Gothic [seria]
Moderator: con shonery
-
genocidegeneral
Re: Gothic [seria]
12 grudnia premiera moda Złote Wrota 2
przed remake Gothica chciałem w końcu znaleźć ten mityczny "czas" i popykać w zachwalane "Kroniki Myrtany". Historia ogólnie jest spoko, ale powiedzcie - czy was też wkurwia, że prawie albo wcale nie ma w tej grze dialogów bez interakcji?
w podstawce całą robotę robiła ta otoczka gdy przebiegając sobie między ludźmi słyszeliśmy "ludzie zawsze gadają" i to było w kurwe w pyte, a w tym dodatku mam wrażenie, że ludzie czekają aż ich zagadam bo beze mnie świat nie istnieje - to mi bardzo psuje immersyjność rozgrywki i kurcze po dotarciu do miasta zmuliłem i nie chcę mi się wznawiać rozrywki
w podstawce całą robotę robiła ta otoczka gdy przebiegając sobie między ludźmi słyszeliśmy "ludzie zawsze gadają" i to było w kurwe w pyte, a w tym dodatku mam wrażenie, że ludzie czekają aż ich zagadam bo beze mnie świat nie istnieje - to mi bardzo psuje immersyjność rozgrywki i kurcze po dotarciu do miasta zmuliłem i nie chcę mi się wznawiać rozrywki
twoja familia to typy poznane wczoraj
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
-
genocidegeneral
No jestem pełen obaw, ale czekam. Premiera 5 czerwca.
- Haczapurjan
Czekanko, choć szkoda że jednak nie pierwszy kwartał
Też czekam mimo wszystko i pewnie sprawdzę, bo Gothic to gra legenda.
- Bunnymen77
Kuuuurde, ale bym pograł, ale dla jednej gry PS5 nie kupię, może jak wyjdzie RDR3 to przemyślę. Ciekawe jak z dubbingiem w pl wersji.
Do RDR3 to prędzej PS7 kupisz.
-
genocidegeneral
Pod tym względem na pewno nie ma się o co obawiać, chociaż zależy co tam milenialsi w samych dialogach wymyślą.
Wymagania na karcie steam niepokoją XD dysk tysionc, windows 10; karta i procesor - nie sprecyzowano
Wymagania na karcie steam niepokoją XD dysk tysionc, windows 10; karta i procesor - nie sprecyzowano
- Haczapurjan
Ja kupiłem PS5 w 2023 specjalnie dla demo Tekkena 8 xD
Natomiast kompa mam budżetowego z 2016, co się nawet nie załapał na "upgrade" do Windowsa jedenastki, bo specyfikacja techniczna nie ta, tak że pozostaje mi tylko konsolka
Natomiast kompa mam budżetowego z 2016, co się nawet nie załapał na "upgrade" do Windowsa jedenastki, bo specyfikacja techniczna nie ta, tak że pozostaje mi tylko konsolka
- Haczapurjan
No to swoją drogą, ale największa beczka jest z tej serii shortów na kanale "Końska Pyta", gdzie np. uczysz się umiejętności "zabójca orków", Bezi pyta Rhobara czy tam jakiegoś Nordmarczyka - "jak zabić orka?", na co ten mu odpowiada coś w stylu: "Orkowie są od nas więksi i silniejsi, więc jak walisz, to wal z całej siły"
No kurwa mać xddd
W poprzednich częściach te dialogi odnośnie do uczonych umiejętności (typu skórowanie, pozyskiwanie kłów, pazurów etc.) miały ręce i nogi, a tutaj to jest jakaś padaka.
Wersja G3 jak pozyskać pazury to pewnie coś w stylu: "Weź nóż i kurwa podważ i wytnij je"
- Haczapurjan
Ten mix ŚWK i Gothica wychodzi zaskakująco dobrze 
-
genocidegeneral
Ta animacja walki w 0:06-0:07 taka dziwna jakaś i poszarpana, ale w 0:19 już znacznie lepsza
niech oni nie spierdolą walki bo im napierdolę lagą
- Haczapurjan
Ja póki co umiarkowanie optymistyczny. Preorderować nie będę, choć miałbym Gothic Classic na konsoli (na Reddicie jakiś chłop wrzucał zdjęcie, że może już normalnie grać w G1 i G2 na PS5, po spreorderowaniu Remake'u), ale w dniu premiery kupię. Jeszcze tylko dwa miechy.
W sensie jedynym sposobem żeby zagrać w g2 na nowych konsolach jest zakup tego preordera? A to niech palą wroty
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
- Haczapurjan
Na ten moment chyba tak, ale ręki sobie upierdolić nie dam. Ale tak by się wydawało, bo ludzie na gothicowym subie byli dość zaskoczeni, że chłop na konsoli popierdala Bezimiennym.