VNM

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Karkovsky

Re: VNM

Post autor: Karkovsky »

Tak czytam te stories i nachodzi mnie jedna myśl: kolejna kompromitacja cwela
Kalom

Post autor: Kalom »

wspaniałe te storki, nie mogę się doczekać jaka muzyka po nich nastąpi
Awatar użytkownika
d3luge1

Post autor: d3luge1 »

skoro wytatuował sobie zakaz parkowania to pewnie będzie to album o robieniu prawa jazdy
kark to nie debil, mówił mi tak laik
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

Kalom pisze: 08 maja 2026, 12:32 wspaniałe te storki, nie mogę się doczekać jaka muzyka po nich nastąpi
odklejka jest i tak jedyną opcja, żeby stał się relewantny więc ja tam czekam, im w życiu gorzej tym w rapie lepiej więc nie skreślałbym go
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

Nie chcę Wam psuć nadziei, ale dla mnie VNM nie ma już żadnej szansy na robienie dobrej muzyki. Przecież to już co najmniej 10 lat kompletnego gówna i to tak kompletnego, że nawet flow nie działa. Po dekadzie jesteś innym człowiekiem i jak od tego czasu nie udało Ci się nawinąć prosto zwrotki, to już tego nie zrobisz, pamięć mięśniowa już nie działa.

Pezeta też często na forum obrażam, ale w nim widziałbym dużo większy potencjał, bo nadal umie rapować, byle jak i bez energii ani jakiegokolwiek postarania, ale umie. Jak w jego życiu coś by go wyjebało z torów, to spoko nadzieja istnieje. Ale VNM? Kurwa nie widzę tego. Tutaj potrzeba czegoś więcej niż natchnienia.
słyszałem wiele głosów, śmiech i płacz
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

V powyżej parteru nie wynajmuj
Awatar użytkownika
igorzastyy

Post autor: igorzastyy »

A ja dla pocieszenia powiem, że według mnie najlepsza zwrotka na płycie "Bukowski" to zwrotka VNMa, co oczywiście nie jest jakimś wyznacznikiem, ale pocieszać się można.
Awatar użytkownika
Karkovsky

Post autor: Karkovsky »

aleksy pisze: 08 maja 2026, 12:52 Nie chcę Wam psuć nadziei, ale dla mnie VNM nie ma już żadnej szansy na robienie dobrej muzyki. Przecież to już co najmniej 10 lat kompletnego gówna i to tak kompletnego, że nawet flow nie działa. Po dekadzie jesteś innym człowiekiem i jak od tego czasu nie udało Ci się nawinąć prosto zwrotki, to już tego nie zrobisz, pamięć mięśniowa już nie działa.

Pezeta też często na forum obrażam, ale w nim widziałbym dużo większy potencjał, bo nadal umie rapować, byle jak i bez energii ani jakiegokolwiek postarania, ale umie. Jak w jego życiu coś by go wyjebało z torów, to spoko nadzieja istnieje. Ale VNM? Kurwa nie widzę tego. Tutaj potrzeba czegoś więcej niż natchnienia.
Pezet przynajmniej odkrył jak robić hity do radia czy takie, które podobają się młodym. Taka typowa muzyka ogólnych ludzi.
Na ostatnich kilku stronach juz zostało powiedziane chyba wszystko o Fau, chłop był dobry w podziemiu i jak miał ten swój chwilowy peak. Potem zabrakło mu pomysłów na siebie, całe jego życie to tylko muzyka, brandzlowanie się tym swoim chwilowym sukcesem i melanż. To nie mogło się dobrze skończyć.
On nie zdaje sobie sprawy, że ludzie nie chcą słuchać zgorzkniałego czterdziestokilkulatka, który poza rapowaniu o rapie i jego smutnym, nieciekawym życiu nie ma nic do zaoferowania. Prawie nikt się z tym nie utożsamia, poza jakimś wąskim gronem odbiorców, którzy żyją jak on.
O te jego rozterki na fejsie też pewnie daje jebanie pewnie całe 10 osób, zatwardziałych psychofanów. Swoją drogą miał ich niegdyś całkiem sporo, bo często udostępniał na socialach dziary, które ludzie sobie robili, z różnymi motywami z okładek. Wstyd się przyznać, ale sam przez chwilę myślałem o wydziaraniu sobie motywu z okładki Czuz tu daj najs (jprdl jaka cringowa nazwa), nie z racji bycia fanem (od EDKT poza może jednym kawałkiem jest asłuchalny) ale z racji tego, że po prostu mi się ta okładka podoba.
Uff, całe szczęście że to był tylko chwilowy pomysł.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Spoiler
Obrazek
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
aleksy

Ja pierdolę raperzy zatrzymują się w rozwoju na etapie wczesnej pełnoletności. To pewnie dlatego, że nie muszą chodzić do roboty.
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Mozecie mnie zacytowac w dniu premiery.
Nie bedzie w recenzjach na forum nic powyzej tego:

Cwelasta plyta
2/10 bo 3 bity sluchalne a vnm rapuje jak gluchy przyjebaniec
Specjalna nagroda dla najchujowszego zaspiewu roku/dekady w numerze "<uzupelnic po premierze>"
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
scarz

Post autor: scarz »

Dodałbym jeszcze wyróżnienie za wybitnie nawet jak na VNMa chujowy wers “xxx” i recenzja gotowa.
Awatar użytkownika
TooMuchSmoke

Post autor: TooMuchSmoke »

JAK NIE KOCHASZ MNIE GDY JESTEM NAJGORSZY TO NIE ZASŁUGUJESZ NA MNIE GDY JESTEM NAJLEPSZY.

