Twarde dragi w polskim rapie
- igorzastyy
Re: Twarde dragi w polskim rapie
No faktycznie potem sobie ucina drzemkę w autobusie co po siuraniu koksu czy amfy byłoby trudne. Nigdy w życiu się nie spotkałem ze stwierdzeniem sypać na polewanie, więc wziąłem dosłownie ten wers. Ślizgawka uczy
- gods bidness
Posyp żyta, młody.
Winicjusz
Kawałek o dziadzie
Plus
Bajka o dziadzie
SobotaWidziałem Boga, miłość w oku człowieka
To coś, jak pierwszy koks, pierwsza tableta
Widziałem diabła w ludzkim spojrzeniu
Nie raz go widzisz, gdy patrzysz w lustro człowieniu
SobotaZapierdalam track, rzucam w niego sens mój
To działa jak krak weź się tym poczęstuj
Tony JazzuDeka ryje kubeł, że aż miło
Tak, tak kochanie, to na otyłość
Czy jakaś tak to było
PlusNie dla Ciebie mamo, tato, bo po co macie o tym wiedzieć
Czas by kilka rzeczy opowiedzieć
O życiu, o tym sprzed lat kilku
kiedy zamiast obiadami, ja żywiłem się milką z orzechami
a tak mówiąc między nami - wciąż byłem nakręcony (wciąganie nosem) autostradami
Dwa lata z życia wycięte, worki przeklęte
Dawaj więcej, nie mam kasy
lombard pożyczki, towar na raty,
pieniądze z kieszeni taty
i ucieczka z chaty...
Kawałek o dziadzie
Więc dawaj mi grudę co rozjebie Titanica
Nie wnikaj - moja tolerancja tu styka
Po latach na fecie, międzynarodowy show
koleżka już dzwoni, że dla mnie też to wziął
Wyczułem smród cmentarnej gleby,
przebija przez worek i kieszeń kolegi
nIektórzy mówią, że koks nie ma zapachu
pierdolą bzdury i nigdy nie ćpali kraku
bociek prawde ci powie, czy masz silną wole
po ostatniej kolejce każdy tępo patrzy po stole
Spoiler
Bajka o dziadzie
Spoiler
MalinowyJogurt 2
- Bryx Fenrir
Tak jest, w Poznaniu często, ale najwięcej chyba od typów w okolicach Kalisza/Krotoszyna słyszałem 'posyp' jak chciał się napićigorzastyy pisze: ↑05 maja 2026, 8:38 No faktycznie potem sobie ucina drzemkę w autobusie co po siuraniu koksu czy amfy byłoby trudne. Nigdy w życiu się nie spotkałem ze stwierdzeniem sypać na polewanie, więc wziąłem dosłownie ten wers. Ślizgawka uczy
Kony z Ćpajstajl nawijał coś takiego i zawsze mnie zastanawiała ta fraza "a więc wódę posyp" - na rapgenius jest oddzielone przecinkiem, ale być może to ten sam slangWow, poniosło mnie, zabrały mnie prochy
Wolę się truć niż wdupcać karczochy
A więc wódę, posyp, moje życie to survival
twoja familia to typy poznane wczoraj
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
- TooMuchSmoke
@CL500 o kurwa mocne, szczególnie ten tony jazzu, nie znałem wcześniej tych numerow. Czyli co, Szczecin oficjalnie Polska stolica kraka? xD
wybitne kawalki fakt, ale juz mniej wybitnie jest romantyzowanie opio ktorego sie niby "nienawidzi", takie bledne kolo ^^qualite_de_schizoide pisze: ↑04 maja 2026, 9:58chyba źle zrozumiałeś znaczenie tych utworów stary xd
w ogóle wiadomo opiowrak ale heparyna i nie potrafię latać wybitne tracki nie ma co gadać
i jeszcze tnc za bardzo dramatyzuje ze swiat jest taki ciezki wszyscy zli blablabla walcie w kabel chujow sto
kontakt i cala reszta: guns.lol/oooizneb
PWORDYNABICIE
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
- TooMuchSmoke
To jest jakieś stękanie o niczym, słowo opio wykorzystane jako click bait
- qualite_de_schizoide
to jeszcze moim zdaniem wynika z aktywnego uzależnienia, co dla osoby zmagającej się z tym jest takim wewnętrznym piekłem, dlatego wszystko dookoła jest takie straszneoooizneb pisze: ↑06 maja 2026, 7:07wybitne kawalki fakt, ale juz mniej wybitnie jest romantyzowanie opio ktorego sie niby "nienawidzi", takie bledne kolo ^^qualite_de_schizoide pisze: ↑04 maja 2026, 9:58chyba źle zrozumiałeś znaczenie tych utworów stary xd
w ogóle wiadomo opiowrak ale heparyna i nie potrafię latać wybitne tracki nie ma co gadać
i jeszcze tnc za bardzo dramatyzuje ze swiat jest taki ciezki wszyscy zli blablabla walcie w kabel chujow sto
a z tym romantyzowaniem to podobny case jak pamiętnik narkomanki, dzieci z dworca zoo itp. takie mozna odniesc wrażenie, mimo ze autorzy uprawiają powiedzmy po prostu sprawozdanie z nałogu, nie jest to flexowanie się jakimś double cupem
Ostatnio zmieniony 06 maja 2026, 8:26 przez qualite_de_schizoide, łącznie zmieniany 1 raz.
