[serial] Stamtąd (2022)
Moderatorzy: gogi, con shonery
- Haczapurjan
Re: [serial] Stamtąd (2022)
Obejrzany drugi odcinek (spoilery):
Czyli kutas w żółtym boi się dotknąć tej figurki primabaleriny. Myślałem, że jakimś cudem policjantce uda się wyjechać z miasta jako takie "shock value". No i w sumie te podróże w czasie Julie są dość ciekawe, bo wygląda na to, że biegu wydarzeń nie może zmienić, a sama może przy okazji zginąć. No tak średnio opłacalne. Ale to też by wyjaśniało czemu w pierwszym sezonie jak trafili do Fromville, jeden z tych potworów przy drzwiach domu zaczął coś do niej pierdolić, że dawno się nie widzieli czy coś w ten deseń. Pewnie już pierdyliard razy ich spotkała w tych swoich "cofkach".
obejrzałem drugi odcinek i odebrałem go jako duży krok do przodu jeżeli o chodzi o główna zagadkę, myśle ze można być pomału pewnym w jaka stronę zostanie to rozwiązane. podobało mi się
Spoiler
dodatkowo nadal robie rewatch koncze drugi sezon i np z wiedza z nowych odcinków postacie i relacja Tabithy i Jade maja dużo więcej sensu, można dojrzeć kilka hintow, które całkiem umiejętnie zostały poukrywane w poprzednich sezonach
T: No witam pana Penera serdecznie!
P: No witam mojego ulubionego rozjebuska!
#freefromage
#freefromage
- Haczapurjan
Trzeci odcinek obejrzany. Spoko, że:
Spoiler
W sumie każdego zaprzęgli do jakiegoś działania. Fatima z Elginem jakiś kopiec kreta usypują, Randall nurkował pod gruzami domu po czytanki dla Julie, Ethan z Victorem i Jadem szukają jeziora, Tabitha ze starym od Victora ganiają za drzewami butelkowymi. No przynajmniej coś się dzieje, a nie tylko siedzenie na dupsku
Spoiler
Chuja każdego, Boyd JR., który w AMA pisał, że to jego ulubiony odcinek w tym sezonie, jedyne co wymyślił to walenie pałą w auto jak blejk w 2014
cztery żubry i dwie kurwy
- Haczapurjan
Victor = Man in Yellow
Czekam z ręką wiadomo gdzie na Jade'a w następnym odcinku:

Spoiler

Spoiler

Kurwa co za masakryczny sezon na ten moment. Odnoszę wrażenie, że oni nawet nie mają dialogów przygotowanych tylko odgrywają sceny jak w spadkobiercach
#freefromage
GVMBLER
GVMBLER
Tabitha nie dość że nie umie grać, to jeszcze się zbotoksiła, przez co pół twarzy ma nieruchome, i to jeszcze bardziej stwarza wrażenie że po wypowiedzeniu dialogu zrobią CUT! a ta się roześmieje z tych głupot
Moje dziecko właśnie straciło ojca... a chuj, idę se do magicznego lasu, PRZECIEŻ ZOSTAWIŁAM KARTECZKĘ DONNIE
Moje dziecko właśnie straciło ojca... a chuj, idę se do magicznego lasu, PRZECIEŻ ZOSTAWIŁAM KARTECZKĘ DONNIE
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
fakt, spora czesc postaci jest żadna i płaska od strony fabularnej (Fatima, Elgin, syn Boyda topka ciumciokow) i daje vibe paradokumentow, ale co musiałoby się stać zebys stwierdził ze sezon jest bardzo dobry? przecież oni lecą na tym patencie od pierwszego odcinka pierwszego sezonu prowadząc narracje polegająca na jakimś pierdololo, irracjonalnych decyzjach i odcinkach typu filler momentami o niczym sezon po sezonie jest to samo
dodatkowo jednak moim zdaniem core fabuły jednak laczy się w całość i najpewniej serial historie zamknie. czy będzie to satysfakcjonujące zakończenie robiące efekt wow? pewnie nie ale taki to wlansie głupiutki, fabularnie raczej denny serial z fajnym pomysłem na koncept miasteczka z wieloma dziurami po drodze, dający guilty pleasure bo i wizualnie przyjemny i kilka czołowych postaci tez daje radę. takie dark albo lost z temu (ze świetna narracyjnie decyzja żeby puszczać odcinek co tydzień)
8/10
#freefromage
#freefromage
- qualite_de_schizoide
Mi ten nowy sezon siedzi. Po prostu pomału budują historię. Rozumiem że nie da wsadzić w każdym odcinku akcji po sam korek. Albo może i można ale na siłę. A tu twórcy poszli innym torem i mi to odpowiada, bo podoba mi się klimat, który jest naprawdę solidnie przedstawiony.
chuj mnie boli co se napiszesz na forze
Jakei to jest gówno obsrane, nie mogę się doczekać nastepnego odcinka.
akieś bingo powinno być. Oni w ogóle ze sobą nie rozmawiają

