La Liga - liga hiszpanska

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Kto skończy w TOP6 2023/2024?

Alavés
2
1%
Almería
1
1%
Athletic Bilbao
12
7%
Atlético Madrid
30
16%
Barcelona
29
16%
Cádiz
2
1%
Celta Vigo
3
2%
Getafe
0
Brak głosów
Girona
4
2%
Granada
2
1%
Las Palmas
1
1%
Mallorca
0
Brak głosów
Osasuna
0
Brak głosów
Rayo Vallecano
1
1%
Real Betis
13
7%
Real Madrid
34
19%
Real Sociedad
19
10%
Sevilla
10
5%
Valencia
1
1%
Villarreal
18
10%

Liczba głosów: 182

Awatar użytkownika
mateko
Waste Management

Re: La Liga - liga hiszpanska

Post autor: mateko »

:bowdown:
Spoiler
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Post autor: zemsta1camzata »

:bowdown: :bowdown: hahahaha

Dodano po 23 minutach 58 sekundach:
Miguel Ángel Díaz z radia COPE podał nowe informacje w sprawie kontuzjowanego Ferlanda Mendy'ego. Według niego Francuz doznał bardzo poważnej kontuzji, gdyż doszło u niego do zerwania ścięgna z oddzieleniem kości.

Według Miguela Ángela Díaza Ferland ma być poza grą przez przynajmniej rok.
jeszcze mendy co najmniej rok przerwy :lol:
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
Mider

Post autor: Mider »

Nie widzę innej opcji niż Tchouameni z opaską kapitańską. Chyba że Rudiger na szybko też kogoś wyśle do szpitala, to wtedy on
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

:bowdown: haha piękne ale może im było trzeba dać sobie po mordzie teraz pójdą na wódkę i będzie już zgranie
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

Awatar użytkownika
mateko
Waste Management

Post autor: mateko »

To już zrobił prawko? Ominęło mnie
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Post autor: zemsta1camzata »

w łomży zdawał razem z leosią
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
Awatar użytkownika
mieszko

Post autor: mieszko »

panowie ugotowali konkretnie
Awatar użytkownika
Kali

Post autor: Kali »

jeśli Valverde faktycznie dostał takie KO że stracił przytomność to Czuameni chyba nie ma przyszłości w klubie?

chyba że "nie interesuje mnie, kto zaczął. macie sobie podać ręce"
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

pozbyć się Francuzów i po problemie
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
ebismolarek

Post autor: ebismolarek »

Props Tchouameni, pomawiacz usadzony na piździe...
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

Groszek pisze: 07 maja 2026, 18:30 pozbyć się Francuzów i po problemie
brytole poświęcili na to więcej czasu niż na kolonizację i co i gówno

Dodano po 1 godzinie 23 minutach 40 sekundach:

nic ciekawego
Awatar użytkownika
qualite_de_schizoide

Post autor: qualite_de_schizoide »

co oni znów zaczęli się napierdalać xd
chuj mnie boli co se napiszesz na forze
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

zemsta1camzata pisze: 07 maja 2026, 17:08 w łomży zdawał razem z leosią
:lol:
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
Korben Dallas

Post autor: Korben Dallas »

Valverde już wszystko ładnie wyjaśnił, to stół uderzył jego, proszę się rozejść
Anybody else want to negotiate?
Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec »

Koniec końców
Trener nie będzie mógł natomiast liczyć na Valverde, ponieważ w przypadku urazów głowy protokół przewiduje od 10 do 14 dni odpoczynku, o czym Real poinformował w czwartkowym komunikacie medycznym.
:bowdown:
Spoiler
Awatar użytkownika
gambler

Post autor: gambler »

Jestem totalnym fanem powrotu Mourinho. Najlepsza możliwa opcja.
W sensie wiadomo od 2 lat, że najlepszy byłby Klopp, ale to raczej niemożliwa operacja, a on sam dobrze wie że obecnie może jedynie stracić na swojej 'mityczności'. No i Klopp jest najlepszą opcją poza Xabim Alosno, którego zwolnienie i brak wsparcia było katastrofalnym błędem, ale no, tego się już nie odwróci :damn:

Jako fajnboj Józka nie zgadzam się z ogólna narracja ostatnich lat że 'futbol mu odjechał', 'jest reliktem przeszłości' i 'rynek go zweryfikował'. gdyby JM pracował w największych klubach i miał dostępne super budżety i kadry to dalej dowoził by trofea.
Ale największym problemem Mou, było w ostatnich latach BYCIE MOU. Musiało się odbyć sporo spotkań zarządów, gdzie padało jego nazwisko, żeby na koniec stwierdzić że lepiej wziąć młodego trenera - będzie tańszy, łatwiej będzie na niego wpływać/sterować, lepiej sprzeda się to kibicom, będzie mniej negatywnego szumu/hałasu wokół klubu, a po 2-3 latach nie odejdzie w klimacie wewnętrznych konfliktów które trzeba sprzątać.
zresztą widać po sporej części establishmentu medialnego w hiszpanii i anglii, jak wielu opiniotwórczych ludzi go po prostu nie lubi.

