Bardzo fajny kawałek, kolejny zresztą od nich, coraz lepiej siada duet Kosi/Łajzoll, po świetnej płycie Ero tu jeszcze dochodzi bardzo dobra zapewne ich płyta, a jeszcze Siwers ma plany wydawnicze, zajebiście.
mysle ze smialo moge powiedziec ze przez ostatnie 3 dni najwiecej sluchalem wlasnie panow z jetlagz, niesamowicie mi siadly te single. przy okazji odswiezylem sobie debiutancka plytke bo juz zapomnialem jak to fajnie bangla i naprawde dobry rozpierdol robia chlopaki. trzeba bedzie zamowic ten alubum.
mogę tylko powiedzieć że cieszę się że kupiłem preorder, tak jak mówi przedszkolanek topka roku z tego co zostało udostępnione, hype na kawałek z Pro8l3mem w chuj
Miałem tutaj pisać odczucia do każdego z kawałków, ale nie ma sensu bo dosłownie do każdego ślę propsy, płyta na ten moment to dla mnie najlepsze co słyszałem w 2019 roku i nie wiem kto mógłby im tę pozycję podważyć, może Pro8l3m jakby zrobili coś na miarę pierwszego Art Brut. Ten krążek to serio będzie klasyk.
Parę spostrzeżeń
- Bity to miazga, ale bardzo ciekawy był w Żyć i umrzeć w Warszawie, pierwszy raz słyszę w Polsce rap na dark synthu
- Sitcom został zjedzony przez Wuzeta kurwa ale to jest niedoceniony raper
- Lepkie to jest instrukcja jak zrobić nutę w klimacie klasycznego polskiego hip hopu, ale żeby brzmiało świeżo
- Flatline chyba jest lepiej zmixowane i zmasterowane niż wersja z teledyskiem czy mi się wydaje?
- Boeing to chyba najsłabszy numer, jednocześnie nie będąc złym utworem
EDIT:
Kosi>Łajzol, co nie znaczy że Łajzol źle, ale chyba teraz będzie każdy katował Kosiego o solo tak jak katowano Ero o solo parę ładnych lat wstecz, poziom na jakim nawija to jest coś pięknego
Ostatnio zmieniony 29 lis 2019, 4:29 przez zemsta1kadluba, łącznie zmieniany 1 raz.