Bieganie

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Awatar użytkownika
yaml

Re: Bieganie

Post autor: yaml »

qualite_de_schizoide pisze: 26 kwie 2026, 12:51 Stało się. W koncu 2 godziny zostały złamane na oficjalnym biegu w maratonie. Sebastian Sawe 1:59:30 maraton Londyn 2026.
Drugie miejsce też złamało:D
Ja wczoraj w Gdyni 1:59:37 :D gratulacje i piona
jesteś poszukiwany przez MOBBYN
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

ale cały maraton a nie połówka mordzia
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
yaml

Haha o kurwa co ja odjebałem xD widać jeszcze na endorfinach xD
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

hahahahah :lol:
brawo @yaml, super czas!
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

Pozdro @yaml przynajlniej sie pochwaliles czasem, props :lol: masz jakies konto na stravie albo garminie zeby mozna bylo sledzic?

Dodano po 5 minutach 19 sekundach:
Jeszcze widze ze na tym maratonie jeszcze jakis inny ziomus pobil poprzedni rekord czasu ale zdobyl 3 miejsce bo byl lekko ponad 2 godzinami :shock:
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
yaml

Dzięki panowie :) mam Stravę ale wybacz nie podam, jest tam moje imię i nazwisko xD
Awatar użytkownika
oyama

Post autor: oyama »

w jakich zegarkach biegacie? Przeklejam posta z innego tematu, bo poszukuje sprzetu i na razie stoje pomiedzy Garmin Venu X1 i 970, Fenix 8.
szukam sikor sportowy, ktory bedzie mial nastepujace funkcje: dobra bateria, mozliwosc placenia, mozliwosc kontrolowania muzy na airpodsach, GPS, lacznosc ze Strava, eSIM do odbierania polaczen i lacznosc z internetem, doskonale analizowanie treningow. Koniecznie prostokatna koperta. Jest cos poza Garmin Venu X1 (brak eSIM) i Apple Watch (chujowa bateria) na rynku? Budzet do trzech klockow mysle, ale im taniej tym lepiej. Nie chce okraglego zegarka z koperta 60mm, bo nie jestem w Marines Corps, ani nie mam ogromnego owlosionego nadgarstka stylizowanego na turka z kebaba.
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
Awatar użytkownika
bronek

yaml pisze: 27 kwie 2026, 18:21 Dzięki panowie :) mam Stravę ale wybacz nie podam, jest tam moje imię i nazwisko xD
Luz, w sensie chodzilo mi o pw nie tu ale rozumiem
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
qualite_de_schizoide

Post autor: qualite_de_schizoide »

oyama pisze: 27 kwie 2026, 19:30 w jakich zegarkach biegacie? Przeklejam posta z innego tematu, bo poszukuje sprzetu i na razie stoje pomiedzy Garmin Venu X1 i 970, Fenix 8.
szukam sikor sportowy, ktory bedzie mial nastepujace funkcje: dobra bateria, mozliwosc placenia, mozliwosc kontrolowania muzy na airpodsach, GPS, lacznosc ze Strava, eSIM do odbierania polaczen i lacznosc z internetem, doskonale analizowanie treningow. Koniecznie prostokatna koperta. Jest cos poza Garmin Venu X1 (brak eSIM) i Apple Watch (chujowa bateria) na rynku? Budzet do trzech klockow mysle, ale im taniej tym lepiej. Nie chce okraglego zegarka z koperta 60mm, bo nie jestem w Marines Corps, ani nie mam ogromnego owlosionego nadgarstka stylizowanego na turka z kebaba.
garmin insinct 2s solar
takim królem garminów jest tak naprawdę właśnie fenix, ale nie będzie mieć raczej esim
szukaj mniejszych kopert, ja tez nie chcę wielkiej busoli i ten mój jest mniejszy i ma 45 mm
no i tylko garmin do sportu nic innego, jak kupisz to się dowiesz czemu
chuj mnie boli co se napiszesz na forze
Awatar użytkownika
badi
BIZNESMENEL

