Ogólna dyskusja o grach i konsolach
Moderator: con shonery
Re: Ogólna dyskusja o grach i konsolach
mea kulpa
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Jest Nintendo, nowy sprzęt od MS też powstaje więc Sony nie będzie miało monopolu. Ja grałem w Demons Souls I dla mnie topka pod względem graficzki na PS5, gampaley to trochę bieda w porównaniu z innymi Soulsami.
No ciekawe co to będzie ten Project Helix. Ja obstawiam, że to będzie taki plug & play Pecet z Windowsem i tą ich nakładką konsolową jak w Xbox Rog Ally X. Że podpinasz do TV, synchronizujesz pada, łączysz się z Game Passem i grasz.
Valve też celuje w to samo za pomocą Steam Machine. Tylko, że oparte na Linuxie.
Valve też celuje w to samo za pomocą Steam Machine. Tylko, że oparte na Linuxie.
a powiedz czy chodzi w pieprzonych 60 klatkach w trybie performance? bo zdania na redicie podzielone
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
A nie wiem ps5 oddałem siorce i nie mam jak sprawdzić, i tak bierz jak lubisz soulsy nie zawiedziesz się jeśli chodzi o grafe.
nie no ja grafe mam w kutasie ogolnie, lubie jak gra chodzi płynnie i tyle. natomiast te gierke i tak powine na 100% bo ten klimat turbozamkowy turborycerski mi dobrze siedzi. nie lubie przesadzonego fantasy. choć pierw se dam szanse temu crimson desertowi
Jak nie lubisz przesadzonego fantasy to Crimson Desert odpuść, im dalej tym grubszy odlot tam.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Nie zauważyłem żeby w trybie wydajności coś szarpało, piękna grafika, super wydajność.
F1 to królowa. Zawsze była.
szkoda, ze Ubisoft+ nie daje AC 1 na PS5. Caly czas mam ochote zrobic cala serie, ale nie chce zaczynac od czasochlonnej kolekcji Ezio. Chociaz najbardziej ogralbym wlasnie Revelations.
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
mówisz o tych klimatach stimpankowych? no kalarepne to jest, ale gierka jest na tyle duża, że nie powinno mi to przeszkadzać. no i nie widze na rynku innego tak zaawansowanego symulatora przemierzania quasi-średniowiecznego świata.
Dodano po 42 sekundach:
superancko
Mimo, że od początku pojawiają się elementy nadprzyrodzone (główny bohater ginie i jest wskrzeszony, dostaje moce i budzi się w latającej nad ziemią wyspie), to jeszcze pierwszy i drugi region można powiedzieć, że jest quasi-średniowieczny.
Spoiler
A dalej klimat trochę ucieka i przemienia się to w taki misz masz: sporo magii, chwilami nawet azjatyckie klimaty "ninja", ten steam punk itd.
a jak oceniasz questy poboczne w tej grze? mogą jakkolwiek konkurować z takim skyrimem (który też miał generyczne względem poprzedniczek, ale poprzeczkę zawieszam nisko)
Nie mogą, większość pobocznych questów jest rodem z MMO.
Przegrałem 85h i zrobiłem do tej pory jakieś 80% fabuły i odstawiłem tę gierkę. To odstawienie trwa już ponad dwa tygodnie i im więcej czasu mija tym moja ocena powoli się obniża. Ma w sobie Crimson coś magicznego, że chciało się grać tyle czasu, ma dużo mocnych stron, ale no fabuła to nie jest to, co będziesz z tej gry pamiętał po latach.
Przegrałem 85h i zrobiłem do tej pory jakieś 80% fabuły i odstawiłem tę gierkę. To odstawienie trwa już ponad dwa tygodnie i im więcej czasu mija tym moja ocena powoli się obniża. Ma w sobie Crimson coś magicznego, że chciało się grać tyle czasu, ma dużo mocnych stron, ale no fabuła to nie jest to, co będziesz z tej gry pamiętał po latach.
- Rozpierdalator
Ja se oglądałem filmik u Rysława z mądrze brzmiącym panem i to będzie takParlae pisze: ↑15 maja 2026, 19:10 No ciekawe co to będzie ten Project Helix. Ja obstawiam, że to będzie taki plug & play Pecet z Windowsem i tą ich nakładką konsolową jak w Xbox Rog Ally X. Że podpinasz do TV, synchronizujesz pada, łączysz się z Game Passem i grasz.
To będzie konsola działająca na Windowsie (tak jak aktualne Xboxy) bez tej "nakładki" windowsa z PC, ale będziesz mógł se tą nakładkę włączyć
Ten tryb "konsolowy" będzie domyślnym, a do niego ewentualnie dodasz se windowsa, Czyli dokładnie odwrotnie jak w tym Xbox rog ally
Ewentualnie coś pojebałem
-
genocidegeneral
Ale ta Subnautica 2 weszła z buta, a ja chyba nigdy nie grałem w nic z tej serii, to jest dojebane?
Grałem tylko w jedynkę, póki było w ps plusie i wciągało to nurkowanie w chuj. Wg mnie zajebiste.
Rozumiem fenomen, bo człowiek wypływał w nieznane i odkrywał ten bogaty świat. Raz piękny, a innym razem niebezpieczny.
Rozumiem fenomen, bo człowiek wypływał w nieznane i odkrywał ten bogaty świat. Raz piękny, a innym razem niebezpieczny.
w jedynce nabiłem ze sto godzin, dla mnie najważniejszy survival ostatnich lat i to nie tylko ze względu na setting. sekcje dziejące się najgłębiej pod wodą to już rasowy horror - klaustrofobia, presja wymuszana przez mechanizmy survivalowe i podwodne monstra czające się na każdym kroku dostarczają wrażeń typu dojebańczyk. dwójkę dopiero rozgrzebałem i nie wiem, czy podoba mi się pomysł z coopem, natomiast na pewno nakręci to ludzi do wspólnego grania (co już widać po wynikach) i w sumie nikt nie broni grać solo
swoją drogą dobra beka z prawiczków jutobowych, te same upośledzone mordy co zwykle od miesięcy srały się o woke agendę w sequelu i zapowiadały spektakularnego flopa, a jak okazało się, że gierka jest zajebista i pod względem przyrostu sprzedanych kopii nic nie ma do niej podjazdu w tym roku, to nagle wszystkie szczury pochwały się w kanałach
go woke go broke brrr no chyba że gra sprzedaje dwa miliony sztuk w dobę, wtedy to nie. do nowej forzy też się przysrali o zaimki, protezy czy inne gówno, to modern audience odwzajemniło się rekordem ccu wśród wszystkich racerów ever XD
swoją drogą dobra beka z prawiczków jutobowych, te same upośledzone mordy co zwykle od miesięcy srały się o woke agendę w sequelu i zapowiadały spektakularnego flopa, a jak okazało się, że gierka jest zajebista i pod względem przyrostu sprzedanych kopii nic nie ma do niej podjazdu w tym roku, to nagle wszystkie szczury pochwały się w kanałach
Pojechałeś mi na ślizgawce, mam cię za kurwę
ale nie będę cię bił, też byłem wyszczekanym kundlem
ale nie będę cię bił, też byłem wyszczekanym kundlem
-
genocidegeneral
a to spróbuję se, akurat na steamie w cenie burgera
Siemano soprano ma ktoś poradnik do Diablo 2 r, bo mnie już chuj strzela 2 akt to już dla mnie za trudna na normal.