[beef] Tede vs Peja
- Haczapurjan
Re: [beef] Tede vs Peja
Pieszczotliwie rozpustnik
tez sie nad zastanawialem, moze chodzi o rozpustny tryb zycia, koks, bale, dupy itp.
- ebismolarek
No przecież mówi rozjebusek tylko lekko przerywa akurat w tym momencie
dlatego "rozjebuska" a nie "rozjebusa", takie urocze zdrobnienie na wypadek gdyby dzieci sluchaly
- igorzastyy
- gods bidness
Tede to taki zgrywus, więc nie dziwota, że Peja wyraźnie mówi - no witam mojego ulubionego bro - zgrywuska!
Bez sensu, pojednanie dla papieża vol 2. Właśnie odwrotnie powinno być z tymi celami - na 200 milionów Tede nagrywa nowy mixtape z dissasmi na Peję i niech to się kręci. A tak to zakończyli kolejną wojnę, która już była martwa. To jak podpisanie pokoju między Holandią a Wyspami Scilli.
PISZĘ TO POD WEWNĘTRZNYM PRZYMUSEM
ŻE MYŚLĘ ŻE MÓGŁBYM BYĆ PLATYPUSEM
BYŁBYM W TEJ ROLI NIEZAWODNY
BYŁBYM KURWA JAJORODNY
ŻE MYŚLĘ ŻE MÓGŁBYM BYĆ PLATYPUSEM
BYŁBYM W TEJ ROLI NIEZAWODNY
BYŁBYM KURWA JAJORODNY
Spokojnie, podejrzewam że ten pakt o nieagresji zostanie szybko złamany
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
-
JanuszPawlikowski
Ja powiem inaczej - nawet jeśli zostało to kiepsko rozegrane, to lepiej się i tak nie dało. Peja ma ogromny fanbase, Tede zadbał by mógł sobie Ryszard to przemyśleć i było wiadome że cynk dostanie wcześniej. Zgadzam się, że jest tu trochę grania na emocjach, bo chore dzieci, ja wiem... ale może właśnie w takich sytuacjach wychodzą te ludzkie uczucia? Gadam znowu jak naiwniak, ale chcę wierzyć, że to było choć trochę szczere. No i na Jacku jest teraz presja, by Penera nie zaczepiać, bo wtedy wyjdzie że jest niekonsekwentny.SWN pisze: ↑27 kwie 2026, 9:08 Ja postawienie pod ścianą widzę nie tylko w zadzwonieniu bez zapowiedzi (bo "przecież na pewno wiedział" jest życzeniowe, nawet jeśli prawdziwe), ale przede wszystkim jakimś godzeniu się bo albo my, albo chore małe dzieci. No co ty Rychu, dla chorych małych dzieci tego nie zrobisz?
Eldo zapytany co sądzi o przywitaniu Pei z Jackiem odpowiedział:
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
- gods bidness
Dało się. Wystarczyło nie zaczynać od "penerze" i dać mu skończyć chociaż ze dwa zdania bez przerywania. Inaczej mówiąc - nie dać Peji żadnego pretekstu do obrażenia się na żywo. No ale może faktycznie za wiele wymagam od jednego i drugiego.JanuszPawlikowski pisze: ↑27 kwie 2026, 12:25Ja powiem inaczej - nawet jeśli zostało to kiepsko rozegrane, to lepiej się i tak nie dało.SWN pisze: ↑27 kwie 2026, 9:08 Ja postawienie pod ścianą widzę nie tylko w zadzwonieniu bez zapowiedzi (bo "przecież na pewno wiedział" jest życzeniowe, nawet jeśli prawdziwe), ale przede wszystkim jakimś godzeniu się bo albo my, albo chore małe dzieci. No co ty Rychu, dla chorych małych dzieci tego nie zrobisz?
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2026, 12:38 przez gods bidness, łącznie zmieniany 1 raz.
- mlodyperkez
beef zamkniety mozna sie rozejsc
-
JanuszPawlikowski
Ciekawostka: Eldo w jakimś wywiadzie z Rawiczem powiedział, że Vienio też miał nagrane dissy na Peję
Dodano po 57 sekundach:
Dodano po 57 sekundach:
A to tak, zgadzam się. Pisałem, że w obydwu stron była zła energiagods bidness pisze: ↑27 kwie 2026, 12:37 Dało się. Wystarczyło nie zaczynać od "penerze" i dać mu skończyć chociaż ze dwa zdania bez przerywania. Inaczej mówiąc - nie dać Peji żadnego pretekstu do obrażenia się na żywo. No ale może faktycznie za wiele wymagam od jednego i drugiego.
