[serial] Stamtąd (2022)
Moderatorzy: gogi, con shonery
- Haczapurjan
Re: [serial] Stamtąd (2022)
Czekanko. Może nie w chuj ale czekanko
czekam, moim pierwszym serialowym doświadczeniem byli zagubieni z czasów cotygodniowego odcinka na tvp1, więc każdy serial z gatunku mystery, zawiłości czasowe, pętle w uniwersum (lost, dark, twin peaks, w pewnym momencie troszkę stranger things) to dla mnie zawsze topowe doświadczenie i co prawda to będzie pierwszy sezon, który będę oglądał na bieżąco wraz z premierą, ale może się uda zrobić podobne back in the days expierence, bo robię sobie teraz rewatch, jestem w połowie i serialowi naprawdę mogę mało zarzucić, chociaż zdecydowanie traktuje go jako guilty pleasure i biorę delikatnie z przymrużeniem oka.
mały spoiler i teoria na dalszą część serialu:
Spoiler
ostatnio wyczytałem pomysł na to, że w związku ze zmierzaniem serialu w stronę nawracającej się historii i tego, że te postacie w jakiejś formie tam już funkcjonują w formville, podoba mi się teoria łącząca boyda (żółta koszula) z tym dziadem w żółtej marynarce, którzy na swój sposób pilnują porządku w fabule (delikatne nawiązanie chyba do pierwszej sceny serialu gdy młody w kamperze opowiadał o potworach z jakiegoś komiksu/rpg)
Jara mnie to-o-o-o-o-o-o-o-o
Jara mnie to-to-to-to-to-to-o-o-o-o-o
Od 20 kwietnia pierwszy odcinek na HBO max a potem co tydzień kolejny?
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
- Haczapurjan
^No tak było dotychczas
Mizter pisze: ↑31 mar 2026, 20:41 czekam, moim pierwszym serialowym doświadczeniem byli zagubieni z czasów cotygodniowego odcinka na tvp1, więc każdy serial z gatunku mystery, zawiłości czasowe, pętle w uniwersum (lost, dark, twin peaks, w pewnym momencie troszkę stranger things) to dla mnie zawsze topowe doświadczenie i co prawda to będzie pierwszy sezon, który będę oglądał na bieżąco wraz z premierą, ale może się uda zrobić podobne back in the days expierence, bo robię sobie teraz rewatch, jestem w połowie i serialowi naprawdę mogę mało zarzucić, chociaż zdecydowanie traktuje go jako guilty pleasure i biorę delikatnie z przymrużeniem oka.
Spoiler
ostatnio wyczytałem pomysł na to, że w związku ze zmierzaniem serialu w stronę nawracającej się historii i tego, że te postacie w jakiejś formie tam już funkcjonują w formville, podoba mi się teoria łącząca boyda (żółta koszula) z tym dziadem w żółtej marynarce, którzy na swój sposób pilnują porządku w fabule (delikatne nawiązanie chyba do pierwszej sceny serialu gdy młody w kamperze opowiadał o potworach z jakiegoś komiksu/rpg)
Mam podobnie z tym serialem, Lost mój ulubiony serial i każdy głupi serial, który zadaje więcej pytań niż daje odpowiedzi to moje guilty pleasure
#freefromage
GVMBLER
GVMBLER
@JVCORE W takim razie Teacup musisz zobaczyć (z naciskiem na głupi serial)
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Spoiler
no gdzieś czytałem plotę już dawno, że to nie jest tak, że scenarzyści nie mają pojęcia jak akcje rozkręcić w następnych sezonach, tylko przed zdjęciami do pierwszego sezonu scenariusz już był rozpisany na 5
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
- Haczapurjan
Info o pięciu sezonach już hulało od w chuj dawna, więc chyba rzeczywiście będą się tego trzymać.
Natomiast gdyby „From” miało nagle wykręcać jakieś absurdalne wyniki oglądalności, to pewnie pojawi się dylemat czy zarzynać kurę znoszącą złote jaja
Natomiast gdyby „From” miało nagle wykręcać jakieś absurdalne wyniki oglądalności, to pewnie pojawi się dylemat czy zarzynać kurę znoszącą złote jaja
Spoiler
ogladalem do momentu jak ten dziwny dziadek wszedl do drzewa z ta chyba dziewczyna, potem dzialy sie juz popierdolone rzeczy, warto ogladacdalej?
moze to wypelni pustke do poniedzialku po hotelu paradise
daj se byku
- Haczapurjan
Właśnie obejrzałem na filmannie pierwszy odcinek nowego sezonu.
Spoiler
Póki co slow-paced, nowe twarzyczki się pojawiły (pastor z córką), Fatima ma dalej PTSD po urodzeniu Smileya i poza tym, że wszyscy biegają jak kot z pęcherzem, a dialogi ograniczają się do: "It's Ok, it's ok, I got I got it, you're good? Yeah, it's gonna be ok, I got it. It's ok, hey it's ok, right? Right, ok, I got it, you ok? Yeah, I got it Ok, I know, Ok Yeah, Yeah", to tak średnio na jeża.
Ale końcówka rozpierdala trochę hehe
Ale końcówka rozpierdala trochę hehe
niech mi ktos zaspoileruje co sie dzialo w
Spoiler
drugim sezonie, dobrze pamietam, ze ten pierwszy skonczyl sie znalezieniem drzewa i sekretnego przejscia? czycos pojebalem?
końcówka pomysłowa i z potencjałem na dobre dymy, ale na teraz na gorąco zastanawiam się (mimo ze czekałem i nie spodziewałem sie niczego innego) na ile jeszcze starczy ten koncept łażenia po wiosce, która ma 5 lokacji i nawijania dialogów o tym samym, rozwijania fabuły przez dostawę nowych ludzi do wioski etc
twórcy robią czwarty raz ten sam sezon, a plot i mystery nie są na tyle mocne żeby bronić się przed ogólnymi minusami serialu
wiadomo to tylko pierwszy odcinek ale zazwyczaj jednak dawał on dużo contentu i pewnie w środku sezonu to dopiero będą czołgać się z ta fabuła do przodu
edit: pastorówna
twórcy robią czwarty raz ten sam sezon, a plot i mystery nie są na tyle mocne żeby bronić się przed ogólnymi minusami serialu
wiadomo to tylko pierwszy odcinek ale zazwyczaj jednak dawał on dużo contentu i pewnie w środku sezonu to dopiero będą czołgać się z ta fabuła do przodu
edit: pastorówna
Spoiler
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2026, 19:41 przez Mizter, łącznie zmieniany 1 raz.
czyli dobrze zrobilem wlaczajac hotel paradise zamiast tego gniota
Widziałem mem:
Fapowałem pod pastorównę... zanim przeszła transformację
NIE JESTEŚMY TACY SAMI
Brazilian rush hour commuters
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
- Haczapurjan
Na necie hula teaser kolejnych odcinków (wrzucam w spoilerze) i jest czekanko u mnie mocne und solidne