chuj mnie boli co se napiszesz na forze
To z płyty Mores RSH ona w 2006 roku wyszła, można nie znać, bo to jakoś mocniej się nie wybiło, ale no w składzie i Sobota i Tony jawnie przyznawali się do siurania nosem i gotowania dziada, wcześniej to samo robił Major w podobnych latach, więc chyba niestety można uznać xdTooMuchSmoke pisze: ↑06 maja 2026, 6:54 CL500 o kurwa mocne, szczególnie ten tony jazzu, nie znałem wcześniej tych numerow. Czyli co, Szczecin oficjalnie Polska stolica kraka? xD
Sobota w 2014 jeszcze u Bonsona nawijał o gotowaniu
Zryta psycha, chyba zdycham
w klame dziada walę i zaglądam do kielicha
Ziomuś nie oddycha, znowu mnie zatyka
Boże, pomóż, no bo o czym ma być ta muzyka
W życiu kicha, w sercu kicha
Co po kim dla kogo, Sobuś? Proszę, dziś nie wnikaj
Wiem, że wolą, kiedy upadam
W kolejnym tekście urywam film
Piję na umór, gotuję dziada
Wchodzę na bit, zapraszam do kin
MalinowyJogurt 2
Jest taki zje b Koneser. Malik go promuje. Koneser jest po yebanym opiowrakiem. Promuje nie tam jakąś kodeinkę, ale naprawdę twarde opio.
Taki trochę odpowiednik Toncia. Tylko że Koneser przedstawia opio jako coś fajnego.
Nikt jeszcze nie wspomniał TPWC - dwie kochanki?
Taki trochę odpowiednik Toncia. Tylko że Koneser przedstawia opio jako coś fajnego.
Aż to sprawdziłem, kto to jest - niezła patola.gagugi pisze: ↑06 maja 2026, 14:42 Jest taki zje b Koneser. Malik go promuje. Koneser jest po yebanym opiowrakiem. Promuje nie tam jakąś kodeinkę, ale naprawdę twarde opio.
Co to za syrop w tym teledysku?
https://youtu.be/NuLgYFooH7g?is=Mmc0ylSQtSrw3IIJ
Moja wiedza na temat opioidów jest całkowicie zerowa, nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić jak to działa, jakie są skutki uboczne, ale ten Koneser widać, że ładnie wypierdolony jest w kilku ujęciach.
Spz major tez bociana pizgal ogolnie co blizej granicy to raczej wiecej tegoTooMuchSmoke pisze: ↑06 maja 2026, 6:54 CL500 o kurwa mocne, szczególnie ten tony jazzu, nie znałem wcześniej tych numerow. Czyli co, Szczecin oficjalnie Polska stolica kraka? xD
Kony ćs w historii cpajstajlu hel? Na teledysku do zlotego strzalu tez jest hint
“Kiedy ktos na urodziny
Mi dal strzykawke oraz igle
Skurwysyny”
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
to początek drogi do elegancji
To jest Makatussin.
Ostatnio przyyebali się do Taco, że promował jakiś lek. Czemu nikt nie zgłosił Malika do tego urzędu, który się przyczepił do Taco?
Moja teoria jest taka, że big pharma/mafia próbuje znormalizować opio na szeroką skalę w Polsce. Testują teren na ile to zostanie zaakceptowane. Zaczynają od wychowania sobie najmłodszego pokolenia, żeby zaakceptowalo silne leki opio, kiedy już tym wejdą oficjalnie przepisywać je waszym rodzicom i dziadkom. Tak jak to robią w stanach, gdzie mamy w pyte duży kryzys opioidowy.