A TAK SIĘ SKŁADA ŻE V JEST NAJLEPSZY, NAWET GDY SIĘ WSZYSTKO WKOŁO PIEPRZY JAK TE SUKI Z FORUM ŚLIZGAWKA MOZESZ TYLKO PIEPRZYĆ. YOU GAD IT? GAD DEMYT NA BICIE OGIEŃ KŁADĘ, NA KRYSZTALE BO NA KOKS NIE STAĆ JUŻ WCALE. ANYWAY, FLOW MAGMA, YOU KNOW THE GAME. MÓJ ZIOM MA 5 MIESZKAŃ, JA MAM DAŁNA, Z CHUJA KORONA MI NIE SPADŁA. WÓDE LEJ DO GARDŁA, FAU STYLU BATALIA, WPADA DO MNIE KJUTKA I ZDZIWIONA JAKBY ZOBACZYŁA KARŁA. WIDZISZ? PO ANGIELSKU BYM NAWINĄŁ MIDGET, TWÓJ STYL MIDDLE JAK TON, EJ ZIOM LEPIEJ SKUMAJ TO FLOW, MIKROFON ZOWU NA ON. V.
zuperhero

Post autor: zuperhero »

aleksy pisze: 08 maja 2026, 12:52 Nie chcę Wam psuć nadziei, ale dla mnie VNM nie ma już żadnej szansy na robienie dobrej muzyki. Przecież to już co najmniej 10 lat kompletnego gówna i to tak kompletnego, że nawet flow nie działa. Po dekadzie jesteś innym człowiekiem i jak od tego czasu nie udało Ci się nawinąć prosto zwrotki, to już tego nie zrobisz, pamięć mięśniowa już nie działa.

100 razy bardziej wolę słuchać zwraczonego VNMa, opowiadającego o swojej wywrotce z rapowo-życiowej prosperity i przypierdoleniu w twardą ziemię (jak np. u Mesa w 'dasz popalić') niż tej papki od pezeta o niczym, na prostych rymach, wypełnionej w 3/4 banalnymi porównaniami.
nigdy nie byłem fanem vnma i nie znam jego dyskografii, więc nie mam pełnego oglądu ale osobiście znacznie bardziej pasuje mi jego obecna twórczość, niż te przewózkowe kawałki oparte na panczlajnach i gierkach słownych z wcześniejszych lat kariery.
Awatar użytkownika
aleksy

zuperhero pisze: 08 maja 2026, 14:16 100 razy bardziej wolę słuchać zwraczonego VNMa, opowiadającego o swojej wywrotce z rapowo-życiowej prosperity i przypierdoleniu w twardą ziemię (jak np. u Mesa w 'dasz popalić') niż tej papki od pezeta o niczym, na prostych rymach, wypełnionej w 3/4 banalnymi porównaniami.
ja nie dam rady słuchać ani tego ani tego, różnice widzę w potencjale na odblokowanie dobrego hiphopu
zuperhero pisze: 08 maja 2026, 14:16 nigdy nie byłem fanem vnma i nie znam jego dyskografii, więc nie mam pełnego oglądu ale osobiście znacznie bardziej pasuje mi jego obecna twórczość, niż te przewózkowe kawałki oparte na panczlajnach i gierkach słownych z wcześniejszych lat kariery.
no to możesz być jedyną taką osobą na forum, a może i w całym hiphopie
Awatar użytkownika
TooMuchSmoke

Post autor: TooMuchSmoke »

Nowe storki lecą, V przypomina w nich, że jest ULTRA INTROWERTYKIEM, wrzucił też jakiś snippet z nowego albumu gdzie nawija, że wcale nie jest gołodupcem bo za "influ deale" przytula tyle co wy cwele bite w miesiąc na swoich chujowych posadach
zuperhero

Post autor: zuperhero »

aleksy pisze: 08 maja 2026, 14:23 no to możesz być jedyną taką osobą na forum, a może i w całym hiphopie
być może, imo przez to że nie słuchałem pierwszych nagrań od venoma na bieżąco, nie mam do starych nagrywek żadnego sentymentu, a słuchając ww. teraz, bije po uszach archaiczność tego typu nutek, źle się zestarzał rap z tamtego okresu.
jak mówi księga ulicy: dobre życie=chvjowy rap, chvjowe życie=dobry rap *chociaż potencjał na taki*
przynajmniej jest wrażenie że taki meltdown rap jest o czymś, a nie jakieś pierdolenie dla pierdolenia
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Spoiler
Spoiler
Obrazek
Fał gad demyt daj mi pracować
nie mam czasu przerzucać z ig twoje pro blemy
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK