[beef] Tede vs Peja

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrał beef?

Tede
86
45%
Peja
104
55%

Liczba głosów: 190

Awatar użytkownika
igorzastyy

Re: [beef] Tede vs Peja

Post autor: igorzastyy »

TDF dożywotni props
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Haczapurjan pisze: 23 kwie 2026, 12:00 Ale jak ładnie i z szacunkiem napisał "Tede" wielką literą
Zawsze mnie rozpierdala jak ludzie piszą np. "pierdolę Cię" wielką literą
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Szacunek przede wszystkim
Sionek

Post autor: Sionek »

Kysys pisze: 23 kwie 2026, 18:53 Nie wiem czy ktoś wyłapał ale Peja przed całym wydarzeniem wymazywał ksywę Tedego z plakatu.
Obrazek
chyba nie mógł znieść, że tak zrobili łamanie tekstu na plakacie, że ich ksywy w oryginale były obok siebie xD
Obrazek
Awatar użytkownika
d3luge1

Post autor: d3luge1 »

Nie ma takiego dowodu, powtarzam jeszcze raz, jest nagroda 0.5 miliona złotych dla człowieka, który wskaże cień dowodu, że Peja wiedział, że Tede pojawi się na koncercie. Po prostu nie wiedział, proszę sobie wyobrazić.
Taki plakat mógł być wysłany w zmienionej formie i taki plakat zaprezentował swoim fanom.
kark to nie debil, mówił mi tak laik
Awatar użytkownika
igorzastyy

Tok myślenia Rycha jest dobry. Należałoby z tego plakatu wymazać kilka ksywek, ale akurat nie Tedego
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Przede wszystkim ten plakat już przed edycją Rycha wyglądał jakby ktoś wyjebał z niego 1/3 lineupu.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

No bez kitu. Ja patrzyłem na tę przeróbkę Rycha i zastanawiałem się, ilu on tych TDF-ów stamtąd wyjebał xD

A akcja żałosna. No ja pierdolę, chłop po tylu latach jest tak wkurwiony, że zanim wrzuci plakat na wydarzenie, to musi przysiąść do kompa, żeby Tedego wymazać :lol:
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
Awatar użytkownika
Krew

Post autor: Krew »

Czy Tede kogos Ryśkowi zabił, że ta nienawiść dalej tak w nim kipi?
Awatar użytkownika
aleksy

W wywiadzie u Winiego (chyba) gadał tak jakby rzeczywiście Jacek mu kogoś zamordował. Że tyle się wydarzyło, że ręki mu już nigdy na pewno nie poda. I zabrzmiało to rzeczywiście tak, jakby za kulisami Tede zrobił coś okropnego.

Ale musimy pamiętać, że mówimy o Peji, czyli gościu, który biega po internetach za Pezetem, bo śmiał nagrać z Bedoesem. A konflikt z Borysem też ma tak solidne podstawy, że w sumie chuj wie o co w nim chodzi. Wiemy na pewno, że o 20 lat młodszy Bedoes nigdy personalnie Rycha nie atakował ani nie odpowiedział zaczepnie na żadną z zaczepek. I to nie przeszkadza Rychowi, żeby samodzielnie budować ten konflikt przez lata i wyjaśniać go w komentarzach na jutubie.

Tak że mogło się nic za kulisami nie wydarzyć albo taka pierdoła, że dajcie spokój.
Awatar użytkownika
igorzastyy

Wyrządził mu krzywdę tym, że się odbił i odniósł sukces po beefie
Awatar użytkownika
Haczapurjan

aleksy pisze: 25 kwie 2026, 15:38 Bedoes nigdy personalnie Rycha nie atakował ani nie odpowiedział zaczepnie na żadną z zaczepek. I to nie przeszkadza Rychowi, żeby samodzielnie budować ten konflikt przez lata i wyjaśniać go w komentarzach na jutubie.
Ja nie rozumiem tego obsranka Bedoesa. Pozycję na scenie ma o wiele mocniejszą niż ta sfrustrowana jeżycka podstarzała wesz, a w dodatku nie zdziwiłbym się jakby mu najebał, gdyby przyszło co do czego.
Awatar użytkownika
ffeee