akieś bingo powinno być. Oni w ogóle ze sobą nie rozmawiają
Spoiler

btw przejrzałem sobie ten temat i obejrzałem trailery, twórcy zdążyli się już wysprzeglic z 3/4 scen 
Spoiler
bedzie jeszcze akcja z jakimś nowym marshmallow potworem, który rozwala drewniana chatę xD
#freefromage
#freefromage
- ConeyIsland
Koledzy powiedzcie mi coś. Zacząłem w ub tygodniu oglądać Stamtąd, jestem na s02e02 i takie kurka pytanko tutaj... Czy twórcy dokładają co chwilę jakieś tajemnice i tak jest cały czas do s05 czy z czasem coś tam zacznie się jakoś w końcu kurwa wyjaśniać? Nie przeszkadza mi wieczny znak zapytania ale no nie ukrywam, że chciałbym za x odcinków móc powiedzieć "aaaa, nie no fajnie obmyślane, props".
Cały chuj jest wyjaśniany bo postacie mają zakaz przekazywania sobie informacji i każdy gra tam solo gierke
Ostatni odcinek chyba zapowiada że wreszcie coś się wydarzy
Ostatni odcinek chyba zapowiada że wreszcie coś się wydarzy
Ostatnia rzecz jaką ktokolwiek mógłby powiedzieć po obejrzeniu odcinka tego serialu
Brazilian rush hour commuters
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
- ConeyIsland
A to pierdole. Dokończe s02 i zobaczę
w tym sezonie jest w sumie już więcej odpowiedzi dawane, niż nowych pytań, póki co
cztery żubry i dwie kurwy
Ciekawy eksperyment myślowy, bo oglądałem ten trzeci odcinek z takim właśnie przekonaniem, a nie odpaliłem spoilera bo nie chciałem zgłębiać twojej teorii
Ale już wszystko jasne
Co niby. To co zrobili z postacią Tabithy woła o pomstę do nieba. W finale poprzedniego sezonu
Spoiler
"Stała się" matką dla tych wszystkich martwych dzieciaków w bardzo emocjonalnej scenie, żeby tylko przejść się do domu i uznać, że to może im się wszystko wydawać.
- Haczapurjan
Spoiler
Fatima tworzy golema
Ten wątek z podróżami w czasie Juleczki póki co najbardziej intrygujący, ale z tego co zrozumiałem, te "zakładki", które chciała stworzyć w przeszłości, nie przechodzą z powrotem do "teraźniejszości"? Jakoś za szybko się to działo i mój mózg nie przeprocesował.
No i co oni kurwa w tym jeziorze znaleźli na sam koniec? Co to tam wypłynęło na powierzchnię? Glony kurwa jakieś?
No i co oni kurwa w tym jeziorze znaleźli na sam koniec? Co to tam wypłynęło na powierzchnię? Glony kurwa jakieś?