Sobota - Sobotaż (2009)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Oportunistycznyebaka

Re: Sobota - Sobotaż (2009)

Post autor: Oportunistycznyebaka »

Jasek pisze: 06 kwie 2026, 16:04 Za dzieciaka ta płyta była dla mnie esencją wieśniactwa i po latach nic się nie zmieniło, jakby beta kupiona od Niemca za zrywanie azbestu z dachu w butach Ferrari, po powrocie do lokalnej pipidowy mogła rapować, to rapowalaby tak
Użytkownik Jasek pięknie to opisał, tyczy się to całej twórczości miłego Pana ze Spółdzielni, ktorej zwieńczenie mamy obecnie
Awatar użytkownika
azar

Post autor: azar »

oKulTywowany pisze: 06 kwie 2026, 14:53
azar pisze: 05 kwie 2026, 20:47
resurrection pisze: 05 kwie 2026, 2:32 Z ciekawości, ile masz lat? Bo Sobota jak wychodził, to bardzo wyróżniał się na scenie brzmieniowo i w swoim czasie coś tam bengerowego brzmienia wniósł razem z Matheo
Jak to wychodziło miałem 16 i zawsze mówiliśmy znajomym, żeby wyłączyli to gówno, Ty pewnie mentalnie masz dalej 16 jeśli uważasz że to było świeże xD w ciuchach powiedz gdzieś jest hajs dzxxxwko też chodziłeś nucąc była była moim ideałem? Nieraz tandeta jest tak tandetna że jaranie się nią świadczy o totalnym braku gustu oraz rozumu i godności człowieka i słuchanie rapera sobota to właśnie ten przypadek.
No wiadomo trawka zajawka i hwdp to moje życie tak to moja droga
Lepsze było co nie
A to można było słuchać tylko Hemp Gru albo Soboty? Dobrze że o tym wtedy nie wiedziałem
Jeśli wciąż nie rozumiesz, to @Jasek pięknie wyjaśnił temat
Eldoka pozdrawia wszystkich pis jol
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

Zapewne dalej dużo nie wiesz
This page is no longer available.
Awatar użytkownika
Rapture

Post autor: Rapture »

Jose pisze: 04 kwie 2026, 8:46 Klasyg, dobrze się starzeje, świetna stylowa, dużo charyzmy, wielki props dla niego za ten album
Będzie recka na kanale?
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Będzie, ale pewnie maj/czerwiec
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
Rapture

Post autor: Rapture »

No i elegancko, tyle razy Sobotaż się pojawiał w innych dyskucjach że szkoda aby nie miał dedykowanej recenzji.

Dodam jeszcze że jest to jedna z nielicznych płyt wydanych w Stoprocent która ma dobry mix/master - wszystko brzmieniowo tu bangla jak trzeba.
Awatar użytkownika
many-s

Post autor: many-s »

Zajebista płyta, szczególnie flow Soboty i bity Matheo. W tekstach jest sporo bekowych linijek ale ogólnie tak średnio lirycznie. Wynagradza to sposób ich podania na podkładach petardach.
ODPOWIEDZ