Przypomniałem sobie o tej gościńce Weezyego, więc odkopuję temat. Przy okazji sprawdziłem co u BoB i tak średnio bym powiedział, tak średnio. Dziwnie się jego kariera potoczyła.
Lil Wayne
Re: Lil Wayne
Lil Twist & Lil Wayne - Addict
Ja pamiętam inną ich wspólną gościnkę, gdzie ten bicik z dubstepowymi wiertarami jest już trochę dated
Ale wspaniała zwrota Weeziego...
Mega obrazowe wersy, które te 15 lat temu mnie mega nakręciły i przez Weeziego mam kinka na GigantkiMy nigga, all day, all night, half pipe
I dive in that pussy, yeah I belly flop, I jackknife and shit
W chuj marzenie wskoczyć w cipkę na główkę i ogólnie kręcą mnie wysokie laski. Niestety, przy moich 197 cm wzrostu szukanie wyższej bogini to walka z algorytmem rzeczywistości, niemal niemożliwa misja w tym świecie zaprojektowanym dla karłów, ale ten głód we mnie siedzi i nie chce odpuścić, w chuj chciałbym kiedyś poczuć się mały przy jakiejś potężnej kobiecie.
Ogólnie, to w chuj lubię bekowe wersy Lil Wayne'a na temat jebanka.
She say sorry I didn't shave so that pussy a little furry
I put that pussy in my face: I ain't got no worries
Jeszcze jakie szalone delivery w trakcie nawijania tego. Słychać, że typ KOCHA nawet brudne pizdy z karaluchami i jest gotowy ją wylizać, bo jest crazy motherfucker.
Tunechi!
Parę lat temu miałem ambitny projekt przesłuchania całej jego dyskografii i choć bywało to momentami jak przedzieranie się przez wysypisko śmieci, to uważam, że Dedication 4 to jest jego opus magnum i mój absolutny faworyt. Wiem, że dla wielu to kontrowersyjny take, ale chłop jest tam w takim gazie, że każdy banger wchodzi bez popity, bez żadnego napięcia czy szukania hitu na siłę – słychać po prostu w chuj luzu w nawijce, w chuj zabwanych wersów, słychać, że nawijanie sprawia mu w chuj radości. No mega mnie buja ten album i dobrze słychać, że typon jest w dobrej formie.
Jeszcze zabrał tam jakiegoś dzieciaka, co ma może z 10 lat, na feat i ten mały gnojek wjeżdża z taką charyzmą, że głowa mała, hah. To jest właśnie ta magia Weeziego – on nie szuka kalkulacji, on szuka iskry, która rozbija marazm.
Kocham gościa.
Siedzę se na ławce w Amsterdamie, podchodzą czarnuchy
Palą ze mną blunta, padają jak muchy
Jamajka, Trinidad i Tobago, Brazylia
Co tak zapierdala, to na pewno nie bazylia
Palą ze mną blunta, padają jak muchy
Jamajka, Trinidad i Tobago, Brazylia
Co tak zapierdala, to na pewno nie bazylia
don't get me wrong, ale przeciez to nie jest jakis tam dzieciak, tylko Get Smoked jest jego og kawalkiem i w 2012 roku byl viralem w USA. Btw malo kto z polskich odbiorcow stawia Lil Mouse przy m.in. Chief Sosa, w ogole malo kto slyszal jego ksywke artystyczna, a tak samo byl architektem new genu z Chiraqu. Tak samo jak King L lub PACMAN z Dro City nie sa wspominani przez polskich sluchaczy, przez duzy sukces komercyjny GBE.
ja lubie ten okres 2011-2013 przypadajacy na feature z B.o.B i premiere Tha Carter IV, I Am Not A Human Being II, Sorry 4 the Wait, Dedication 4. To byla era Trukfit Weezy, ktory zamykal sie w studio nagraniowym na tydzien i na freestyle nagrywal dziesiatki remixow, setki featuringow i kolejne kompilacje. Wtedy bylo bardzo duzo collabow z artystami roznych gatunkow muzycznych, a Wayne kladl zwroty zarowno hiphopowe, jak i popowe.
byl doslownie wszedzie od momentu opuszczenia wiezienia na Rikers Island i wydania Sorry 4 the Wait, a nastepnie Tha Carter IV. Tych featow bylo o wiele wiecej, ale nie sposob je wszystkie wstawic do tematu. W ogole numeru z PJ Morton (analogicznie do B.o.B, PJ Morton takze troche przygasl medialnie, choc chyba nie tak predko) byly dwie rozne wersje, oficjalnie jednak zdecydowano sie na publikacje w/w zwroty.
PJ Morton Feat. Lil Wayne - Lover (OG VERSION)
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
dzisiaj przypomnialem sobie tez o tym banger tracku z GIMS i French Montana.
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
No to ja akurat najbardziej lubię Wayne'a z lat 05-08/09. Począwszy od Cartera 2 ale przede wszystkim Dedication 2, całego runu featów, kotła związanego z wyciekami Cartera 3 aż do No Ceillings. On wydawał muzykę tak bardzo różną ale na wysokim poziomie. Pomijając oczywiste rzeczy jak Carter 2 i 3, to właśnie do leaków wracam bardzo często. Forma mutant. Poniżej dobre kawaliny z tamtych czasów:
Lil Twist, Lil Wayne - Addict (Official Music Video)