TIBIA

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
elpe

Re: TIBIA

Post autor: elpe »

Tyle zmian w gierce, że ciężko o kilka tipów, najlepiej poogarniać jakieś poradniki na yt dla powracających po latach, bo teraz tibia to bardziej hack'n'slash niż stare bieganie z minotaurem dookoła drabiny i podnoszenie spearów z gleby. Nevia spoko serwer, ale gra dużo osób i na low lvlu trzeba się naszukać wolnego spota, pacc 40zł/msc, ewentualnie ~330/rok, polecam granie MSem, bo jest ich mało, a szykuje się rebalans i MS będzie potężny.
Pół życia zmarnowałem na te gierkę, więc w razie pytań wal śmiało
Awatar użytkownika
KILLIE

Post autor: KILLIE »

za rogiem wielka rewolucja z rebalance wiec nie wiadomo co dalej, pozniej ofc lata poprawek i zmian

co dorzuce z ciekawostek to brazol zrobil item t8, ktorego sam koszt stworzenia w GP to 21KKK pomijajac dojscie bronmi do 2x t7, to jakas popierdolona kwota
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

elpe pisze: 17 maja 2026, 10:35 Tyle zmian w gierce, że ciężko o kilka tipów, najlepiej poogarniać jakieś poradniki na yt dla powracających po latach, bo teraz tibia to bardziej hack'n'slash niż stare bieganie z minotaurem dookoła drabiny i podnoszenie spearów z gleby. Nevia spoko serwer, ale gra dużo osób i na low lvlu trzeba się naszukać wolnego spota, pacc 40zł/msc, ewentualnie ~330/rok, polecam granie MSem, bo jest ich mało, a szykuje się rebalans i MS będzie potężny.
Pół życia zmarnowałem na te gierkę, więc w razie pytań wal śmiało
dzięki, własnie chodzi mi po głowie ms bo nie gralem nigdy sorcem dluzej i tez myslalem o Nevii. a masz moze jakis poradnik warty polecenia albo jakies kanaly na yt? bo jest tego sporo z tego co patrzylem ale nawet ciezko mi ocenic ktore sa aktualne, bo niektore sprzed pol roku/roku to juz pewnei do wyjebania
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
KILLIE

szczerze to najlepiej tlumaczy kusnier, ewentualnie tibiana30%, jest tez tibiams i svalive ALE sam kusnier wrzucil filmik informujac, ze po wprowadzeniu rebalance wszystkie jego poradniki pojda do lamusa bo przestana sie sprawdzac, przyklad - ms bedzie mial spell/stancje(?), ktora bedzie zmieniac ZYWIOL nastepnego czaru czyli bedziesz mogl rzucic vis hura ktora bije energia i potem uzyc flam hura, ktora uderzy z energii a nie z ognia tak jak powinien, magowie dostana bariere, ktora uchroni ich przed deska a hit, ktory mial ich zabic bedzie mnozony razy 8 i zabierany z many wiec beda tanky, ubranie energy ringa spowoduje pobieranie many 2krotnie wieksze niz wczesniej, za hit rzedu 400hp stracisz 800many na ubranym energy ringu itd., to duzo zmienia w kwestii huncenia rpkow itd.

ja sam jestem pol aktywnym graczem i ledwo wbijac weekly taski a sledze minimum zmian z test serverow rebalance bo za dlugo siedze w tibii, zeby nie wiedziec, ze wywroca wszystko do gory nogami dwukrotnie zanim sie cos ustabilizuje

kwestia jakiej Ty gry oczekujesz, czy lubisz wbic pograc solo 1-2h i wylogowac czy "grac mmo" z innymi ludzmi lapiac sie na bossy, dostepy i probowac team huntow z randomami, gdzie na 2h hunta bijecie 30min bo ktos padnie, komus pyszne przywiezie pizze i wybiegnie zjesc ciepla itd. XD Ja zdecydowanie wole servery typu zdechlak ale wiadomo kazdy gra inaczej, nie lubie th bo nie mam stalych godzin gry i nie znalazlbym w ciagu dnia tyle czasu
Ostatnio zmieniony 17 maja 2026, 11:54 przez KILLIE, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Prez

czyli wynika z tego, ze po prostu zrobic sobie sorca i powoli chlonac ta nowa tibijke czekajac na rebalans, a potem dopiero wczuwac sie w jakies poradniki

dzieki tez za polecajki co do kanałów, popatrzę sobie na pewno, dzisiaj wkraczam do tego świata hejtowac brazoli jak za starych dobrych czasow
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Awatar użytkownika
KILLIE

a no i jak masz "fundusze" a nie masz serca charlovera, ze to musi byc twoj charek od zera i cos ogarniasz to zdecydownie polecam kupic cos z bazaru za np 500-1k tc, zeby miec juz jakis fundament do gry bo zaczynajac od zera bedziesz sie meczyl i tez jest to po prostu ekonomicznie bardziej oplacalne
Awatar użytkownika
Prez

mam jakieś stare chary, na 102 lvlu palka ale nie chce mi sie wlasnie palkiem grac, ciekawe czy tam jest kasa i itemy ktore na nim mialem, czy byl jakis reset? kupowac chyba nie chce, nie wiem ile bede gral to na razie nie chce inwestowac bardziej niz w pacca, a tez lubie sobie budowac postac od 0
Awatar użytkownika
KILLIE

zostaly na bank, jezeli to jakis lipny server to mozesz te rzeczy sprzedac i skupic za to tcki, no to powodzenia od zera w takim razie!
Awatar użytkownika
Prez

A kasy z serwera na serwer nie można transferować? Bo pewnie przydałoby sie na rozruch i nowe eq
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

na tibiantisie wyszedł serwer non-pvp, a na pvp wszystkie spawny wolne bo trochę zdechlica na ten moment,to się dobrze gra xD
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
KILLIE

sprzedaj itemy na starym serverze, kup na markecie tibia coins i sprzedaj je na nowym serverze
Awatar użytkownika
elpe

Post autor: elpe »

Mag od 0 będzie spoko, bo ciężko dorwać coś z low lvlem i sensownym magic lvlem. Gierka solo na low lvlu bardzo przyjemna, a w razie chęci th też bez problemu znajdziesz
Wormjot

Post autor: Wormjot »

Gra tutaj ktoś na Treasura 8.0 albo Miracle7.4? :joint:
Treść nie forma
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

tylko tibiantis i kasowanie każdego cheatera nie okazując litości nawet za taskera na rybki
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
ODPOWIEDZ