Ksywa czy imię i nazwisko
-
starydobryhiphop
Ksywa czy imię i nazwisko
Kiedyś spotkałem się z beka z tego że ktoś ma zamiast ksywy w rapowaniu imię lub imię i nazwisko. Co o tym myślicie? Wolicie ksywy sobie samemu nadawane, ochrzczenie przez podwórko? Ja sam lubię taką jazdę jak np kaliber miał wymyślne ksywy kilku członowe, jedna pełna i jedna krótsza (w sensie jak mag magik I i magik itd) 
- Haczapurjan
Re: Ksywa czy imię i nazwisko
Rozgraniczyłbym czy ksywa w hip-hopie czy taka, z której Cię kojarzyli przez lata na podwórku.
W przypadku drugiego wariantu, to nadawanie sobie samemu ksywki jest lamerskie, zresztą i tak pewnie nikt nie będzie tego poważać, o ile nie jesteś czołowym samcem alfa na osiedlu.
W pierwszym przypadku pseudonim artystyczny nadawany przez samego siebie to raczej dość normalna sprawa, chociaż może iść w parze z wariantem podwórkowym.
Natomiast występowanie po prostu pod imieniem i nazwiskiem akurat konkretnie w rapie, to trochę beka, jakoś mi to tak w chuj nie pasuje.
W przypadku drugiego wariantu, to nadawanie sobie samemu ksywki jest lamerskie, zresztą i tak pewnie nikt nie będzie tego poważać, o ile nie jesteś czołowym samcem alfa na osiedlu.
W pierwszym przypadku pseudonim artystyczny nadawany przez samego siebie to raczej dość normalna sprawa, chociaż może iść w parze z wariantem podwórkowym.
Natomiast występowanie po prostu pod imieniem i nazwiskiem akurat konkretnie w rapie, to trochę beka, jakoś mi to tak w chuj nie pasuje.
- marmolad_k2
Najgorsze to jest występowanie pod fejkowym nazwiskiem, np. Janusz Walikończuk
Froot Loops czy Rocket man.
- igorzastyy
@FanDawidaObserwatora skąd pseudonim Obserwator u rapera Dawid Obserwator?
Siedzial w oknie i dzwonił do dzielnicowego jak tylko coś nielegalnego zobaczył
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Proof tzw. dowód:
oldschool pisze: ↑19 sty 2026, 19:59 Wiecie skąd się wzięła ksywa David, the Watcher? Ja nie wiedziałem.
źródło: https://www.facebook.com/mlodszybre/pos ... jhDB2GqdQlSpoiler
Btw. w jednym wywiadzie powiedział, że ksywa "Obserwator" wzięła się stąd, że mieszkał na 8 piętrze i podglądał przez lornetkę sąsiadki które się przebierają przez okno XDDDD serio.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
- igorzastyy
Aj aj aj chciałem przetestować fana Obserwatora
-
starydobryhiphop
Chodzi mi o ksywy w rapie
mam na imię aleksander
Spoiler
xdddddd
jaś pedałowanie
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Kuba Knap zajebiste
rychu peja
- igorzastyy
Filipek
To i Edzio (ośmiornica)
- igorzastyy
Przemek Ferguson w hołdzie United i Sir Alexowi, bo jak rapował: pół życia przy białej linii #AlexFerguson
dzień dobry czy wyjdzie 27.fuckdemons na dwurHaczapurjan pisze: ↑23 kwie 2026, 17:09 Rozgraniczyłbym czy ksywa w hip-hopie czy taka, z której Cię kojarzyli przez lata na podwórku.
17. Zjedz skręta feat. Żary