Bambi

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
igorzastyy

Re: Bambi

Post autor: igorzastyy »

Użytkownik @georgefloyd ma rację. Kobiecy rap to tylko dodatek do męskiego i mi nie mówcie, że nie Panowie. To jak w piłce nożnej. Grają sobie dziewczyny, gole strzelają, wygrywają trofea, a ty i tak wybierzesz jakiś losowy mecz np. Ekstraklasy niż mecz kobiet Barcelony. Jakaś dziewczyna gra dobrze w piłkę? Co z tego jak facet gra lepiej. Twoja nadzieja? Zwrócenie na siebie uwagi. I tak jak mi coś na X wyskoczy o damski futbolu to zazwyczaj dyskusje o tyłku Alexii Putellas czy urodzie innej zawodniczki. Kogo obchodzą twoje umiejętności?

I z kobiecym rapem jest tak samo. Przecież ten beef Fagaty z Leosią to był poziom beki z lokalnych. Strasznie się na to patrzyło. Weźcie dajcie Leosi albo Bambi, żeby nawinęła "Tylko Peja" i te dojebane punche tam stracą całą moc. Kobiety nie mogą podchodzić poważnie do rapu. Tak jak napisał George Floyd. Albo robisz z siebie słodką dziewczynkę jak wyżej wymienione panie, albo robisz się z siebie ostrą sukę przy zachowaniu kobiecości. Jak idziesz w panczlajny, truskul, "prawdziwy rap", albo co jeszcze zabawniejsze w ulicę to kończysz jak Kara, Ryfa Ri albo Rena.

Adma to mam wrażenie, przepraszam za określenie, ale jest w rozkroku. Ona nie wie czy chciałaby być panczlajnerką, poważną raperką, słodką dziewczyną, czy suką. Przecież kiedyś robiła wszystko, żeby nie pokazywać cycków, teraz to robi na każdym kroku. Brak jej konsekwencji w działaniu.
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Rap to nie Tylko Peja.
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

jajca pisze: 14 mar 2026, 11:37 Adma osiągnęła spory sukces, jak na jej talent i umiejetnosci. Nie umie rapować a ma temat na slizgawce
Sukces na miare bortwicka, saturna, 4hometa, suji ths klika, i pewnie jeszcze kilku innych wybitnych postaci stapajacych po tej ziemi ktorzy maja swoj temat na slizgawce
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
igorzastyy

Post autor: igorzastyy »

gods bidness pisze: 14 mar 2026, 14:43 Rap to nie Tylko Peja.
Dokładnie tak.
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

bronek pisze: 14 mar 2026, 14:48 Sukces na miare bortwicka, saturna, 4hometa, suji ths klika, i pewnie jeszcze kilku innych wybitnych postaci stapajacych po tej ziemi ktorzy maja swoj temat na slizgawce
to, tylko nieironicznie, nawet 4homet bo bycie tak wybitnym cwelem to tez osiagniecie
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

to nie jest zadne osiagniecie, nie dodawajmy mu tylko pozdrowmy go bo pewnie to czyta i zyczmy mu aby zmadrzal kiedys
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
sven_wwa

Post autor: sven_wwa »

gods bidness pisze: 14 mar 2026, 12:25
Burak pisze: 14 mar 2026, 11:41 licealny rap typu Tetris czy Rasmentalism
O fuuj

Dodano po 13 minutach 27 sekundach:
A uznaną i dobrą raperkę można by zrobić. To nie jest powiedziane, że każda baba co rapuje będzie brzmiała jak chłop. Wystarczy, że będzie miała skilla, odpowiednią tematyką, a przy tym będzie dziewczęca, ale nie dziewczęco-dziecinna, przerysowana jak Bambi słodziakowy las i Leosia, tylko dziewczęco-kobieca, takie pomieszanie Sanah, tej z Kwiatu Jabłoni plus jakiejś Nosowskiej dla pikanterii.

Taki żeński odpowiednik Taco Hemingwaya dzielony przez Quebonafide.

Do tego musi być ładna, brzmieć inteligentnie i artystycznie. Taka żona.

W sumie nawet w USA tego nie ma.

A to jest receptura na worldwide sukces.
W UK jest, nazywa się Little Simz
WesolyJozek

Post autor: WesolyJozek »

W sumie nawet w USA tego nie ma.
Snow Tha Product?
dogbert pisze: 06 lut 2026, 20:48 Kultura żydowska, dagestańska, czeczeńska i polsko-prawilno-uliczna, jako ostoja klasycystycznego homo-erotyzmu - analiza dzieł wybranych.
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Pisał że inteligentnie i artystycznie, a Snow tha product to był Machine Gun Kelly z cycami, ale ostatni raz słyszałem o niej gdzieś w 2014

Dodano po 1 minucie :
Inna sprawa że cała ta definicja wyżej jest nie do spełnienia
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
WesolyJozek

Post autor: WesolyJozek »

Cały ten post jest bez sensu, bo co to kurwa znaczy "żeński odpowiednik Taco Hemingwaya dzielony przez Quebonafide".

Skupiłem sie na fragmencie "A uznaną i dobrą raperkę można by zrobić"
dogbert pisze: 06 lut 2026, 20:48 Kultura żydowska, dagestańska, czeczeńska i polsko-prawilno-uliczna, jako ostoja klasycystycznego homo-erotyzmu - analiza dzieł wybranych.
ODPOWIEDZ