Malik Montana

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Waldek98

Re: Malik Montana

Post autor: Waldek98 »

Spoko ta epka. Najlepsze z tego intro tak po pierwszym odsłuchu. To z tym mohamedem też na plus. Najgorzej "To Nie Ja To On". Malik wypstrykał się chyba z gangsterskich tekstów na Tax Free i innych singlach i miło usłyszeć tekstowo COKOLWIEK innego.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Spoko EP, ale nic więcej. Vito Van najlepsze i jedyny zajebisty kawałek z tych 4. Dobrze w sumie, że to puścił jako takie EP, bo pojedynczo by te tracki szału nie robiły, a zebrane w taką krótką formę są przyjemne.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
VBSW
SZEFITO

Post autor: VBSW »

oldschool pisze: 27 mar 2026, 19:15 Vito Van najlepsze i jedyny zajebisty kawałek z tych 4

+1
Sąd mnie tu nie rusza, sądzi tylko Pan
Bieda czy bogactwo - oba smaki znam

https://vocaroo.com/14RhCQilMVzv
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Leosia ty se lepiej nagrywaj soundtracki do bajek Disneya, a taki rap Fagacie zostaw.
Awatar użytkownika
xxxkawo

Post autor: xxxkawo »

Ale crossover
Światem kręcą pieniądze
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
Awatar użytkownika
VBSW
SZEFITO

Post autor: VBSW »

Klip
Sąd mnie tu nie rusza, sądzi tylko Pan
Bieda czy bogactwo - oba smaki znam

https://vocaroo.com/14RhCQilMVzv
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

Więc to jest ta transformacja w baddie
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
oyama

Post autor: oyama »

najbardziej generyczny i przewidywalny raper w PL? Caly czas zapetlony, wiekszosc jego trackow mozna zlac na kompilacje nudy i raczej rzadko wychodzi ze swojej strefy komfortu. To nawet szkoda odpalic w samochodzie na przejazdzke, bo to juz nie jest ta sama muzyka co kiedys, tylko jedzie caly czas jednym pasem i nawet nie probuje zmieniac biegow. Na pewno nie mozna mu odmowic tego, ze jest muzykalny i ma poczucie rytmu, ale po prostu tez jest przezajebiscie nudny 3majac sie wyczerpanej juz formuly. Ale co sie dziwic, skoro on musi brac featy z calego swiata, zeby to przykryc?
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
Awatar użytkownika
KILLIE

Post autor: KILLIE »

Czemu on ma tylko 250k subow
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

leosia tera zmienia image z niewinnej nastolatki w jakiegoś bad bitcha, było do przewidzenia. ale spoko, bo nie jest rapowo tak zmanieryzowana i przestylizowana jak fagata
Haczapurjan pisze: 07 kwie 2026, 17:31 Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
Awatar użytkownika
Oportunistycznyebaka

Post autor: Oportunistycznyebaka »

Chuj z tą Leosia już, ale nie raz się spotkałem z tym jak to Malik przechwala się z kim to nie ma featu, pomijam że oprócz tych Niemców z cośtam 187 to nikogo za bardzo nie czaje, orientuje się ktoś czy to są jakieś poważne gościnki czy pierdolenie a to jakiś trzeci garnitur rapowy?
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Poważne, wypisywałem kiedyś:
oldschool pisze: 10 paź 2025, 13:51 Tymczasem featy Malika:

USA:
Lil Tjay (12 mln słuchaczy)
Fivio Foreign (3,8 mln słuchaczy)
Rich The Kid (4,5 mln słuchaczy)
Bobby Shmurda (2,6 mln słuchaczy)
NLE Choppa (15 mln słuchaczy)

UK:
Headie One (3,1 mln słuchaczy)
Russ Millions (3,4 mln słuchaczy)
Kyle Richh (4,6 mln słuchaczy)

Francja:
Sofiane (1,4 mln słuchaczy)
Lacrim (4,7 mln słuchaczy)

Niemcy:
Luciano (7 mln słuchaczy)
Summer Cem (3 mln słuchaczy)
Maxwell (1,5 mln słuchaczy)
LX (1,6 mln słuchaczy)
Haftbefehl (2,3 mln słuchaczy)
Bonez MC (4,4 mln słuchaczy)

Włochy:
Baby Gang (7 mln słuchaczy)
Rondodasosa (2,6 mln słuchaczy) [nie wyszło oficjalnie, ale still: https://youtu.be/_yFhwG64nrQ?si=AlR0M1BFku0Li1yT]
Awatar użytkownika
kaczuholek

