[beef] Tede vs Peja

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrał beef?

Tede
92
46%
Peja
106
54%

Liczba głosów: 198

Biegam

Re: [beef] Tede vs Peja

Post autor: Biegam »

W którym momencie tam jest pstryczek? Pytam, bo muszę zapierdalać zaraz do Biedronki, a nie chce mi się teraz analizować libretto
@@Haczapurjan

Z "Braggabałaganu"
A ty gwiazdorski, maniera dla mnie trochę nieszczera
Trzymasz Fryderyka w kiblu, trzeba było nie odbierać
O.S.T.R. feat. W.E.N.A. - Najlepsze przed nami
Fryderyk? Daj spokój, do dziś stoi nad kiblem
Awatar użytkownika
igorzastyy

Post autor: igorzastyy »

Korwin xvi pisze: 26 kwie 2026, 20:13 Tede powiedział, że nie gadał z Ryśkiem 17 lat, czyli akcja pod atlantic się nie wydarzyła?
Gadał z nim przecież przez telefon po wersie o Lili. Nawet go rzekomo nagrywał jak twierdził Dj Tuniziano. Jacek Graniecki to zwykły farmazon, który płakał w poduszkę po przesłuchaniu Czarnego Września.
WladcaSlimakow

Post autor: WladcaSlimakow »

co ty mówisz kolego, przecież nie słuchał tego w ogóle
WIELKIE JOŁ CZŁOWIEKU
starydobryhiphop

Post autor: starydobryhiphop »

Ale Tedeusz to nawet mówi jak mc
Sionek

Post autor: Sionek »

Człowiek hip-hop
Awatar użytkownika
RATATATA

Post autor: RATATATA »

starydobryhiphop pisze: 26 kwie 2026, 21:31
ether pisze: 26 kwie 2026, 21:26
RATATATA pisze: 26 kwie 2026, 20:23 witam mojego ulubionego rozjebuska xd co dal na koniec beefu xD
To jest grube. Czy po takim panczu zgoda może być szczera? Tede tylko potulnie przyjął ten ciężki gong udając, że nie usłyszał.
Ja tam nie słyszę rozjebuska i kilka osób też tak usłyszało
chyba rzeczywiscie nie rozjebuska jak posluchalem kolejny raz
gdzie jest rap ktory kiedys gral tak mocno ze trzymales kumpla zeby nie chcial wpasc w policje
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Obaj 50 w tym roku, czas najwyższy dorosnąć, czekam na ten wspólny numer na płytę do tej akcji
Awatar użytkownika
igorzastyy

Post autor: igorzastyy »

Tam jest rozjebuska ewidentnie. Przecież nie Jerzego Buzka, ani Tuska.
Awatar użytkownika
Megidox

Post autor: Megidox »

A Tuska i rozjebuska to nie synonim?;)
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
spoken

Post autor: spoken »

Mi to brzmi jak rozpustek
JanuszPawlikowski

Post autor: JanuszPawlikowski »

Nie wiem, może ja jestem romantykiem i naiwniakiem, ale dla mnie akcja na plus i to z obydwu stron.

Tede nie postawił Penera pod ścianą. Powiedział na live że zadzwoni jeśli będzie ileś tam milionów. Dobrze wiedział, że Ryszard dostanie cynk wcześniej i będzie mógł podjąć decyzję czy w ogóle rozmawiać czy nie. Gdyby nie odebrał to przecież zawsze mógłby się tłumaczyć na wiele sposobów i ludzie by to raczej kupili. Gorzej gdyby odebrał i nie pogodził się - ale właśnie dlatego Tede wspomniał o tym wcześniej, tak by nie stawiać Rysia pod ścianą.

Sama rozmowa - czuć było złą energię ze strony Pei, tutaj nie zaprzecze, ale też nie ma co od niego oczekiwać że rzuci się Tedemu w ramiona. Peja jaki jest to jest, i moim zdaniem przez te docinki to wszystko wyglądało bardziej naturalnie. Tede też nie jest bez winy, bo musiał rzucić że "nie będę ci już dopierdalal". Obaj się nie lubią, tutaj Ameryki nie odkryłem, ale właśnie dlatego ta rozmowa musiała wyglądać w ten sposób.