No i wg mnie, wziął dwa najgorsze projekty w danym czasie - Tottki i Man Utd, które spaliły by większość trenerów + rynek tak się ułożył, że on nie ma za bardzo gdzie pracować na topie. Przecież nie pójdzie ze względu na filozofię klubu, czy inne historie do Liverpoolu, albo do Barcelony. Czy do Atleti, chociaż pasuje jak ulał, a wszędzie by się skusił bo jest 'kupcem piłkarskiej Europy'.

Jest szansa że sprawdzi się idealnie, bo może wprowadzić brakujące poczucie motywacji i struktury, a będzie miał większą charyzmę niż Xabi do egzekwowania sztywnych założeń. Mimo że większość piłkarzy pewnie dokładnie nie pamięta jego najwiekszych osiągnięć, to nawet dla tego młodego pokolenia jest otoczony sporą aura i ikonicznoscia. Poza tym on jest raczej luźniejszy niż te 15 lat temu. Może uda się zorganizować największą bolączkę, czyli grę w defensywie. Kto jak nie on nauczy Trenta bronić? nigdy nie jest za późno na dobre zmiany :oops:

Poza tym Real to Real i tu nie zostanie zatrudniony jakiś młody niemiecki trener nowej fali. Pamiętacie jakie były reakcje kiedy dziadek wjeżdżał z Evertonu jako strażak, a okazał się strzałem w 10 :lol:
JM odchodził w atmosferze niechęci (główny smród przez historię z Casillasem), ale wtedy wziął będący w dupie Real i przywrócił jaja, charakter, stawiał się najlepszemu pokoleniu FCB i jego praca, nawet nauka na porażkach, była mocnymi podwalinami pod późniejsze lata dominacji w Lidze Mistrzów.

czekam na ofi. za każdym razem jak mi się już nie chce tego gówna oglądać, to coś się wywraca i człowiek znowu jest na misji. On dowożący LM po latach to byłoby piękne zawiązanie historii. Te trzy przegrane półfinały z rzędu... do dzisiaj smutno jak człowiek wspomina te ostatnie minuty z BVB, zesrane twarze obrońców + karne z Bayernem...

Jedyne co mnie martwi i jest mocno na nie, to kwestia sędziowska. Przy takich arbitrach on dostanie kurwicy. Niby przyklasnąłbym na grillowanie cieniasów, ale nie chce mi się oglądać totalnej krucjaty.
yer a wizard, Harry
Awatar użytkownika
gambler

Post autor: gambler »

jeszcze adnotacja do Klasyku - totalnie vibe towarzyskiej pretemporady w Miami, na prawdę dawno tak nie było, że niezależnie od wyniku nic to nie zmieni w sytuacji i postrzeganiu sezonu obu zespołów. Ale z drugiej strony głupstwem by było gdyby Barcelona nie chciała wykorzystać sytuacji i wpierdolić rozbitemu Realowi manity na historyczne przypieczętowanie tytułu na nowym Camp Nou.

Dla Realu osobny props :bowdown: , ta drużyna jest od kwietnia na plaży i wystarczyło nie wchodzić sobie w drogę, udzielać lakonicznych wywiadów prasie i nie 'żyłować się' przed mundialem, a oni zamiast jeść lody i pluskać się w wodzie, to pokłócili się o leżaki. W całej historii Fede vs Tchou, najbardziej mnie bawi że dosłownie chwilę przed tym wychodzi informacja że Rudiger dał w papę Carrerasowi, a ten to z miejsca potwierdził :lol:

Mam tylko nadzieję że to jeszcze nie koniec, bo szkoda że w mordę nie dostali np Dean Huijsen i Franco Mastantuono.

Barcelona gratulacje, ni z gruchy - ta ekipa może jeszcze dobić do 100pkt. Niezależnie czy dzisiaj, czy w Środę - zasłużony tytuł. Chociaż boli mnie ten detal że federacja znowu zrywa z tradycjami i robi wszystko pod ukochany klub z odbiorem trofeum. Jak był Real i Atletico mistrzami w ostatnich latach, to normalne czekanie zgodnie z protokołem :oops:
yer a wizard, Harry
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Chciałbym być takim optymistą w sprawie Jose jak Ty @gambler, bo go uwielbiam i będę trzymał mocno kciuki, ale to jest nie przypadek, że ostatnio był w klubach raczej drugiej ligi europejskiej. A jeszcze Real jest porozbijany mentalnie to ja nie wiem czy tam akurat Jose jest potrzebny, który sam "lubił" mieć problemy takiej natury a to z Casillasem, a to z Pogbą, Lukiem Shaw, DELE Allim i pewnie jeszcze można jakieś przykłady dołożyć, ostatnią osobą która rozmasuje to wszystko jest dla mnie Mourinho. Ale obym się mylił, oby jeszcze raz udowodnił że jest wielki.
ODPOWIEDZ