Post autor: ffeee »

petty war jakiegoś rapowego starucha
aleksy pisze: 25 kwie 2026, 15:38 Wiemy na pewno, że o 20 lat młodszy Bedoes nigdy personalnie Rycha nie atakował ani nie odpowiedział zaczepnie na żadną z zaczepek.
przecież on pewnie uważa, że ten wers z helikoptera w ogniu to niewybaczalna zaczepka i przez następne 20 lat będzie mu to wypominał :rotfl:
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

hahahah jeżycka wesz w formie. Jacek dawaj diss przed exodusem z KZ nie namawiam lecz powtarzam w kolko. Lepszej nie bedzie
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
igorzastyy

Rychu jak typowy bully. Bedoes zamiast mu się postawić to się podlizuje, więc Rychu dalej go jedzie
Awatar użytkownika
aleksy

Haczapurjan pisze: 25 kwie 2026, 15:47 Ja nie rozumiem tego obsranka Bedoesa. Pozycję na scenie ma o wiele mocniejszą niż ta sfrustrowana jeżycka podstarzała wesz
No gdzie tam, ma o wiele słabszą. Poza tym jest też różnica w jakości sprzymierzeńców, bo koledzy Bedoesa pewnie baliby się odezwać, gdyby przyszło co do czego.

Pisałem to już kiedyś na forum, ale dla Bedoesa beef z Rychem byłby bardzo nieopłacalnym przedsięwzięciem. Nawet jakby wygrał, a prawdopodobnie by wyraźnie wygrał, to słuchacze w ogromnej większości uznaliby, że nie. Wydaje mi się możliwa nagonka nawet na poziomie tej na Tedego kilkanaście lat temu. A scena? Też wybrałaby Rycha niezależnie od jakości numerów. Paru albo więcej raperów głośno poparłoby Peję, a za Bedoesem by nikt nie stanął. Za duże ryzyko, że Rychu w dissowej manii cię zaatakuje, a to może mieć różne konsekwencje dla kariery.

No a poza tym Bedoes się go po prostu boi :razz:

Szanse na beef oceniam na 0%
Awatar użytkownika
Haczapurjan

aleksy pisze: 25 kwie 2026, 16:08 Wydaje mi się możliwa nagonka nawet na poziomie tej na Tedego kilkanaście lat temu. A scena? Też wybrałaby Rycha niezależnie od jakości numerów.
Nie no co Ty gadasz. Bedoes ma kilka diamentowych płyt na koncie, w chuj duży clout wciąż mimo zejścia z peaku. Pener nawet do złota się nie dobuja, a w jego obronie stanie co najwyżej jakiś cwel seba bez pełnego uzębienia po 40-tce, co właśnie siedzi gdzieś pod Hannoverem na plantacji
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

@Haczapurjan n a Ty tak Peje nienawidzisz za muzykę i zachowanie osoby publicznej, czy jakiś personalny konflikt Ci zaserwował, bo podejrzana ta obsesja jest xd
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
Haczapurjan

@Jasek po prostu nie kumam obsranka wśród tylu ludzi na scenie i czemu nikt nie może pull on him Waldek Kasta 2.0. Tym bardziej, że ma wyjątkowo niewyparzoną gębę, a mołojec z niego żaden
spoken

Post autor: spoken »

Killaz group przecież dobry diss na Ryśka wydał,tam nie było obsranka,nawet Gural chciał zobaczyć się koniecznie w mieście

Fanbase Bedoesa jest o wiele większy niż Rysia,przecież Peja to relikt przeszłości w zasadzie
ODPOWIEDZ