90 minut. ja to bym wypierdolił wszystkich nawet jeśli doszłoby do doczłapania się do LM, swoją drogą tak spierdolić, kiedy wszyscy twoi poważni przeciwnicy muszą grać dodatkowo w środku tygodnia w europejskich pucharach, to jest hit. dyrektorzy odjebali może nawet bardziej, wydanie 70mln na Jashariego i Ricciego, żeby siedzieli na ławce, panic buy Nkunku, od początku niepasujący do wizji allegriego, który nie dość że kosztował prawie 40mln, to jeszcze pobiera prawie największą pensję w drużynie, co czyni go niesprzedawalnym. wydanie 30+ na paralityka Gimeneza(to rok temu), który w każdym piłkarskim aspekcie jest beznadziejny i to może stwierdzić ktoś kto totalnie nie zna się na piłce oglądając meksykanina przez godzinę. Estupinana nie zrzucam na zarząd, bo gość podobno był całkiem niezły, więc ciężko był przewidzieć, że będzie grał tak beznadziejnie.
o ktoś zrobił tabelkę
Allegriemu można już Napoli dopisać xD kibice pewnie zachwyceni, co następne, Conte w Milanie?
XD dobrze dają
- qualite_de_schizoide
- ConeyIsland
Allegri nie wytrzyma u de laurentisa, zwolnienie przed wiosną