Mata - #MATA2040 (2026)
- oKulTywowany
- gods bidness
Re: Mata - #MATA2040 (2026)
Ja tak mam z hałastrą. Że oni są takimi niby ulicznikami z brokułami na głowie i mają te swoje prawilne teksty w nowym wydaniu, ale jak ich widzę w jakimś red bull familiada, to widzę dwóch typów, co się boją odezwać jak pod tablicą wzięci do odpowiedzi na polskim i nie wiedzą czy mają grać sztywnych gitów czy luzaków, gdzie wiadomo, że sztywny git by był luzakiem.Haczapurjan pisze: ↑17 maja 2026, 21:45No zetki i alfa mają wyjebane w dinozaurów (i słusznie, każde pokolenie ma własny czas), a ja mam wyjebane w to co mają do powiedzenia oskarki z brokułem na łbie i mamy czeski remis.
I każdy idzie w swoją stronę i jest ok
Apropos tego odcinka quizu Red Bulla, to props zarówno dla Hałastry jak i dla Tuzzy za wiedzę o rapie, polecam sobie obejrzeć (szczególnie od 24:34). Widać że osłuchani zajawkowicze, bo niektórzy raperzy taki poziom w tym quizie przedstawiają że szkoda gadać.
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
przelecialo se to w tle, pomijajac fakt ze polowa tych trackow wyszla wczesniej, to w calej niecheci do tej persony nie da sie zaprzeczyc, ze no dobrze se chlopak smiga po tych bitach i ma smykalke do klejenia zaskakujacych, chwytliwych wersow. krotko mowiac warsztat ma naprawde ok, szkoda ze czesto marnuje go na jakies mamrotanie pod nosem na irytujacych bitach
2 koncerty Maty = jeden z najważniejszych weekendów w polskim rapie
Stan polskiego "dziennikarstwa" rapowego nie przestanie mnie zadziwiać.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
jeden z najważniejszych, bo wyżej jest bujanie się na linie przez krętacza z Ciechanowa