Post autor: badi »

suunto
Awatar użytkownika
gambler

Post autor: gambler »

a jakie buty polecacie? Wiadomo, żeby były wygodne i do uniwersalnych nawierzchni. wszędzie HOKA jest propsowana

Potrzebuję wymienić moje stare reeboki. Czasem se zapierdalam po lesie, ale też bieżnia, asfalt i sporo bieżnia elektryczna na chacie; spora szansa że będę robił maraton za kilka miechów
yer a wizard, Harry
Awatar użytkownika
qualite_de_schizoide

ja robiłem research taki to jakbym wykładał większe siano to bym brał brooks ghost 17
Spoiler
brałem pod uwagę to że na asfalt/chodnik, moja waga około 90, bardzo zależało mi by były wytrzymałe to główny czynnik, bo tak to bym wybierał pewnie adidas evo sl albo modele pokrewne (ale bym je rozpierdolił szybko)
ale że nie miałem tyle siana to wziąłem kipcory za 200 zl z decathlonu.
powiem Ci że z marek jak nike, adidas, hoka, saucony, asics, brooks coś na pewno można spoko znaleźć. hoki jak najbardziej również, czasem jeszcze dobre promki na nie można znaleźć
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2026, 16:06 przez qualite_de_schizoide, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
yaml

gambler pisze: 28 kwie 2026, 20:31 jakie buty polecacie
Asics Cumulus, lub jak ważysz więcej to Nimbus. Jak chcesz coś szybszego to Novablast
Awatar użytkownika
Ten Typ Gold

Post autor: Ten Typ Gold »

Aktualnie biegam w saucony ride 18 i na asfalt, przebiegi typu 25km tygodniowo sprawdzają się świetnie
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

noooo też kupiłem cumulusy niedawno i się po prostu płynie chodnikami
Awatar użytkownika
bronek

Ja mam propsowane na slizgace pegasusy od najacza, tez spoko do biegania 2/3 razy w tyg
SLAFF

Post autor: SLAFF »

Ja w pegasusach robię po 150 km miesięcznie i sobie chwalę, reszta w zajechanych adizero sl2. Właśnie weszły pegasusy 42, retail typu 6 stów to beka, za jakiś czas będą na promce 50%, tak samo jak wszystkie wcześniejsze generacje.
Awatar użytkownika
oyama

Post autor: oyama »

ja biegam w Nike Zoom Fly 6 tylko po asfalcie i kostce brukowej, ale nie wiem czy moglbym je komukolwiek polecic. Plytka z wlokna weglowego i buty sa dosyc waskie w nosku. Pierwsze wyjscia na pewno dziwne doswiadczenie i pieta w prawej nodze schodzila mi do srodka, choc pozniejsze treningi okazywaly sie efektywniejsze. Zamowilem jeszcze Asics Novablast 5 i mysle nad Adizero EVO SL, bo maja 93% na runrepeat i mozna je zlapac w dobrej cenie na Zalando. Tylko nie wiem jak z rozmiarowka. Jak biegam w 44.5 wedlug Nike, to raczej Adizero wyjda 45 1/3?
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
SLAFF

Post autor: SLAFF »

Przymierzałem EVO SL i tak jak generalnie mam wszystkie buty biegowe tts tak przy evo sl i sl2 rozmiar w górę czyli u mnie normalnie 42 wszystkie pegasusy ok, a evo sl 42 2/3 ujdą, a optymalnie raczej 43 1/3.
Awatar użytkownika
qualite_de_schizoide

polecam bardzo wszystkim biegającym ten filmik i ćwiczenia w nim zawarte
zacząłem to robić przez problemy z kostką ale w sumie te ćwiczenia są zajebiste nawet bez kontuzji
całe życie miałem taki problem ruchowy że podnosilem duzy palec w stopie i rozpierdalałem buty bardzo szybko, a czuję że tera propriocepcja lepsza i sila jak i czucie palców też na plus
stopy to podstawa dla biegacza wiadoma sprawa, czuć różnice a pewnie nikomu wcześniej nie przyszło do głowy ćwiczyć stopy
ODPOWIEDZ