Kto miał dobry, a kto zły wpływ na rapgrę? (polska wersja)
Kto miał dobry, a kto zły wpływ na rapgrę? (polska wersja)
zły:
molesta - ich pierwsza płyta zrobiła z polskiego hiphopu dziecko z zespołem downa i to na lata
smarki, dinal - sami w sobie zajebiści, ale to przez nich musieliśmy się męczyć z takimi antyhiphopowymi chujozami jak okoliczny element czy undadunda
dicksony, tps, kali - za blokowanie kariery złotego dziecka polskiego hiphopu
peja - przez niego eripe wrócił do rapowania
dobry:
eripe - dzięki niemu powstały dwa najlepsze kawałki 2025, z czego jeden jest najlepszym dissem w historii polskiego hiphopu (który kwestia gustu)
eis - bez jego flow nie byłoby oskara z problemu, przynajmniej moim zdaniem
sentino - nauczył polaków, czym jest prawdziwy hiphop, inspirujący zarówno muzycznie, jak i wizerunkowo
molesta - ich pierwsza płyta zrobiła z polskiego hiphopu dziecko z zespołem downa i to na lata
smarki, dinal - sami w sobie zajebiści, ale to przez nich musieliśmy się męczyć z takimi antyhiphopowymi chujozami jak okoliczny element czy undadunda
dicksony, tps, kali - za blokowanie kariery złotego dziecka polskiego hiphopu
peja - przez niego eripe wrócił do rapowania
dobry:
eripe - dzięki niemu powstały dwa najlepsze kawałki 2025, z czego jeden jest najlepszym dissem w historii polskiego hiphopu (który kwestia gustu)
eis - bez jego flow nie byłoby oskara z problemu, przynajmniej moim zdaniem
sentino - nauczył polaków, czym jest prawdziwy hiphop, inspirujący zarówno muzycznie, jak i wizerunkowo
słyszałem wiele głosów, śmiech i płacz
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
- scam_sakawa
Re: Kto miał dobry, a kto zły wpływ na rapgrę? (polska wersja)
zły:
sentino - demoralizuje dzieci, zaniża standardy u słuchaczy, wydając niedopracowane i niezmixowane gówno
sentino - demoralizuje dzieci, zaniża standardy u słuchaczy, wydając niedopracowane i niezmixowane gówno
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
- igorzastyy
Dla Rycha Peji szczególny props za wkład w kulturę i przyczynienie się do powrotu w chwale Jacka Granieckiego w latach 2013-2015. A złego wpływu nikt nie miał, wszystko było po coś. Props dla wszystkich.
dobry
dostaliśmy najlepsze bity kixa i najlepszą interpretację nowego jorku z jego strony w pl rapie, a to że smarki był średnim raperem, to chuj, podkłady ratują najebawszy mocno, więc jakiś plusik jest
zajebisty studencki truskul, nie wiem o co przypierdolka
rozkurwił tedego jak dziwkę, nie było większego rozjebania psychiki oponenta niż zrobił to książe jeżyc na spłakańcu w full capie, więc jak to nie jest wartością dodaną, to nie wiem co jest
Ostatnio zmieniony 24 maja 2026, 14:45 przez 2do5, łącznie zmieniany 1 raz.
jakbyś przeczytał coś w moim poście oprócz ksywek, to byś wiedział o co przypierdolki
no przeczytałem i chciałem się odnieść do czegoś więcej, niż to, że smarki miał chujowy wpływ na rapgrę bo rapował okoliczny element XD
- Haczapurjan
Dobry:
Eis, Borygo i Tede w kontekście przełamania tabu, że brzydko chcieć wieść żywot sybaryty i zaprzestanie krygowania się, że z rapu chce się zarobić na dobre papu i głównie po to się nawija
Pezet za dobre kawałki o dupeczkach i dzięki temu młode chłopaki chciały zakutasić
Zły:
Ogólnie wyparcie bumbapu przez trapo-drille cykacze i autotune'y, bo potem byle cwel zaczął się wybijać i nadszedł nieprawdopodobny zalew gówna u schyłku drugiej dekady XXI wieku
Eis, Borygo i Tede w kontekście przełamania tabu, że brzydko chcieć wieść żywot sybaryty i zaprzestanie krygowania się, że z rapu chce się zarobić na dobre papu i głównie po to się nawija
Pezet za dobre kawałki o dupeczkach i dzięki temu młode chłopaki chciały zakutasić
Zły:
Ogólnie wyparcie bumbapu przez trapo-drille cykacze i autotune'y, bo potem byle cwel zaczął się wybijać i nadszedł nieprawdopodobny zalew gówna u schyłku drugiej dekady XXI wieku
zły
