Ogólna dyskusja o grach i konsolach

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Re: Ogólna dyskusja o grach i konsolach

Post autor: Burak »

To w Bully jest podobnie, tylko tych pobocznych rzeczy do robienia jest mniej niż w najmniej rozbudowanym w misję poboczne GTA.

Swoją drogą to które GTA ma tych rzeczy pobocznych najmniej? 3?
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

no 3 bieda niesamowita pod tym względem
Haczapurjan pisze: 07 kwie 2026, 17:31 Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
masz_szluge_

Post autor: masz_szluge_ »

przeszedlem pol roku temu gta 3, od razu po tym vice city, w poneidzialek skoczylem SA - kurwa kozaczek, gta to jednak topeczka. 4 chyba ogram ale na PC (poprzednie PS5)
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Też ograłbym 4 na PS5, podobno powstaje jakiś remaster, ale przed VI to pewnie nie wyjdzie...
Awatar użytkownika
jest_zasadzka

Post autor: jest_zasadzka »

Te zaczynanie od początku po spierdolonej misji w 4 to jest dramat. Największy minus obok chujowego modelu jazdy i czarnobiałego miasta.
Awatar użytkownika
oyama

Post autor: oyama »

no bez kitu, ja tez czekam na remaster IV z technologia RT i mam nadzieje, ze dostaniemy to przed premiera VI. Najlepiej w ramach zadoscuczynienia za przesuniecie premiery. Dobrze sie ta gra zestarzala i dlatego chcialbym ja ograc na nowej generacji, ew. wgrywajac mody do wersji PC.

w ogole model jazdy w GTA IV jest kontrowersyjny, ale ja propsuje ten silnik RAGE i to, jak dzieki niemu pojazdy maja tendencje do plywania na zakretach i jak akcentowana jest masa kazdego samochodu. Trzeba przez to przyjac defensywny styl jazdy, zamiast slizgac sie na pelnej pizdzie. I daje to poczucie, ze IV jest przeskokiem generacyjnym wzgledem SA i doskonale R* wykorzystuje potrzeby rynku na rok 2008. Poza tym klimat miasta, no ja bylem absolutnie ucontentowany podczas gry. Brudne, szare, przytlaczajace i zaniedbane ulice, deszcz i smog, zero cukierkowosci, ciezko przejsc obojetnie obok takiego ciezkiego, realistycznego klimatu. To miasto to jest osobny bohater w IV i nawet nie probuje byc ladne, tylko prawdziwe. Tym samym swietnie sie wpisuje w gorzka opowiesc o imigrancie w przestepczym swiecie, czyniac GTA IV bardziej dojrzala odslona gry. W kurwe piekna gierka.
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Model jazdy w IV przecież zajebisty, każde auto się inaczej prowadzi i inaczej zachowuje, a nie praktycznie tak samo jak w poprzednich GTA
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
oyama

dodaj jeszcze fizyke ragdoll, dzieki ktorej NPC i Nico nie zachowuja sie sztywno podczas kolizji, tylko naturalnie, dynamicznie zgodnie z otoczeniem. Chyba w IV zaimplementowano najwiecej systemow, przez co ta gra jest najbardziej popchnieta technologicznie do przodu w historii GTA.
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
Awatar użytkownika
baqlashan

oyama pisze: 17 kwie 2026, 17:55 ta gra jest najbardziej popchnieta technologicznie do przodu w historii GTA
gta 3 względem 2 jednak większy przeskok
Haczapurjan pisze: 07 kwie 2026, 17:31 Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

no zmiana z 2d na 3d to game (hehe) changer, sentyment do trójki przepotężny, pozdro 8ball i Maria, jebać Triade, kolumbijski kartel i Katarine szmatę
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
Clay

Post autor: Clay »

Przeskok z Vice City na San Andreas też był ogromny jeśli chodzi o możliwości i czynności poboczne - gangi, jedzenie, ubrania, siłka, mapa, pojazdy, tuning, pływanie, latanie, randkowanie, nauka stylów walki, elementy RPG, historia itd. to jest przepaść, Vice City broni się jedynie tymi latami 80 i sentymentem, ale jako gra to do SA nie ma podjazdu.
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

W ogóle pomyśleć, że między GTA 3 a San Andreas minęły tylko 3 lata. :crazy: GTA 3 w 2001, VC w 2002, a SA w 2004. Crazy.
https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
Awatar użytkownika
baqlashan

dla mnie ten klimat vice city to jeden wielki rzyg. zbyt tandetne.
Awatar użytkownika
Parlae

No bo to jest zamierzony kicz mordko. Przejaskrawione na maksa. Ja uwielbiam.

Awatar użytkownika
baqlashan

rozumiem konwencję, po prostu mnie nie urzekła. może i w 2002 sentyment do 80s był jeszcze czymś świezym, ale od połowy 10s minimum to jest już patent tak wszechobecny i karykaturalny, że dla mnie przez to niestrawny. daj pan spokój. gta3 ma dla mnie większy retro walor, bo poza światem mody, to w popkulturze sentyment do wczesnych 00s jest nadal gdzieś w podziemiu. wgl radio z gta3 poezja, szczególnie rise fm kojarzy mi się z tamtymi czasami, gdy na płytach cd mój brat zgrywał jakieś filmiki ze stanów / japonii z wystaw stuningowanych autek, pod muzykę trance właśnie, tak jak tutaj:

to jest pierdolona nostalgia ziomeczku. z tymi 80s to nie nawet nie chodzi mi o to, że to jest fałszywa nostalgia (bo już huj z tym, w 50s też nie żyliśmy a setting fallouta przecie przepiękny) tylko zwyczajnie odwołuje się do klimatu zrodzonego w hollywood (te skarfejsy, policjanci z miami) a to jest jakieś, nwm, tanie? przestylizowane? zbyt odległe? huj go wie, pewnie kwestia gustu.
Awatar użytkownika
Parlae

No kumam. Faktycznie ostatnio jest przesyt tej ejtisowej estetyki. Ja akurat jestem psychofanem muzy i klimatu z tamtych lat, więc mi to bardzo siedzi nadal. Dla mnie radio z VC > radio z SA > radio z 3. Z trójki mi najmniej siedzi właśnie radio. :dunno:
Muszę sobie wrócić do Vice City Stories, bo ogarnąłem sobie kiedyś PS2 ale utknąłem na misji z wózkiem widłowym w magazynie. Pojebana. xD

To z VCS. :bowdown:

Awatar użytkownika
Rozpierdalator

Post autor: Rozpierdalator »

Jeszcze polecam i pozdrawiam misję z VCS z gaszeniem bałaganu czy czegoś takiego wozem strażackim
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Nie wiem czy kojarzycie polskie studio Harvester Games. Właściwie jest to jeden koleś, Remigiusz Michalski, który co parę lat wypuszcza depresyjne gry 2D w stylistyce horroru poruszające tematy różnych traum, samobójstwa, depresji itp.

Technicznie są dość prymitywne (zwłaszcza pierwsze odsłony trylogii Devil came through here - Downfall, The Cat Lady, Lorelai).
Ja grałem tylko w Burnhouse Lane, które jakośtam już sensownie wyglądało, za to klimat i historie były łoooooooooo
Spoiler
No to w tym roku Remigiusz ma wypuścić nową grę - Trainwatch - i wstępnie się jaram... chyba będzie trochę nawiązywać do Firewatcha, który też był kapitalny. Choć może za dużo procedurali, wnioskując po trailerze...?

Ktoś gra? Jak wrażenia?
Awatar użytkownika
oyama

za specjalnie nie przepadam za tym gatunkiem gier, ale patrzac na trailer przypomnialem sobie Cry of Fear i Phantasmagoria. Buduje klimat. Ja z polskich horrorow czekam na BLOK, wstepnie widzialem wersje demo i zapowiada sie dobrze. Inne polskie gry, na ktore sie czaje: Jaka Parowa, Wariacie?, Parcel Delivery Simulator, Auto Fuszerka, Majster Symulator, Liquor Store Simulator, Car Service Together i Sejm The Game. Troche rynek gier dla starych dziadow, ale jak ktos lubi symulatory lub po prostu cozy games, to warto posprawdzac. Jeszcze jest Retro Rewind - Video Store Simulator od kanadyjczykow.

niektore z w/w gier juz wyszly, ale niezbyt atrakcyjne maja obecnie ceny na ukrainskim sklepie Steam.
Awatar użytkownika
Rozpierdalator

Post autor: Rozpierdalator »

Gram sobie w tą Pragmatę od piątku i :dunno:

Niby fajnie wygląda, brzmi, jest se pocieszna dziewczynka robocik ale chyba nie tego oczekiwałem. Jest sporo łażenia, wciskania przycisku po to żeby znowu obejrzeć tą samą animację i walka, mimo że dość dużo się dzieje to wydaje się zamulona, ale tutaj pewnie się rozkręci.

Nie rozumiem sensu robienia teleportu do hubu co jakiś czas podczas misji. Apteczek prawie nigdzie nie ma, więc jak dostanie się obrażenia, to trzeba wracać do hubu i potem z powrotem do misji. Tak samo jak chce się coś ulepszyć, (a jak się łazi to zdobywa się te waluty do ulepszania) to trzeba się przenosić do hubu, więc no daliby kurwa menu żebym se wcisnął i ulepszył, a jak chcą żeby było trudniej to nie wiem jakąś minigierkę żeby dostać HP/możliwość ulepszania postaci/broni, a nie za każdym razem przeklikiwać się przez menusy i oglądać ekrany ładowania

Wiem że to pewnie nie są wady tylko cechy, ale gry Capcomu to chyba nie dla mnie
ODPOWIEDZ