dzięki Panu i Pani Knap
Ksywa czy imię i nazwisko
-
starydobryhiphop
- igorzastyy
Re: Ksywa czy imię i nazwisko
Tomb o ksywie Filipek mówił tak
Ty nie masz ksywy, ty masz imię i nawet lipę masz w tym imieniu, jebany cwelu
Ty nie masz ksywy, ty masz imię i nawet lipę masz w tym imieniu, jebany cwelu
O co chodzi w tym temacie 
Ty i rap to nie pasuje jak James Gandolfini
Ty już nie będziesz bossem jak gej w Lamborghini
Ty już nie będziesz bossem jak gej w Lamborghini
Czy słowo "lamerski" wróciło do słownika?
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
- igorzastyy
Odeszło do lamusa.
-
starydobryhiphop
Mi chodziło co myślicie o 3 opcjach nadawania ksywy: chrzczenia przez podwórko, kreatywnego samochrzczenia z myślą o hip hopie , podpisywanie się imieniem i nazwiskiem i w zasadzie brak ksywy, ale chyba teraz już chodzi o co innego tylko nie wiem o co.
Swoją drogą przypomniał mi się trend sprzed około 14 lat jak popularne stało się imię i litera nazwiska , np. WojtekS, czy BartekBy itp
Rapowanie pod swoim imieniem i nazwiskiem jest pedalskie. W sensie gościu co ty tutaj próbujesz udowodnić? To jest hiphop, powiedz jak na ciebie kumple wołali albo wymyśl coś fajnego.
widziałeś mnie w netflixie, mówisz miły gość?
ja cię nie widziałem, bo szukaliśmy tam rytm i flow
Albo Magiera/Magierski, którego nazwisko to tak naprawdę Tomasz Janiszewski. Serio, do dziś nie ogarniam jaka mogła być geneza wymyślenia sobie ksywki z jakiegoś randomowego nazwiska.marmolad_k2 pisze: ↑23 kwie 2026, 17:12 Najgorsze to jest występowanie pod fejkowym nazwiskiem, np. Janusz Walikończuk
Zobacz w co to pozniej ewoluowalo.starydobryhiphop pisze: ↑28 kwie 2026, 6:57Mi chodziło co myślicie o 3 opcjach nadawania ksywy: chrzczenia przez podwórko, kreatywnego samochrzczenia z myślą o hip hopie , podpisywanie się imieniem i nazwiskiem i w zasadzie brak ksywy, ale chyba teraz już chodzi o co innego tylko nie wiem o co.
Swoją drogą przypomniał mi się trend sprzed około 14 lat jak popularne stało się imię i litera nazwiska , np. WojtekS, czy BartekBy itp
Ps. Ile w PL Rapie mamy ksyw wynikajacych ze wzoru XD "A do B" wynikajace z pierwszej i ostatniej litery imienia/nazwiska lub idace jedna, po drugiej ?
Kabe - K,B - nazwisko, imie
Bedoes - pierwsza i ostatnia od imienia
nie chce mi sie wiecej wymieniac, mysle, ze lekko znajdzie sie 50 takich wiekszych ksyw w pl rapie
-
starydobryhiphop
choćby eldo (choć w zasadzie eldoka)
ja osobiście jestem za kreatywnym wymyślaniem ksywek, wszak mc to trochę taki aktor, który gra poniekąd jakąś postać, to czemu nie może też siebie stworzyć poprzez ksywę, albo jakoś wyjaskrawić kreację. Pewnie jest kilku mc którzy mają ksywy imię lub imię i nazwisko i dają radę ale jeśli tak byłyby to dla mnie wyjątki potwierdzające regułę (nie od imienia, bo to jeszcze inna bajka, typu nie wiem choćby pezet, ale też z drugiej strony pezet był jednym z pierwszych więc to też inna jazda)
moża zrobić eksperyment myślowy jakby to banglało, jakbyśmy mieli Ryszard Andrzejewski - Staszica Story, Paweł Kapeliński/Mikołaj Bugajak - Ukryty w mieście krzyk, czy Leszek Kaźmierczak - Pot sperma i łzy
ja osobiście jestem za kreatywnym wymyślaniem ksywek, wszak mc to trochę taki aktor, który gra poniekąd jakąś postać, to czemu nie może też siebie stworzyć poprzez ksywę, albo jakoś wyjaskrawić kreację. Pewnie jest kilku mc którzy mają ksywy imię lub imię i nazwisko i dają radę ale jeśli tak byłyby to dla mnie wyjątki potwierdzające regułę (nie od imienia, bo to jeszcze inna bajka, typu nie wiem choćby pezet, ale też z drugiej strony pezet był jednym z pierwszych więc to też inna jazda)
moża zrobić eksperyment myślowy jakby to banglało, jakbyśmy mieli Ryszard Andrzejewski - Staszica Story, Paweł Kapeliński/Mikołaj Bugajak - Ukryty w mieście krzyk, czy Leszek Kaźmierczak - Pot sperma i łzy
Dla mnie to brzmi jakby srali wyżej niż dupę mają. Do hiphopu nie wchodzj się w garniturze tylko w bluzie z kapturem. Chuj tam w ubiór, ale kumacie metaforę.
widziałeś mnie w netflixie, mówisz miły gość?
Gdy hiphop był z ulicy latało się na ksywach z osiedla bo większość je naturalnie miała i bardzo często znałeś kogoś x lat a nie wiedziałeś jak ma na imię
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
-
starydobryhiphop
no trochę tak, wchodzi jednak w jakąś konwencję. Ja się nie wybieram do punku i świruję jakiś nowy, nienaturalnie wynikający z tego co wcześniej porządek. Choć z drugiej strony jestem ciekawy wjazdu na koncert chopinowski w stylu Major D-Moll
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2026, 9:57 przez starydobryhiphop, łącznie zmieniany 1 raz.