Molesta - winna w dużej mierze za przekonanie, że można być arcychujowym dukaczem, ale najważniejsze to być prawdziwym
Molesta - winna w dużej mierze za przekonanie, że można być arcychujowym dukaczem, ale najważniejsze to być prawdziwym
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
spoko, napisałeś, że nie wiesz o co przypierdolka, więc myślałem, że nie wiesz
jak co w tym temacie nie chodzi o to, kto nagrywał dobre rzeczy, bo takich dyskusji jest milion
- igorzastyy
Dobra jeden raper, który miał zły wpływ to raper Dixon37, bo wyhamował przewózkę rapera Bedoes i mniej było białych i młodych, a więcej ckliwych rzeczy. Tak się nie robi
Dobry:
Sentino - zastał Polskę zacofaną, a zostawił w Gucci odzianą +
Kali - wpierdolił idiotyzm Bedoesowi, że musi brać odpowiedzialność za to co nawija, co poniekąd zniszczyło potencjał w grubasie
Sentino - zastał Polskę zacofaną, a zostawił w Gucci odzianą +
Zły:Nie ma tego rapu w PL nigdy jak skończę z tym już
Tam gdzie słońce wpuściłem to zostanie mróz, lalalalala
Kali - wpierdolił idiotyzm Bedoesowi, że musi brać odpowiedzialność za to co nawija, co poniekąd zniszczyło potencjał w grubasie
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
- igorzastyy
O dokładnie, Kali też brał udział w akcji unicestwienia przewózki rapera Bedoes
Koldi i całe alcmz gdzieś w 2013-15 gdzie w szkole dużo osób zaczęło walić szczury sprowadzane z czech pentedrony
ale to bardziej moralnie*
ale to bardziej moralnie*
Dobry
Gang Albanii - dzięki trackowi "Dla prawdziwych dam" nastoletni chłopacy z mieszkania pode mną uniknęli wtopy i zerwali stosunki z wulgarnymi dziewczętami z sąsiedniego placu.
Gang Albanii - dzięki trackowi "Dla prawdziwych dam" nastoletni chłopacy z mieszkania pode mną uniknęli wtopy i zerwali stosunki z wulgarnymi dziewczętami z sąsiedniego placu.
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
Z tych co nie było
Zły:
SBM I QQ za wprowadzenie pedalstwa na salony
Dobry:
Laik - za m.in pokazanie, że topowi raperzy to zazwyczaj kluchy jebane. Jechanie po ksywach. Zachwianie hiphopowymi "bożkami", których każdy bał się skrytykować wprost.
Zły:
SBM I QQ za wprowadzenie pedalstwa na salony
Dobry:
Laik - za m.in pokazanie, że topowi raperzy to zazwyczaj kluchy jebane. Jechanie po ksywach. Zachwianie hiphopowymi "bożkami", których każdy bał się skrytykować wprost.
Dobry
Firma - za zdystansowanie polskiej sebiksiarni od blachar i zainstalowanie w niej świadomości na temat dziewczyn przesiąkniętych interesownością, materializmem.
Firma - za zdystansowanie polskiej sebiksiarni od blachar i zainstalowanie w niej świadomości na temat dziewczyn przesiąkniętych interesownością, materializmem.
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Dobry
Tede- wprowadzenie luzu w tą chujnie ukrzyżowanych cierpiących dukaczy.
pokazał że polski rap może być mainstreamowy, był otwarty na różne style zanim Polska scena pokiwała i przyjęła je jako bezpieczne.
Peja- wypłacenie listwy wieprzowi żeby sie odmulił
Złe
Tede- zafiksowanie się w byciu pierwszym i robienie chujowych płyt typu Skrrrt
Peja- dojście do wniosku że trzeba nagrywać dalej po Na Legalu (ale bez tego nie byłoby beefu i renesansu grubego, więc sam sobie zaprzeczam)
Tede- wprowadzenie luzu w tą chujnie ukrzyżowanych cierpiących dukaczy.
pokazał że polski rap może być mainstreamowy, był otwarty na różne style zanim Polska scena pokiwała i przyjęła je jako bezpieczne.
Peja- wypłacenie listwy wieprzowi żeby sie odmulił
Złe
Tede- zafiksowanie się w byciu pierwszym i robienie chujowych płyt typu Skrrrt
Peja- dojście do wniosku że trzeba nagrywać dalej po Na Legalu (ale bez tego nie byłoby beefu i renesansu grubego, więc sam sobie zaprzeczam)
Chciałbym się podpisać pod tym nieskończoną ilością rąk, niestety mam tylko dwie. Bedoes przed swoją erą mesjasza miał nieziemski potencjał, niestety roztrwania talent na nagrywanie lamentów świętokrzyskich zamiast kolejne iteracje Białego i Młodego.
a ocb dokładniej z tym kalim i bds?