Nintendo DS hidden gems

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

gagugi

Nintendo DS hidden gems

Post autor: gagugi »

Czy jest na forum ktoś bardziej obeznany z tą konsolą i mógłby polecić jakieś przystępne cenowo hidden gems? Mogą być popierdółki, które nadają się do gry i słuchania podcastów w tle. Coś na szybki relaks wieczorem bez zagłębiania się w skomplikowane mechaniki i wątki fabularne. Z pięć gier typu match 3 już mam (jakieś Jewel Mastery i Questy).

O kupowaniu gier na GBA na razie nie myślę, bo jak coś mnie interesuje, to cena zaporowa, a jak przystępna to reprodukcja.
Awatar użytkownika
2rzyn

Re: Nintendo DS hidden gems

Post autor: 2rzyn »

Cast and chill zajebiste
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
gagugi

To jest na DS?
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Ja pierdole sorry majster. Przeczytalem oczyma wyobrazni hidden gems na switch
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

Zmienić tytuł na nwm gry wideo hidden gems to topić bedzie szerszy i przez to miał więcej sensu

Od siebie polecam cs cindition zero - jak gram w cs to głównie tutaj a to dlatego ze ostaly się tutaj do bólu klasyczne serwery, bez spadochronów, z włączonym friendly fire itp i jest to bardziej 1.6 doświadczenie niż pieprzony 1.6

Tylko ze ostalo sie zaledwie 5 serwerów na świecie, amerykański, francuski, niemiecki, polski i rosyjski

Najczęściej gram na tym pierwszym z tymi redneckami, generalnie ciekawie se z nimi pogadać co tam nowego trump wymyślił
Haczapurjan pisze: 07 kwie 2026, 17:31 Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

DS super konsolka @gagugi

Spoza ścisłej topki:
Soul Bubbles cudowne, patrz niżej
Hotel Dusk: Room 215 - wspaniała visual novel, no ale musisz się skupić
Picross i Picross 3D
WarioWare
Trauma Center
Advance Wars: Dual Strike

Aha, jeśli chodzi o popierdółki to katowałem kiedyś Feel the Magic: XY/XX i The Rub Rabbits!.
Dziwaczne strasznie jak jakaś azjatycka komedia romantyczna, ale miło się grało

Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Awatar użytkownika
Remualdo

Post autor: Remualdo »

Olej ds i kup 3ds przynajmniej 100% gierek jest legit a nie jakieś chińskie podróby.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Moje ukryte gemy z DSa:
-Cooking Mama (mini gierki gotowania, brzmi infantylnie ale wciąga w kurwę)
-Touch Mechanic (zabawa w mechanika)
-Trauma Center (zabawa w chirurga)
-Elite Beat Agents (gra muzyczna osu type beat)
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
Luxair

Elite Beat Agents to flagowy must-have przecież, nie w bloku ukryty w mieście gem
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
gagugi

Soul Bubbles kojarzy mi się z Loco Roco na PSP. Nie wiem, czy słusznie.

Niektóre tytuły są tak hidden, że aktualnie co znalazłem, to na przykład sam cart albo sama instrukcja.
A cena Advance Wars to jakiś kosmos. Człowiek myślał, że kolekcjonowanie gier na Gamecube'a po rozsądnych cenach to survival of the fittest. No wiem, że są droższe konsole, klej to mi przypomina dlaczego kiedyś to PSP wybrałem jako handheld pierwszego wyboru. Sytuacja pewnie się trochę zmieniła, w sumie dawno nie śledziłem cen, ale kiedyś zdecydowanie łatwiej było znaleźć kogoś, kto hurtowo pozbywał się swojej kolekcji i można się było dogadać co do większej liczby gier po okazyjnych cenach. W ten sposób dorobiłem się na przykład trzech części GTA po 10 zł sztuka.
DS kojarzy mi się z modelem zakupowym pojedynczy tytuł raz na jakiś czas.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Kupujesz flashcard i bzikasz za darmo, nie wiem jakie obecnie są najlepsze ale w moich czasach Acekard 2i był GOATem
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
moshe

Post autor: moshe »

rynek gier uzywanych na ds/3ds jest u nas tak zjebany, ze jedyne co moge doradzic to: wez se gosciu jak czlowiek zrob cfw jesli masz dsi, lub kup r4 jesli nie
Luxair pisze: 17 kwie 2026, 14:11
Picross i Picross 3D
w zeszlym roku przeszedlem wszystkie picrossy e na 3ds i to zdecydowanie byly najmniej produktywne 3 tygodnie w moim zyciu :lol:
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

no retro gaming jest modny w ostatnich latach, a ds/3ds to tak unikalne konsole że tym bardziej ludzi ciągnie, nigdzie tego nie ograsz

takie całe ps1 i ps2 to chyba na fat ps3 ograsz, wii to w sumie gamecube pro, porty też wszędzie są nintendo, itd itp

a takie np. world ends with you to milion razy gorsze na switchach itd bez drugiego ekranu jak na ds, tak samo 500 innych gier
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
gagugi

Retro gaming jest modny przynajmniej od ponad dekady, jeśli nie dłużej. Classic Game Room promowali retro gaming zanim to było modne. Wcześniej był Angry Video Nerd, który publikował swoje recenzje nawet chyba przed youtube. A przynajmniej od 2013-2015 Metal Jesus Rocks publikował swoje filmy Hidden Gems. Polski youtube jest daleko w tyle. Recenzje niektórych konsol/gier retro dopiero teraz pojawiają się w polskim youtube i mam wrażenie, że Polska znów coś nieudolnie kopiuje z zachodu. W sumie jedyny polski youtuber w tej tematyce, którego jestem w stanie słuchać bez cringu to Michał Pisarski.
Awatar użytkownika
Luxair

Ale o co chodzi @gagugi, chcesz se pograć w fajne choć mniej znane gierki na DS-ie czy kolekcjonować rare cardy? I po co kupiłeś 5 gier typu match 3 na tą platformę?
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
tybdo_yntogliw

Post autor: tybdo_yntogliw »

@@gagugi

Z takich puzzli: Puzzle League DS / Planet Puzzle League / Panel De Pon DS - powinno być za jakieś 3 dychy na allegro. Meteos albo Tetris DS od Nintendo jak możesz wydać więcej to zajebiste, ale to wiesz xD. Meteos to moja ulubiona gra na DS-a.

Z takich różnych arcadowo / popierdółkowych i rzeczywiście hidden gems, ale powinny być dostępne:

XG Blast! albo Geometry Wars Galaxies - to są killer twin-stick shootery, najlepsza opcja do zabijania czasu

Ninjatown albo Plants vs. Zombies - tower defense, ja się świetnie bawiłem <3
tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60
gagugi

Luxair pisze: wczoraj, 15:50 Ale o co chodzi @gagugi, chcesz se pograć w fajne choć mniej znane gierki na DS-ie czy kolekcjonować rare cardy? I po co kupiłeś 5 gier typu match 3 na tą platformę?
Po co kupiłem tyle tych tytułow? W ogóle konsolę w zamyśle kupiłem swoim rodzicom. Pomyślałem, że skoro grają w jakieś popierdółki na pc, to lepiej, żeby robili to na konsoli, której nie podłączą już do internetu i nie klikną żadnego linku, który by im potem wyczyścił konto.

Ostatecznie się nie przekonali i konsola trafiła z powrotem do mnie.
ODPOWIEDZ