Piosenka do tematu Limp Bizkit -- Pill popper. Ja wiem, że ten zespół to zespół żart, ale posłuchajcie intra do tego utworu. Jakiś soundbite, dwa zdania, ale wyjaśnia jak działa big pharma, czyli big pharma nie tworzy lekarstw tylko wychowuje. sobie klientów.
I żeby nie bylo, że jestem hipokrytą, to napiszę, że jak ktoś zna mnie z glamrap to wie, że zdarza mii nadużywać kodeiny i dekstrometorfanu. I jak jestem w aptece i widzę młodzież, która kupuje te leki, to autentycznie boję się o przyszłość Polski.
Ostatnio przyyebali się do Taco, że promował jakiś lek. Czemu nikt nie zgłosił Malika do tego urzędu, który się przyczepił do Taco?
Moja teoria jest taka, że big pharma/mafia próbuje znormalizować opio na szeroką skalę w Polsce. Testują teren na ile to zostanie zaakceptowane. Zaczynają od wychowania sobie najmłodszego pokolenia, żeby zaakceptowalo silne leki opio, kiedy już tym wejdą oficjalnie przepisywać je waszym rodzicom i dziadkom. Tak jak to robią w stanach, gdzie mamy w pyte duży kryzys opioidowy.
Piosenka do tematu Limp Bizkit -- Pill popper. Ja wiem, że ten zespół to zespół żart, ale posłuchajcie intra do tego utworu. Jakiś soundbite, dwa zdania, ale wyjaśnia jak działa big pharma, czyli big pharma nie tworzy lekarstw tylko wychowuje. sobie klientów.
I żeby nie bylo, że jestem hipokrytą, to napiszę, że jak ktoś zna mnie z glamrap to wie, że zdarza mii nadużywać kodeiny i dekstrometorfanu. I jak jestem w aptece i widzę młodzież, która kupuje te leki, to autentycznie boję się o przyszłość Polski.
Ostatnio zmieniony 06 maja 2026, 18:29 przez gagugi, łącznie zmieniany 1 raz.
- igorzastyy
Widzą że kupujesz, a że znają Cię z glamrapu to też biorą
Miałem podobny nick, ale nie ten, który podajesz
Dodano po 2 minutach 47 sekundach:
Oni kupują i wychodzą, przestraszeni, że ich ktoś nakryje. Jak z kupowaniem pierwszych szlugów czy bronksów. Nie widzą ile ja kupuje. Jakby widzieli, to by wiedzieli w których aptekach można kupić więcej niż jedno pudełko. Buy my lips are sealed
Crank All - Sprite
Robię to jak chcę, mieszam wódę z Makatussin
Robię to jak chcę, syrop na kaszel - nic nie krztusi mnie
Robię to jak chcę, dolewam to gówno do wódzi
Ko-ko-koneser Helleny, murzyn pewnie tu oburzy się
@TrifeLife
nie słyszałeś nigdy o heroinie? w skrócie opioidy to substancje które wiążą się z receptorami opioidowymi, w sensie narkotycznym przejmują kontrole nad układem nagrody i bólu w mózgu, powodują silną przyjemność, euforie, spokój, znika napięcie, lęk i stres - przez co silnie uzależniają, w medycynie stosowane do leczenia silnego bólu a słabsze opioidy ( kodeina ) w mniejszych dawkach dobrze tłumią kaszel np. w syropach ( lean o których nawijają w rapie od kilkunastu lat )
green grenade 12 lat temu:
Południowy styl, południowy klimat
Ciągle spowolniony, płynie we mnie kodeina

Robię to jak chcę, mieszam wódę z Makatussin
Robię to jak chcę, syrop na kaszel - nic nie krztusi mnie
Robię to jak chcę, dolewam to gówno do wódzi
Ko-ko-koneser Helleny, murzyn pewnie tu oburzy się
@TrifeLife
nie słyszałeś nigdy o heroinie? w skrócie opioidy to substancje które wiążą się z receptorami opioidowymi, w sensie narkotycznym przejmują kontrole nad układem nagrody i bólu w mózgu, powodują silną przyjemność, euforie, spokój, znika napięcie, lęk i stres - przez co silnie uzależniają, w medycynie stosowane do leczenia silnego bólu a słabsze opioidy ( kodeina ) w mniejszych dawkach dobrze tłumią kaszel np. w syropach ( lean o których nawijają w rapie od kilkunastu lat )
green grenade 12 lat temu:
Południowy styl, południowy klimat
Ciągle spowolniony, płynie we mnie kodeina
Ostatnio zmieniony 07 maja 2026, 10:01 przez ogkush, łącznie zmieniany 2 razy.
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno