[seria] The Legend of Zelda

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Lidwin

Re: [seria] The Legend of Zelda

Post autor: Lidwin »

Generalnie to nie jest problem tylko zeldy ale wszystkich starych gier, jeżeli nie masz porównania do tego co robi konkurencja w danym czasie nawet największe klasyki okazują się słabe. Chcąc nie chcąc postęp technologiczny jest na tyle duży że tylko paru świrów powie Ci że kiedyś to były gry teraz to nie ma gier. Owszem, są nowoczesne crapy ale dawniej też były i to gorsze a zazwyczaj porównuje się klasyki gatunków do obecnych gier 5/10.

Inna sprawa jest że nintendo nie może połączyć w zeldzie wątku fabularnego z czystym gameplayem dobrze. Przecież gdyby takie BOTW dostała pełnoprawną fabułę z cinematicami w wątku głównym a całą resztę pozostawiła bez zmian to byłaby to gra idealna dla każdego. W dniu w którym Nintendo skuma że trzeba do swoich gier które bronią się i tak świetnym gameplayem dodać trochę budżetu i stworzyć interaktywny film reszta konsol może kopać sobie grób. A patrząc na ich ruchy z ekranizacjami największych marek są już tuż tuż. Wykupić twórców Keny i zrobić ocarine w mixie z botw i nawet premiera gta im nie będzie straszna
F1 to królowa. Zawsze była.
Awatar użytkownika
Rozpierdalator

Post autor: Rozpierdalator »

Ty ale w sumie to Totk takie było, że gameplay mniej więcej taki jak w botw ale były dodane normalne cutscenki i dość konkretnie poprowadzona fabuła

Tak mówię bo w totk grałem rok temu, raczej pamiętam co tam się działo fabularnie, później grałem w Hyrule Warriors te nowe i nawet mi się podobało właśnie uzupełnienie fabuły z totk. A w botw grałem 2 lata temu i praktycznie nic nie pamiętam o co tam chodziło
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Czy stare odslony zeldy te na gc tez maja taki styl rozgrywki jak botw? Czyli piaskownica bez polaczenia fabularnego? Czy sa to bardziej teadycyjne/liniowe gry?
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
gagugi

Post autor: gagugi »

Twilight, Wind i Skyward to gry liniowe.
Masz dungeony, między którymi są zapychacze, więc trzeba uzbroić się w cierpliwość, zanim dotrzesz do dungeonów. Dużo backtrackingu.
Awatar użytkownika
sebring

Post autor: sebring »

hmmm. zagram se w wind waker. trzeba zelde nadrobić w koncu
AND NOW IM IN A SHARK TANK
RAP GAME TOM HANKS
ODPOWIEDZ