Post autor: kaczuholek »

oyama pisze: 17 kwie 2026, 17:00 najbardziej generyczny i przewidywalny raper w PL? Caly czas zapetlony, wiekszosc jego trackow mozna zlac na kompilacje nudy i raczej rzadko wychodzi ze swojej strefy komfortu. To nawet szkoda odpalic w samochodzie na przejazdzke, bo to juz nie jest ta sama muzyka co kiedys, tylko jedzie caly czas jednym pasem i nawet nie probuje zmieniac biegow. Na pewno nie mozna mu odmowic tego, ze jest muzykalny i ma poczucie rytmu, ale po prostu tez jest przezajebiscie nudny 3majac sie wyczerpanej juz formuly. Ale co sie dziwic, skoro on musi brac featy z calego swiata, zeby to przykryc?
100% true. dodalbym do tego jeszcze rekordowo nudną chujozę w każdym beacie od 5 czy wiecej lat. te featy nic nie ratują, jakieś ochłap zwrotki on zawsze dostaje, które chce się skipować na tych chujowych beatach.

bawi mnie trochę malik jako influencer i mam sympatię i graty dla niego za taki liczbowy sukces ale jako muzyk to mnie niemiłosiernie wkurwia, zmarnowany potencjał, zerowy repeat value, nie wiem jakim cudem dobre liczby kręci ta mdła muzyka, jak widać marketing, imidż, i sama nawijka wystarczająco ludziom (bardziej zapewne dzieciakom) siada.

może i muzykalny nawet jest ale w kółko te same flowy i patenty powtarza 150 razy. już naprawdę powinien dosłownie zajebać flow od raz kogoś raz kogoś, i polecieć 1:1 zwrotę jak oskar83 albo jak gzuz / bonez albo polski ulicznik, bo to jedyne co w muzę malika jakąś świeżość da
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Apropo produkcji to ma w piwnicy zamkniętego na klucz zajebistego OLKA, czemu już dawno chyba nie było tracku na jego bicie?
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
TrifeLife

Post autor: TrifeLife »

Z reguły się nie wypowiadam na temat muzy, która mi nie siadła, ale ten kawałek jest przygnębiający.
W latach 90-tych mieli w chuj lepsze flow niż Malik, choć warstwa liryczna jest chyba jeszcze gorsza.

Współczuję małolatom, którzy się wychowują na czymś takim.
Ciężko było mi to przesłuchać do końca.
Awatar użytkownika
kaczuholek

Post autor: kaczuholek »

Burak pisze: wczoraj, 7:16 Apropo produkcji to ma w piwnicy zamkniętego na klucz zajebistego OLKA, czemu już dawno chyba nie było tracku na jego bicie?
O właśnie, ciapakwybujany by olek to był dobry beat więc może przesadziłem z tym że żaden w 5 lat, ale i tak no, lipa straszna te beaty u malika. słucham ogrom niemieckiego rapu w podobnym stylu i jakimś cudem praktycznie nic od malika mi nie brzmi dobrze. nie wiem, on jakiś muzycznie upośledzony subgenre dla 16-letnich polskich maćków robi.

rundki w AMG mordeczko moje cardio też był ciekawy beat imo. ale ta generyczna chała typu ten kawałek z leosią to jest jakiś rekordowy syf naprawdę.

kawałek baciata imo dobry i pomysłowy jeśli chodzi o nawijkę ale przez beat nie chce mi się tego słuchać drugi raz

jakim cudem kawałek after ma 20mln na spoti w 3,5 miesiąca jak od tego beatu bolą uszy
Awatar użytkownika
qualite_de_schizoide

Post autor: qualite_de_schizoide »

Zgadzam się z tym co piszesz co do butów ale after naprawdę spoko brzmi i się wyróżnia i zasługuje na takie wyświetlenia imo
chuj mnie boli co se napiszesz na forze
Awatar użytkownika
xxxkawo

Post autor: xxxkawo »

kaczuholek pisze: wczoraj, 14:06 jakim cudem kawałek after ma 20mln na spoti w 3,5 miesiąca jak od tego beatu bolą uszy
To jest właśnie viralowy bit stylizowany na 50-Centa + melodyjność na wokalu i mamy viral

Dodano po 1 minucie :
VBSW pisze: 17 kwie 2026, 15:40Klip
No nieźle 39 singiel zapowiadający płytę
Światem kręcą pieniądze
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
Awatar użytkownika
KILLIE

Post autor: KILLIE »

uszy bolą od kaziora, tax free to w 50% dobry projekt
Awatar użytkownika
sqlie