- gods bidness
Nie powiedziałbym, że zła, raczej taka niepewna. U Peji bym powiedział, że przyjął pozycję obronną, bo nie wiedział czego się spodziewać.
Tede był w dużo lepszej pozycji, bo był na miejscu, wprawiony w nastrój, zarządzał tłumem i hałasem, a także rozmową.
Jak teraz czytam, że jeden jest święty, a drugi wyszedł na obrażonego buraka, to mi się śmiać chce.
To Peja powiedział najważniejsze zdanie w całej rozmowie, że gratuluje całej idei pomocy dla dzieciaków, ale Tede mu nawet nie dał skończyć, tylko narzucił godzenie się na siłę "no dla dobra! wiadomo że dla dobra!".
Tede był w dużo lepszej pozycji, bo był na miejscu, wprawiony w nastrój, zarządzał tłumem i hałasem, a także rozmową.
Jak teraz czytam, że jeden jest święty, a drugi wyszedł na obrażonego buraka, to mi się śmiać chce.
To Peja powiedział najważniejsze zdanie w całej rozmowie, że gratuluje całej idei pomocy dla dzieciaków, ale Tede mu nawet nie dał skończyć, tylko narzucił godzenie się na siłę "no dla dobra! wiadomo że dla dobra!".
Kiepsko się czyta właśnie komentarze, ze Rychu sie zle zachował, bo w mojej ocenie się zachował bardzo dobrze, odebrał, pogadał, pogratulował ale jego najszczersza reakcja była po tym jak Graniecki powiedzial ze nie bedzie z niego szydził, i to jest klucz ostatnich lat konfliktu, bo Peja co ostatnio za ciosy wyprowadzał, blurowal ksywke Tede? Zdarzylo mu się nawet gdzies spropsowac na nieswiadomce Forever Ja z Vanillahajs. A Graniecki nawet w debiucie na Kanale Zero gadał jaki to Rysiek jest złym człowiekiem. No ale polaki chcieli ze jak Tede zadzwonil bo biedne dzieci to Rysiek powie "tak mordo, jade do Wwa i nagrywamy program u Stanowskiego a potem wspolny koncert w Poznaniu"
A Tede jak to Tede robi z tej zgody szopke, choc te pogodzenie jest teraz głównie jego odpowiedzialnoscia bo nie oszukujmy sie, bardziej medialnie sie udziela niz Peja
A Tede jak to Tede robi z tej zgody szopke, choc te pogodzenie jest teraz głównie jego odpowiedzialnoscia bo nie oszukujmy sie, bardziej medialnie sie udziela niz Peja
- qualite_de_schizoide
Przecież ludzie tu punktowali jak to peja faktycznie nic nie robił w kierunku tedego w ostatnim czasie (robił), nie będę szukał bo nie mam czasu jak zurom
chuj mnie boli co se napiszesz na forze
Jacula wykminil ze teraz wielkie pogodzenie mozna monetyzowac, wiec bedzie to probowal robic, na start w slusznej sprawie a potem gdzie go wyobraznia poniesie, Narodowy wyprzeda pod tytulem TEDE pener pojednanie.
Ofc. Te blurowania i sampel Tupaca to tez dziecinne zagrywki Ryszarda, ale sama rozmowa jak najbardziej na plus dla Pei
Ofc. Te blurowania i sampel Tupaca to tez dziecinne zagrywki Ryszarda, ale sama rozmowa jak najbardziej na plus dla Pei
@oldschool no i takie coś właśnie to już jest według mnie przykład że tede będzie teraz podkurwiał ryśka specjalnie, dobrze wie, że ten nie lubi bedoesa a zaproponował, żeby mu się dograli na płytę z dissami na nowotwór
- Haczapurjan
Mam nadzieję, że Tede na tej fali wyda jakiś nowy album i znowu podbije serca dziatwy jak w 2015 roku. Tede po prostu na to zasługuje ze względu na swój wkład w polski hip-hop. Szczerze gdybym miał tyle siana co jakiś Brzoska, to zamiast wpłacać na jakieś zbiórki, przelałbym po prostu Tedemu na konto, bo jego dorobek kulturowy w kontekście hip-hopu powinien również licować z jego statusem majątkowym, a tak niestety nie jest, bo nadal się kisi w jakiejś klitce na Kabatach