Tede

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Haczapurjan

Re: Tede

Post autor: Haczapurjan »

Styczeń 2014, to Tedzik już był „odkuty” po sukcesie „Elliminati”. Dwa lata wcześniej kręcił klipy w Stanach w ramach akcji Red Bulla „50 stanów świadomości Tedego” czy jakoś tak. Wszystko się układa w logiczną całość
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Suja nie dość że jako pierwszy udostępnił informację że to nie Bony wynajął detektywa a Gabi, to jeszcze jako pierwszy nazwał Tedego PDFem
Spoiler
Wy się śmiejecie że Czesława jest właścicielem Slang Records, a on ma takie powiązania i znajomości, tylko nie jest głupi i wytwórnie ma na słupa, a zarobki z ZAiKSU. Tak naprawdę to on rządzi całym Gocławem nie żadnym Wrocławem i cała dzielnica mu się opłaca żeby mieć spokój.
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Awatar użytkownika
gracjangk

Post autor: gracjangk »

Czy Sot jest w live'ach Tedego tylko po to, żeby ten mógł z niego toczyć bekę i ustawiać?
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

I żeby popierdzieć ustami
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Czasami też coś zabeatboxuje jak taki królewski błazen co ma rozśmieszyć znudzonego monarchę
Sionek

Post autor: Sionek »

Odpowiadając dzisiaj @Dzonson w temacie o lost files na pytanie o link do Poprawionego Info posłuchałem sobie tej płyty w tej wersji i jest zaskakująco dobra bez Dioxa xD Zdecydowanie gorzej pamiętałem tę płytę
Awatar użytkownika
igorzastyy

Post autor: igorzastyy »

Złoty okres w karierze Tedasa po Elliminati. Już czuć było energię tutaj i charyzmę. Jak się to porówna z tym jak rapował na FuckTede albo Notesie 3D to jak niebo a ziemia.
Awatar użytkownika
Dzonson

Post autor: Dzonson »

O stary, dziękuję :bowdown: świetnie to leci
Pussyhole fatter than a Benz with a body kit

RYM LAST FM
Sionek

igorzastyy pisze: 14 mar 2026, 23:20 Złoty okres w karierze Tedasa po Elliminati. Już czuć było energię tutaj i charyzmę. Jak się to porówna z tym jak rapował na FuckTede albo Notesie 3D to jak niebo a ziemia.
Oj tak, zdecydowanie. Kapitalnie tutaj podaje linijki. Aż się poczułem jakbym wrócił na chwilę do czasów gimnazjum kiedy wyszło Elliminati i Tede zaliczył metamorfozę.
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Ja pierdolę jak się tego dobrze słucha bez Kasztana xD
Pamiętam, że tak naprawdę zrobiłem jeden odsłuch tej płyty świeżo po premierze, potem byłem w goścince w Rybniku, bo stamtąd była moja ówczesna dupeczka i tam też poszedłem na koncert do lokalnego małego klubiku w ramach trasy "Potwierdzone Info".

Od tamtego momentu, czyli prawie 13 lat, nie słuchałem praktycznie żadnego tracku z tej płyty (poza okazjonalnym "Oszukać czas").
Awatar użytkownika
gracjangk

Post autor: gracjangk »

Kiedy wyszło Potwierdzone Info i była toczona nagonka na Dioxa w komentarzach, żeby go wyciąć z tej płyty (przesadzona imo) to przygotowałem taką we własnym zakresie, ale nigdy jej nie opublikowałem. Jakiś czas później z tego co pamiętam swoją wersję puścił w obieg jakiś DJ i zgarnął trochę propsów. Moja wersja trwała 35:02 i mam ją nadal na dysku w wav więc brzmi spoko.
Sionek

Haczapurjan pisze: 15 mar 2026, 0:25 Od tamtego momentu, czyli prawie 13 lat, nie słuchałem praktycznie żadnego tracku z tej płyty (poza okazjonalnym "Oszukać czas").
Też słuchałem jej tylko raz od premiery. Mam nawet ją na fizyku xD Jakoś tak mi nie podeszła wtedy, zapamiętałem ją jako bardzo średnią płytę ze spoko zwrotkami Tedego i beznadziejnym Dioxem. Nie sądziłem, że wycięcie go podniesie jakość o tyle poziomów xD Niezła ukryta perełka ery Elliminati-Kurt. Dobrze mi siadło teraz.
Awatar użytkownika
Haczapurjan

No ja też mam na fizyku po dziś dzień, bo byłem wtedy w chuj sajko Tedzika, tu jakaś dorywcza robota, żeby kupić jakiś drop PLN-ów etc., więc kupno płyty na fizyku było dla mnie czymś obligatoryjnym, tym bardziej, że też byłem zafiksowany na punkcie OLiS-u i żeby Tedzior się rzeczywiście "odkuł", a wszę jeżycką szczypało dupsko.

Zresztą szczypało, bo później nawet pizdokleszcz jeżycki coś tam nawijał, że - jaki kurwa Rolson, won stąd, chuj ci w dziąsło czy jakoś tak, a potem Tedzik bodaj dla CGM-u odbił, że to musi bardzo mały chuj być, skoro wchodzi w dziąsło xD
Awatar użytkownika
igorzastyy

Michu jakie tam dwa bity fortece dał. W Kiedygietysą i w Potwierdzonym Info.
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Za brak poszanowania dla Dioxa szykana was spotka, cygana rap w MOPSach wciąż trwa hip hopowcach.
Awatar użytkownika
igorzastyy

Tu Diox jak na siebie fajnie poleciał.

Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Post autor: gogi »

gracjangk pisze: 15 mar 2026, 0:31 Kiedy wyszło Potwierdzone Info i była toczona nagonka na Dioxa w komentarzach, żeby go wyciąć z tej płyty (przesadzona imo) to przygotowałem taką we własnym zakresie, ale nigdy jej nie opublikowałem. Jakiś czas później z tego co pamiętam swoją wersję puścił w obieg jakiś DJ i zgarnął trochę propsów. Moja wersja trwała 35:02 i mam ją nadal na dysku w wav więc brzmi spoko.
RIVALDO111 pisze: 16 sie 2023, 18:29Aha. To fajnie
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
Korwin xvi

Post autor: Korwin xvi »

@Dzonson jak to jakaś chujnia jest xD
ODPOWIEDZ