[beef] Tede vs Peja

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrał beef?

Tede
75
45%
Peja
93
55%

Liczba głosów: 168

Awatar użytkownika
igorzastyy

Re: [beef] Tede vs Peja

Post autor: igorzastyy »

Tede niech zagra Dzień z durniem w TVN
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Może aktualizacje zrobi i będzie Dzień z durniem w kanale Zero
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Mnie się zdaje, że OSTR cały czas wierzy, że na jednej scenie pogodzi Tedego i Peję w imię hip-hopu, oni zbiją piony i podniosą ściśniętą wspólnie pięść w górę, a Hirek Wrona wniesie tort.
Awatar użytkownika
Megidox

Post autor: Megidox »

Z którego wyskoczy Bogna
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Myślicie że któraś ze stron chciałaby takiego pojednania? Czy zarówno Peja jak i Tede nie chcą takiego pojednania? Co do Tedego to się nie dziwie że by nie chciał, tyle złej krwi mu napsuł, odwoływał koncerty, pogróżki, życie w strachu czy jakiś ogr nie spuści wpierdolu itd, ale Peja może dorósł do tego żeby wiedzieć że odjebać i mógłby chcieć przeprosić Tedego? IMO Wątpię.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Burak pisze: 17 kwie 2026, 19:49 Myślicie że któraś ze stron chciałaby takiego pojednania? Czy zarówno Peja jak i Tede nie chcą takiego pojednania
Tede z pozycji beciaka dążył do takiego pojednania wielokrotnie. Czy to w tym wywiadzie, gdzie co prawda jebał po jego fanach, ale samemu Ryśkowi dobrze wylizał

Czy bodaj w 2014, kiedy Ryśkowi rodziła się córka i Tede napisał posta na FB, że Rychu pogódźmy się w takiej chwili podniosłej etc.

Dopiero jak po 2015 obrósł w piórka i poczuł się mocniejszy, to stał się bardziej buńczuczny.

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

Peja mówił u winiego ze się wkurwil na boruxona jak nawoływał ich do pojednania, mówią ze to zaszło tak daleko ze za huja nie będzie zgody, i ze to co wyszło na swiatko dzienne to tylko wierzchołek góry lodowej
Haczapurjan pisze: 07 kwie 2026, 17:31 Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Trochę mnie dziwi że Peja nie doszedł do wniosku że to co odjebał w Zielonej Górze było złe i dobrze że Tede go za to cisnął, albo doszedł tylko ego i ryzyko że betonowi fani się od niego odwrócą mu nie pozwala do przyznania się że to co zrobił było złe i do przeproszenia Tedego.

Ewentualnie lalala nic nie słyszę i nawet nie myśli o tych wydarzeniach
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
baqlashan

Burak pisze: 17 kwie 2026, 20:01 albo doszedł tylko ego
myślę, że przeceniasz zdolności poznawcze jednostki sterowanej przez autentyczną nienawiść
Haczapurjan pisze: 07 kwie 2026, 17:31 Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
Awatar użytkownika
igorzastyy

Mogliby wyskoczyć na free, żeby ustalić ostateczny wynik beefu. Bez Rufina w jury
Sionek

Post autor: Sionek »

Ich pojednanie jest niemożliwe, choć myślę, że większa blokada jest ze strony Peji. Chłop trochę zatracił rozsądny ogląd sytuacji. Fakty są takie, że to Peja zachował się w sposób absolutnie naganny i nie do obrony nawołując do pobicia nastolatka na koncercie. Miał sprawę w sądzie o to, do tego moralnie było to złe. Tede nic Peji nie zrobił poza tym, że skrytykował go publicznie na Fejsie, do czego miał pełne prawo. Zrobił to może w mało wyszukany sposób i kulturalny sposób, ale zabrał głos w debacie jaka się wtedy toczyła w środowisku. Grzechem Tedego było właściwie jedynie to, że nie nabrał wody w usta tylko miał jaja powiedzieć to otwarcie, a nie w kuluarowych rozmowach ze swoimi podobnie myślącymi kolegami jak inni. W odpowiedzi na to Peja go zaczepił we freestylu, a Tede jak na rapera przystało odpowiedział na bicie. Resztę wydarzeń znamy. W całym tym beefie na ogólnym poziomie (a nie poszczególnych panczy) racja była po stronie TDFa.

Natomiast Peja chyba doznał jakiejś obrazy majestatu albo nie wiem może Księga Ulicy mówi, że jak ziomek ma przypał to się go publicznie nie rozdmuchuje i spuszcza zasłonę milczenia. Nie wiem czy Peja tą publiczną krytyką poczuł się zdradzony czy coś, ale jechał w tym beefie z Jackiem jakby ten niczym złoczyńca z komiksu zabił mu całą rodzinę i próbował wrobić go w to zajście. Peja nazywa Tedego wprost kurwą, dehumanizuje go przy różnych okazjach, mówi że nie poda mu ręki bo to jest człowiek absolutnie niegodny. Tede wielokrotnie zaczepiał Peję, ale co to były za zaczepki? Rozpamiętywanie beefu i tego że miał przejebane albo, że pośle gołąbka pokoju nad Poznań, wysłał autokary po fanów do Poznania żeby im zagrać koncert w Wawie czy wspomnienie w wersie, że Rychu nie odpowiedział na Hot16 bo był na spacerze z Lili co sam Rychu tak napisał publicznie?

Strasznie wydaje mi się to jechanie po Tedziku niewspólmierne do jego winy. Tede święty nie jest, w wielu swoich dissach Ryszard miał rację na temat Tedego o tym, że konfliktuje się ze wszystkimi kolegami czy nagrywa nierówne płyty ale to chyba nie powód jeszcze żeby się tak zachowywać w stosunku do niego. Nie wiem co siedzi w Ryśku, ale nie jest to nic dobrego. Wydaje się być człowiekiem chorym z nienawiści, ciągle mówi, że z Tede zgody nie będzie po tym co zrobił, ale realnie nic mu chyba Tede nie zrobił na dłuższą metę. Można się czepiać Tedego, że lubi wracać do beefu i jakieś uszczypliwości robić Peji, ale to Peja odmówił nagrania zwrotki, bo go Tede nominował, potem błagał na Facebooku, żeby ktoś go do drugiej edycji nominował zanim zrobi to Tede i to Peja, a nie Tede wymazuje go z plakatów festiwali które wrzuca na swoje sociale (xD). Jakoś 2-3 lata temu Tede pytany o zgodę powiedział, że jest już na tyle stary i było to tak dawno, że mógłby się pogodzić. Fajnie byłoby zamknąć konflikt przed śmiercią, ale jak Peja go nie uważa nawet za człowieka to on nie chce się z kimś takim godzić, bo to nie ma sensu skoro druga strona nie ma podobnych refleksji i żywi się niezrozumiałą nienawiścią.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Sionek pisze: 17 kwie 2026, 20:30 Zrobił to może w mało wyszukany sposób i kulturalny sposób, ale zabrał głos w debacie jaka się wtedy toczyła w środowisku
A była w ogóle jakaś debata? Nie słuchałem wtedy hip-hopu, tak że nie wiem jak było, ale zawsze mi się wydawało że scena próbowała to zamieść pod dywan przez pozycje Peji wtedy na scenie udając że nic nie widzą i tylko Tede coś powiedział za co był jebany.
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2026, 21:03 przez Burak, łącznie zmieniany 1 raz.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
starydobryhiphop

Post autor: starydobryhiphop »

Tak było jak piszesz nawet największe sceniczne ziomki Peji nie ruszali tematu ani w jedną ani w drugą stronę
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

niektórzy mówili mu osobiście, molesta skwitowała gdzieś że to "haniebne", tede wrzucił na swój prywatny fejs, no ale wyciekło (na pewno tego nie przewidział)
Awatar użytkownika
baqlashan

nie wiem czy to prawda czy plota, ale jeśli prawda to komiczne jest to, że po tym linczu wyłapał na łeb jkaiś postronny ziomek, a nie ten który pokazywał faka
Awatar użytkownika
Megidox

Post autor: Megidox »

Prawda, tak samo mało się mówi że PIH zeskoczył ze sceny kręcić tam aferę :lol:
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
DoubleB

wyłapał ten co trzeba, ale wyłapał też postronny ziomek
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

DoubleB pisze: 17 kwie 2026, 21:47 molesta skwitowała gdzieś że to "haniebne"
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
DoubleB

o, to oprócz tego jeszcze dali wpis że haniebne, a o tym pelsonie zapomniałem xd
Awatar użytkownika
igorzastyy

Chuj mnie obchodzi co powiedział Eldo Pelson. Wygadując te bzdury, sam wybrał opcję wcześniejszej emerytury.
ODPOWIEDZ