Ja się dziwię i jestem pozytywnie zaskoczony, że Pener w ogóle odebrał. Zawsze mógł olać temat i stwierdzić np że Tede nie ma jego aktualnego numeru :lol: i ja bym to kupił. Sam byłem zaskoczony, że jednak ma.
SLAFF

Post autor: SLAFF »

Tak naprawdę to chłopaki wszystko ustalili tydzień temu na koncercie w Łodzi, a ten telefon to była tylko formalność pod zasięgi.
Tdimz_S

Post autor: Tdimz_S »

Też tam usłyszałem „rozjebuska” ale chyba Rychu nie jest takim łbem żeby na charytatywnym streamie który ogląda 800tys ludzi tak powiedzieć na dzień dobry :lol:
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

JanuszPawlikowski pisze: 27 kwie 2026, 8:26 Tede nie postawił Penera pod ścianą. Powiedział na live że zadzwoni jeśli będzie ileś tam milionów. Dobrze wiedział, że Ryszard dostanie cynk wcześniej
Ja postawienie pod ścianą widzę nie tylko w zadzwonieniu bez zapowiedzi (bo "przecież na pewno wiedział" jest życzeniowe, nawet jeśli prawdziwe), ale przede wszystkim jakimś godzeniu się bo albo my, albo chore małe dzieci. No co ty Rychu, dla chorych małych dzieci tego nie zrobisz?
JanuszPawlikowski pisze: 27 kwie 2026, 8:26 Gdyby nie odebrał zawsze mógłby się tłumaczyć na wiele sposobów i ludzie by to raczej kupili
Tutaj zgoda, sam obstawiałem że będzie nieodebrane plus późniejsze oświadczenie w internecie.
JanuszPawlikowski pisze: 27 kwie 2026, 8:26 Gorzej gdyby odebrał i nie pogodził się - ale właśnie dlatego Tede wspomniał o tym wcześniej, tak by nie stawiać Rysia pod ścianą.
Tak jak w pierwszym cytacie: chuj w to, czy Peja dostał cynk o telefonie na 30 sekund czy 30 minut przed. Tede wymyślił sobie śmieszny telefon, Tede wymyślił sobie rozejm i stawkę, Peja dostał do wyboru tak/nie, przy czym po jednej ze stron stały małe łyse dzieci (bez kominiarek).

Jestem przekonany, że bez tej presji WaLKi z RaKiEm jednemu i drugiemu nie przeszłaby przez gardło propozycja rozejmu, więc ja nie traktuje tego jak pełnoprawny rozejm, tylko rozmowa dwóch (nadal) rywali i z tego co zrozumiałem Peja też.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
qualite_de_schizoide

Post autor: qualite_de_schizoide »

Tdimz_S pisze: 27 kwie 2026, 9:07 Też tam usłyszałem „rozjebuska” ale chyba Rychu nie jest takim łbem żeby na charytatywnym streamie który ogląda 800tys ludzi tak powiedzieć na dzień dobry :lol:
no właśnie jest
tam słychać to ewidentnie:D
chuj mnie boli co se napiszesz na forze
Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Post autor: horrypaz »

przeciez to nie peja odebral tylko staszek ptaszek ze strojakiem i modul glosu w jakims AI

hip hop nie istnieje
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

tede będzie teraz prowokował rycha przez następne dni, peja się w końcu wkurwi odpali i wyjdzie na zjeba który nie potrafi dotrzymać zgody zawartej dla dobra chorych dzieci
Sionek

Post autor: Sionek »

Czak pisze: 27 kwie 2026, 9:47 tede będzie teraz prowokował rycha przez następne dni, peja się w końcu wkurwi odpali i wyjdzie na zjeba który nie potrafi dotrzymać zgody zawartej dla dobra chorych dzieci
W kanale zero był bardzo powściagliwy i trzymał gębę na kłódkę w temacie Peji. Chcę wierzyć, że wraz z upływem czasu dalej tak będzie a i przy następnej okazji Peja nie wymaże Tedego z plakatu koncertu jakiegoś. Niczego więcej od nich nie oczekuję. Po prostu niech udają, że nie istnieją to i tak będzie już duża zmiana.
starydobryhiphop

Post autor: starydobryhiphop »

spoken pisze: 27 kwie 2026, 8:17 Mi to brzmi jak rozpustek
Obrazek
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

i co to znaczy "rozpustek" użyty w tym przywitaniu?
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
ODPOWIEDZ