JWP/BC - Krew (2026)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Artazz

Re: JWP/BC - Krew (Kwiecień 2026)

Post autor: Artazz »

Dla mnie TOP1 z albumu to WNTM, bo wszedł w to zajebisty producent w postaci Qzyna i to buja, Szczur tu dał chujnię, a szkoda, bo to dobry producent, na albumie z Kosim albo Erosa z Włodim umiał dobrze dojebać, a tutaj ani to buja ani przyciąga

A feat PRO8L3M faktycznie bardzo rozczarowujący, oporowo generyczna chujnia, jak się przypomni kolabo z Jetlagz z 2019 to :roll:
Awatar użytkownika
jesse7

Post autor: jesse7 »

Siwers pięknie na tym albumie :oops: :bowdown:
Awatar użytkownika
Finn

Post autor: Finn »

Dlaczego nie ma tego na Apple Music?
Awatar użytkownika
Rozpierdalator

Post autor: Rozpierdalator »

Przesłuchałem całość no i faktycznie w większości lipa, głównie przez chujowe bity i JWP to się słucha dla BENGERÓW co mają NAPIERDALAĆ a tutaj są takie ze 3
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Ja też jestem niestety zawiedziony po kilku odsłuchach
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
starydobryhiphop

Post autor: starydobryhiphop »

A treść jak? To samo czy czymś zaskakuja?
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

JWP to taka undadasea, tylko dla starych dziadów
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Re: JWP/BC - Krew (2026)

Post autor: Jose »

kurka rurka, przyszedłem przerobić tego posta:
Chaupki mielon jointy palimy piwko jemy slajsa pizzy dawaj atezeciok dawaj mielon ty guacamole nie dawaj bo wyrwales tajfuna a mi sie on podobal rowniez blancik rozpalony chalupy wbijaj na surfing oraz imprezing mam patagonie i carhartt jol oraz czill gdynia w sercu
na jakiś bezbek z wuwua, hip-hop, palimy, mam pancze, a ty nie masz, wstaje z popiołu jak feniks, napierdalamy rap, a ty się bujasz, jesteśmy tu od 1916, a tu dwa tygodnie temu burak post wyżej napisał to sam, japidi
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
zuperhero

Post autor: zuperhero »

starydobryhiphop pisze: 23 kwie 2026, 9:37 A treść jak? To samo czy czymś zaskakuja?
treść to bragga ale bez linijek, a jak już jest jakiś koncept na kawałek to polega to na jakichś prostych grach słownych i dwuznacznościach, np. jest kawałek uniwersytet to dostajesz pancze o starej szkole, że studia i sesje ale hehe nagraniowe, że u nich sztuki piękne, itp. mimo że nie jest to nic odkrywczego to czasem lubię tego typu kawałki ale tutaj natężenie i błyskotliwość śmiesznych wersów stoi raczej na niskim poziomie.
imo w takim szerokim składzie robienie długogrającej płyty jest bez sensu, oni koncepcyjnie/tekstowo nie są w stanie tego razem udźwignąć, chyba jednak lepiej wchodzi mi np. solo ero/kosi/jetlagz, bo chłopaki mogą wtedy zrobić coś po swojemu, natomiast przy tylu osobach ciężko jest nagrać o czymś żeby wszyscy się wpasowali i żeby brzmiało spójnie, więc zostają tylko bragga bangerki, a ja nie jestem w stanie słuchać tego ciągiem przez godzinę.
poza tym łajzol i siwers są średniakami rapowymi, ero mimo że jest dobrym raperem to jest dość jedno-wymiarowy w tym jak składa i o czym nawija, no i jest kosi, którym się jarałem niedawno ale podobnie jak ero ostatnio gdziekolwiek go słyszę to mam wrażenie jakbym słuchał ciągle jednej i tej samej zwrotki, zawsze tak samo zarapowane, zawsze ten sam schemat składania wersów, tak samo podane, w tej samej tematyce, nie wiem czy to regres, czy po prostu mi się przejadł. szkoda bo lubię chłopaków ale mega się wymęczyłem słuchając płytkim, wyszedł im taki produkt wyrobniczy na solidnym poziomie, który nie kuje w uszy ale po co tego słuchać.
bobermann3000

Post autor: bobermann3000 »

zgoda zuperhero czekamy na ero+kosi / kosi solo / ew jetlagz choć pawełek to sie juz nieźle wypalił
Kulphon

Post autor: Kulphon »

Serio ktos z was czeka na solo Kosiora? Solowa Erosa to wiadomo zawsze była legenda w tym gatunku muzyki, momentami troche mem sie z tego zrobil ale faktycznie było takie oczekiwanie i głód wielu ludzi żeby to dostać bo Eros od zawsze wpierdalal poza zespołem też goscinkami czego o Kosiorze nie mozna powiedzieć :razz:
Ty i rap to nie pasuje jak James Gandolfini
Ty już nie będziesz bossem jak gej w Lamborghini
bobermann3000

Post autor: bobermann3000 »

no kurwa kosior zajebiste bity wybierał na solówkach i dobre linijki mazał
ODPOWIEDZ