Zajebisty jest French Avenue After Effect. Zamiennik Initio Side Effect. Jest szalenie podobny. Tylko to bardziej profil zapachowy jesień, zima
Perfumy
Moderator: wrubel
- IllEisenheim
Re: Perfumy
czym ślizgawka pachnie obecnie, w rozpoczynającym się okresie wiosennym?
Ostatnio L'Eau d'Issey Pour Homme Intense Issey Miyake na zmianę z Versace Pour Homme, planuje sobie kupić Toy Boy Moschino bo intrygujący zapach i kosztuje grosze. Jak chce bardziej oldskulowo i poczuć się jak daddy to wrzucam Armaf Legasi.
Ja klasyczny Boisik, ale odpaliłem po ponad pół roku nieużywania (stał na szafce) i mam wrażenie, że znacznie mu spadły parametry. Jest to możliwe? Projekcja chyba podobna, ale trwałość jakby spadła. Planuje zakup nowego Guerlaina Cologne Forte, tylko drogie to i trochę się waham. No i wciąż szukam cytrusowego swiezaka z dobrymi parametrami na wiosnę/lato. Może uderze po Dior Homme Sport 2021. Ktoś miał?
jeśli cytrusowy świeżak z dobrymi parametrami to z tej samej linii masz Dior Homme Cologne, tylko że to jest typowy lemoniadowy letniak, bez DNA z linii Homme jak ww. Sport
Własnie testowałem tego Diora w tygodniu - coś pięknego, biorę flakonDeyker pisze: ↑27 mar 2026, 20:41 Ja klasyczny Boisik, ale odpaliłem po ponad pół roku nieużywania (stał na szafce) i mam wrażenie, że znacznie mu spadły parametry. Jest to możliwe? Projekcja chyba podobna, ale trwałość jakby spadła. Planuje zakup nowego Guerlaina Cologne Forte, tylko drogie to i trochę się waham. No i wciąż szukam cytrusowego swiezaka z dobrymi parametrami na wiosnę/lato. Może uderze po Dior Homme Sport 2021. Ktoś miał?
Macie jakieś sprawdzone strony z próbkami? Żeby jakość oddawała to co będzie we flakonie?
Grupa na fb Perfumowe Świry i zakup od zaufanego sprzedawcy
Dior Eau Sauvage jest dla mnie najlepszy, kocham wszystko z tej linii, a najbardziej zwykły EDT. Świeżość i elegancja. A wy lubicie?
jesteś poszukiwany przez MOBBYN
- IllEisenheim
W niszowych perfumeriach masz zazwyczaj opcje zamówienia próbki danego zapachu. Ja tak zamawiałem z House of Merlo, Lulua i Mood Scent Bar i wszędzie było git. Masz też np. takiego ziomka na yt, nazywa się perfumolog i ma swój sklep internetowy. Tam możesz zamówić dekanty nie tylko niszowe, ale również z mainstreamu jeśli Cię to bardziej interesuje. Typ jest raczej pasjonatem więc wątpię, żeby walił w chuja. Zresztą ludzie szybko by go wyjaśnili i skończyli kanał.
homme cologne mam i jest czysto-cytrusowy, właśnie dlatego powinąłem bo nie chciałem powielać dior homme, którego też mam i kocham ale co za dużo to się przewąchuje i czar pryska
druga kwestia to reformulacje, bo akurat w linii homme, to nie były zwykłe odświeżenia zapachu, tylko tworzenie zupełnie nowego zapachu pod tą samą nazwą, więc teoretycznie trzeba byłoby zaznaczyć o którym wypuście konkretnie mówimy, w sumie nawet nie wiem który cologne mam ale 6+ lat to bankowo ma.
Ja zamawiałem na odlewkiperfum.pl i jest spox w sumie.
Zarzuci ktoś może jakimiś underrated polecajkami na wiosnę/lato?
wlasnie testuje
sa mega sztosem, meskie perfumy typu morskiego ale zajebiscie zrobione (cos w stylu acqua di gio czy light blue ph intense tylko ze dokurwione)
pozniej faktycznie sie robia slone ale to w stylu ganymede
wlatuje flakon na lato bankowo fakt jest to
- IllEisenheim
O, zajebiście. Muszę w takim razie sprawdzić, bo na lato morskie to mój ulubiony profil.
Wpadł mi w ręce Hacivat od Nishane na testa i intensywność ananasa w tej kompozycji rozłożyła mnie na łopatki, uwielbiam takie świeżaki z nutką elegancji, będę rozglądał się za większą ilością.
Testuję również Black Panther od Alexandria Fragrances, który jest zamiennikiem Tygara od Bvlgari no i super cytrynowe otwarcie z nutką drewna ale trwałość raczej śmieszna, powiedziałbym że około 3 godziny z tego co pamiętam. Będę musiał spróbować oryginał, chociaż jego cena jest ponad mój limit zł/ml.
Testuję również Black Panther od Alexandria Fragrances, który jest zamiennikiem Tygara od Bvlgari no i super cytrynowe otwarcie z nutką drewna ale trwałość raczej śmieszna, powiedziałbym że około 3 godziny z tego co pamiętam. Będę musiał spróbować oryginał, chociaż jego cena jest ponad mój limit zł/ml.
nic na potem
też się skusiłem i jutro kurier ma być
Same here. Planowałem co innego na wiosnę kupic ale duzo pozytywnych opinii + 100 ml za 180 ziko przeważyły szale. W poniedziałek ma być w paczkomacie.
No i namowiliscie. Jeszcze nie mam żadnych morskich.
A takie Herbal Aquatica Montale zna ktoś? Warto?
A takie Herbal Aquatica Montale zna ktoś? Warto?