Thorgal
Moderatorzy: gogi, con shonery
Thorgal
Propsik czy raczej hejt?
Ktoś czytał wszystko?
Ktoś czytał wszystko?
Re: Thorgal
delikatny propsik za wartość sentymentalną (czytałem jako gówniarz, potem wróciłem i nadrobiłem sporo jakoś ~10 lat temu)
nie, bo właśnie te 10 lat temu się zatrzymałem, więc ostatnim co czytałem był Kah-Aniel (chyba), a wszystkie spin offy (Kriss, młodzieńcze lata itp.) raczej olewałem
nie, bo właśnie te 10 lat temu się zatrzymałem, więc ostatnim co czytałem był Kah-Aniel (chyba), a wszystkie spin offy (Kriss, młodzieńcze lata itp.) raczej olewałem
Teraz startuje kioskowa kolekcja Thorgala od Hachette
Za dzieciaka kupowałem, ale chyba nie czytałem.
Słyszałem, że Thorgal to taki Superman w świecie wikingów.
A według was dlaczego nikt tego nie chce zekranizować?
Dlaczego Netflix nie zrobi serialu?
Historie o Wikingach chyba są popuralne?
Spoiler
Słyszałem, że Thorgal to taki Superman w świecie wikingów.
A według was dlaczego nikt tego nie chce zekranizować?
Dlaczego Netflix nie zrobi serialu?
Historie o Wikingach chyba są popuralne?
Najstarsze Thorgale czytałem i props - Łucznicy z opisami różnych morderczych grotów, horrorowe Alinoe, różne wątki mityczno-kosmiczno-daenikenowskie. Z wyprawy po aztecki diadem Tanatloca możnaby elegancki sezon sieknąć. Potem się oczywiście zjebał jak Włodi Lana Rhoades dziesięć lat temu - chujowa kreska, jakieś spinoffy o zniewieściałym synu, a idź pan
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
alinoe aż mnie ciarki przeszły jak sobie to przypomniałem teraz za małolata w huj mnie to ryło, zapisuję na listę, do odświeżenia, no a taką ekranizację to w ogóle by obejrzał
Czyli zasadniczo, wg Twojego posta, przerwałem swoją przygodę z Thorgalem w odpowiednim momencie xD Czy po Kah-Anielu warto coś jeszcze sobie dokupić?
to to miał jakas kontynuacje? myślałem ze to skończona seria i do tego krótka
jasny wracaj na forum
Thorgal jest chyba nadal wydawany.
NGL, wygląda jak Janosik po wylewie
Brazilian rush hour commuters
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Thorgal to sie skończył tak z 25 lat temu.
Rosiński Vanhamme, a potem lipa. 16 pierwszych epizodów to jest mój prywatny top of de tops a gwiezdne dziecko, łucznic, kraina qua to są majstersztyki.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Ja, Rosiński - dokument o panu Grzegorzu na HBO. Niesamowicie ciepły człowiek. Przypomina mi mojego tatę. No a ręka i warsztat i talent to wielokrotny bowdown. Dokument pokazuje jego obecne życie, podejście do sztuki i do Thorgala ale także tęsknotę za Polską. Widać że jest to człowiek poprzedniej epoki, który próbuje sprostać wymaganiom otoczenia, również tego najbliższego, a to nie jest proste, bo .
Spoiler
ma wkurwiającego, przemądrzałego, atencyjnego syna.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Pan Grzegorz to nasze dobro narodowe. Patrzę na wcześniejszy wpis i 2024, więc się łapie -"Żegnaj Aaricio" też do pieca wg Ciebie, czy dałbyś okejkę jednak?
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike