Perfumy

Wszystko, co związane z dbaniem o siebie. Streetwear, lifestyle oraz marki odzieżowe.

Moderator: wrubel

Awatar użytkownika
ART

Re: Perfumy

Post autor: ART »

mozesz se zajebac gourmanda i sie zerzygac tez np
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Jakie pachnidło dla matki na wiosnę/lato (prezent urodzinowy)?

Euphoria jest oklepana bardziej niż dupsko Fąk. Myślałem o Acqua di Gioia, bo trochę mniej oklepana, ale jestem otwarty na propozycje.
Jakiś taki uber słodki ulep raczej też odpada
Awatar użytkownika
strandmon
strandmon

Post autor: strandmon »

perles de lalique

Dodano po 1 minucie 4 sekundach:
ale to bardziej wiosna niz lato
Awatar użytkownika
Haczapurjan

strandmon pisze: 18 kwie 2026, 19:10 perles de lalique
Sprawdziłem na fragrantica i raczej dobre opinie, w dodatku w chuj budżetowy, aż się nie spodziewałem. Dzięki, rozważę
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Milahovic pisze: 23 mar 2026, 13:35 planuje sobie kupić Toy Boy Moschino bo intrygujący zapach i kosztuje grosze.
Toy Boy Moschino bardzo ciekawy zapach. Właśnie testuję. Czuć tu różę i pieprz na pierwszym planie, potem trochę drzewnie. Możnaby rzec, że ta róża to mocny unisex, ale pieprz dodaje takiego męskiego charakteru. Chyba kupię jako taka ciekawostka, bo niedrogi zapach (130 zł) a chcę go mieć na półce.
https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
Awatar użytkownika
ART

ja nadupcam na prezenty margieli flakoniki bo sa ladne i zapachy tez okej, under the lemon tree mozesz wrzucic jak lato nadchodzi

rym| last.fm
Awatar użytkownika
strobe

Post autor: strobe »

jak lato, margiela i aperolka lubi to never-ending summer bdb jest
Awatar użytkownika
ART

o racja to ostatnio wlasnie matuli powijalem

rym| last.fm
Awatar użytkownika
mieszko

Post autor: mieszko »

mam juz 3 sztuke bois imperial i nie wiem czy kupowac refilla czy zmienic na cos innego, nie wiem za bardzo jak znalezc cos obiecujacego jako blind buy w cenie ~3.5zł. po sieciowkach juz lazilem i probowalem cos wywachac, ale nic mnie nie przekonalo. szukacie w konkretny sposob potencjalne blind buy dla siebie?
Awatar użytkownika
ART

lepszego value nie dostaniesz niz boisik dlatego teraz jest popularniejszy niz sauvage
mozna isc do jakiegos moodscentbaru czy lului i se powachac

rym| last.fm
cieplak

Post autor: cieplak »

Haczapurjan pisze: 18 kwie 2026, 18:50 Jakie pachnidło dla matki na wiosnę/lato (prezent urodzinowy)?

Euphoria jest oklepana bardziej niż dupsko Fąk. Myślałem o Acqua di Gioia, bo trochę mniej oklepana, ale jestem otwarty na propozycje.
Jakiś taki uber słodki ulep raczej też odpada
IMO perły są fajne, ale jeśli twoja matka preferuje takie świeżo-kwiatowe zapachy to mogą ją przytłoczyć, wiele ludzi czuje w nich kamforę i w otwarciu to taki typowo zimny, dystansujący zapach, nawet jeśli się później wysładza. Ja bym poszła w Burberry London, bardzo klasyczny kwiatowiec, ale mniej popularny i bardziej elegancki niż Eternity, ale też może przytłoczyć jak ktoś ma delikatną głowę. Z kategorii fruity floral (która jest imo najbezpiecznieszym wyborem przy zakupach na prezent) + budżetowe fajne są Boucheron Quatre, bardzo uniwersalne i imo pasujące do kobiety w każdym wieku + świetna trwałość. Dwie inne luźne rekomendacje ode mnie to Paradiso Cavalliego i Mon Guerlain Sparkling Bouqet, ale tu ostrożniej, bo dużo kobiet, zwłaszcza 50+, ma awersję do lawendy.
Awatar użytkownika
Haczapurjan

@cieplak Dzięki za polecajki, ale już kupiłem jej Perles De Lalique i podoba się jej, natomiast zapiszę sobie i może na gwiazdkę jej coś wezmę z tych propozycji heh
ODPOWIEDZ