[film] Co to ja ostatnio widziałem

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
zlewam

Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem

Post autor: zlewam »

28 years later: bone temple - zombie zeszly na drugi plan, ale gang satanistow zajebisty, najlepszy film z serii
krzyk 7 - gowno jebane, ale gowno jebane
Mider

Post autor: Mider »

Crime 101 - bardzo meh, w tym gatunku filmów to nawet takie Den Of Thieves jest półke wyżej.
Awatar użytkownika
badi
BIZNESMENEL

Post autor: badi »

Ostatni wiking super rozrywka

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Heel aka Good Boy - nowy, zagraniczny (tym razem - UK) film Komasy ze Stephenem Grahamem i jego rodzinką trzymającą młodego penerka-imprezowicza na łańcuchu w piwnicy. Nawet niezły, lepszy od Anniversary, choć to trochę taki Dogtooth-lite, gdzie Lanthimos totalnie odpiął wrotki. Still, spoko obsada, spoko główny bohater, spoko gra aktorska, takie sobie zakończenie.

Aha, w PL nie da się nakręcić filmu bez 20 wytwórni i 50 funduszy? Ledwo dałem radę przeczekać loga sponsorów na początku!
Izrael wciąż okupuje Palestynę
Amerykański rząd to żenujące świnie
Nie lubi Polaków raper Eminem
Dla mnie jest tylko żenującym skurwysynem
Awatar użytkownika
KamilNO

Post autor: KamilNO »

Zobaczyłem dopiero Człowieka z Marmuru i nie wiem jakim cudem to zgarnęło nagrodę w Cannes, ten film bez dość solidnej znajomości kontekstu Polski w tych dekadach, musi być jakimś kompletnie niezrozumiałym bełkotem. Dla polaków rodaków polecam ofc
Awatar użytkownika
badi
BIZNESMENEL

Post autor: badi »

ostatnio oglądałem W pokoju obok Almodovara i mimo dość ciężkiej tematyki był to jak zawsze w przypadku tego Pana bardzo przyjemny seans. wczoraj zaś oglądałem horror o tytule Zniknięcia, w którym grała pani co dostała Oskara za drugoplanową i też spoko rozrywka mimo że fabuła jakoś nie porwała. Pierwszy jest na knh.vod a drugi na HBO
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Peaky Blinders: Nieśmiertelny
Widzę to tak... Osoba niebędąca fanem Peaky powie, że meh; fan serii powie że no ok ale nie ma szału, a sajko powie że kapitalny. Ludzie hejtujo przedstawienie Tommy'ego jako gościa z problemami w głowie i że czary-mary. Mnie ten wątek kupił. Ja się nie zawiodłem.
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

Obejrzałem se Darmozjada polskiego, i w sumie dochodzę do wniosku, że brakuje mi w nowych rzeczach takiej bizarności, takiej kurwa quasi-teatealnej bajery, że jak już w czymś udziwniają świat, to bohaterowie i ich język nie udziwnia się równomiernie, tylko jest jak realistyczny łeb wjebany w udziwniony świat i jego zachowania i wypowiedzi są wyjęte z normy, a nie kreacji owego świata fikcyjnego, jakby ktoś całą magię wyprał z postaci, a władował tylko w otoczenie. Nieważne, dobry film, polecam
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
Luxair

@Jasek Chodzi ci o coś w stylu filmów Szulkina jak Obi-oba czy Ga-ga?
Awatar użytkownika
Jasek

@Luxair nie chodzi mi nawet o tak skrajny lot, chociaż to też się łapie. Tylko że jak odpalasz film X sprzed +20 lat i film Y z czasów obecnych, to jednak kreuje własną rzeczywistość, wypowiedzi, zachowania; a współczesna stara się być jak najbardziej mimetyczna w oddaniu tego, jak się czlowiek zachowuje i wypowiada, kiedy ostatnio powstał w kinematografii jakiś kultowy tekst xd. Ale jeszcze tej myśli do końca nie przekminilem, więc trudno mi dokładniej zweryfikować co mnie wkrwia
Awatar użytkownika
Luxair

Whistle - kliszowa podróbka Talk to me połączonego z Final Destination, nudna i przewidywalna, nieciekawe postacie, zakończenie wprost ze Smile 2... nie warto, poza sceną
Spoiler
śmierci Murzyna
Caveat - powolny ale w sumie niezły thriller-horror indie twórców Oddity z minimalnym budżetem. Szkot z amnezją na łańcuchu snuje się po domu rodem z Residenta gdzie miał się opiekować schizofreniczną dziewczyną z kuszą. Tak jak pisałem, dosyć mało się dzieje, ale klimat niepokoju jest pierwszorzędny, a do tego mamy taki oto makabryczny artefakt:
Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

widział ktoś już najnowszy film z Goslingiem?
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
Awatar użytkownika
Luxair

@cloud Ponoć naprawdę udane kino sf, ale z gatunku "familijne". Czyli w klimacie Marsjanina.
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Na Noże 3 - Wake Up Dead Man.
Zdecydowanie najsłabsza część w serii. Bardzo mocno naciągana historia, lepiej nie szukać tu logiki. Takie sobie generalnie. 6/10
https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
Awatar użytkownika
kurator

Post autor: kurator »

cloud pisze: 27 mar 2026, 9:46 widział ktoś już najnowszy film z Goslingiem?
Nie czytałem książki, film polecam bardzo. Kolega megafan książki zachęcił, więc poszedłem do kina w ciemno nie oglądając trailera (proponuję taki stan), no trafił w mój gust.

Wspaniały Gosling, muzyka, oczy mi się ze dwa razy zaszkliły :D
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

nie widziałem trailera, niedawno wyszedłem z sali kinowej (IMAX, to mój debiut, robi wrażenie) i super się bawiłem, choć jak na moje warunki to trochę krótszy ten film mógłby być

pozdro Gosling i też łza się zakręciła kilka razy
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

Kobieta Samotna z 1981. Po raz kolejny zaskakuje mnie ile świetnych filmów z czasów PRL jeszcze nie widziałem. Dramat pełną gębą, nie ma tu jednoznacznie pozytywnych bohaterów, nie ma zwycięzców jest tylko burd i szarość codziennego życia w komunistycznych realiach. Doskonale aktorstwo, jedna z najlepszych ról Lindy i najlepszy film Holland jaki widziałem. Polecam jak ktoś ma ochotę się zdołować
Awatar użytkownika
Jasek

Nad rzeką, której nie ma, zajebista rola Baki
Awatar użytkownika
strandmon
strandmon

Post autor: strandmon »

urchin, czyli po polsku lobuz dobry film, ostatnio pytalem o sadfiepodobne twory i to wlasnie jest to, momentami moze az za bardzo, ale oglada sie dobrze, dobrze wyglada, dobrze brzmi, dobrze zagrane w chuj. polecam lubiacym trudna mlodziez brytyjska. osobny props dla jacka w. gregory’ego, homlessness and drug addiction consultanta
Awatar użytkownika
strandmon
strandmon

Post autor: strandmon »

chronologia wody dobre duszne gowno, polecam

Dodano po 58 sekundach:
krol dopalaczy niezle gowno, nie polecam dopoki nie wleci na streamingi a w was wleci strumien narkotyczny
ODPOWIEDZ