OFFTOPIC SERIALOWY
Moderatorzy: gogi, con shonery
- Bunnymen77
Re: OFFTOPIC SERIALOWY
Już się nauczyłem, że jak SiNi coś poleca, to raczej omijać szerokim łukiem. 1883 gówno, ale pisałem już o tym wielokrotnie.
Za to obejrzałem ostatnio Goliath i jest super kozak, polecam gorąco, sezon 3 z vibem Twin Peaks, ostatni najgorszy ale wciąż warto.
Za to obejrzałem ostatnio Goliath i jest super kozak, polecam gorąco, sezon 3 z vibem Twin Peaks, ostatni najgorszy ale wciąż warto.
Jebać 1883. 22.11.63 lepsze
Lista dla samego siebie bo kiedyś będę chciał obejrzeć jeszcze raz i zapomnę pewnie połowę tytułów:
Lista dla samego siebie bo kiedyś będę chciał obejrzeć jeszcze raz i zapomnę pewnie połowę tytułów:
Spoiler
1. Black Sails
2. True Detective (sezon 1)
3. Altered Carbon (sezon 1)
4. Mindhunter
5. Zone Blanche
6. The Sinner
7. Aquarius
8. Karppi
9. Dark
10. La Foret
11. Westworld (sezon 1 i od biedy 2)
12. Banshee
13. Bojack Horseman
14. Norseman
15. Mr. Inbetween
16. Strike Back
17. The Boys
18. Narcos
19. Ozark
20. The Expanse
21. Braiking Bad
22. Fargo
23.Taboo
24. Top Boy
25. The Terror
2. True Detective (sezon 1)
3. Altered Carbon (sezon 1)
4. Mindhunter
5. Zone Blanche
6. The Sinner
7. Aquarius
8. Karppi
9. Dark
10. La Foret
11. Westworld (sezon 1 i od biedy 2)
12. Banshee
13. Bojack Horseman
14. Norseman
15. Mr. Inbetween
16. Strike Back
17. The Boys
18. Narcos
19. Ozark
20. The Expanse
21. Braiking Bad
22. Fargo
23.Taboo
24. Top Boy
25. The Terror
No cóż nie moja wina, że lubujesz się w jakiś tandetach. Nie przypominam sobie, żebym Ci coś polecał bo nie oglądam produkcji serialowych niskiego pułapu.Bunnymen77 pisze: ↑05 mar 2026, 12:51 Już się nauczyłem, że jak SiNi coś poleca, to raczej omijać szerokim łukiem
1883 padaka okrutna. Badzmy powazni.
Na HBO jest kolejne wcielenie Belzebuba czyli trzecia (chyba) adaptacja Władcy Much wg Goldinga. Podoba się to dla mnie. Dzieciaki super grają a sama fabuła to piękne studium władzy i przemocy.
Polski plakat do filmu z 1969. Polskie plakaty to top of de topz.
https://galeriaplakatu.com.pl/3128-lord ... oster.html
Na HBO jest kolejne wcielenie Belzebuba czyli trzecia (chyba) adaptacja Władcy Much wg Goldinga. Podoba się to dla mnie. Dzieciaki super grają a sama fabuła to piękne studium władzy i przemocy.
Polski plakat do filmu z 1969. Polskie plakaty to top of de topz.
https://galeriaplakatu.com.pl/3128-lord ... oster.html
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
- ConeyIsland
Oj tak, oglądałem niedawno galerię z polskimi plakatami filmowymi z czasów PRL i to jest inna liga, kiedyś chętnie nadrobię zaległości. Co któryś bym widział u siebie na ścianie<3
Już Ci raz pisałem, że czyjeś znikome opinie na forum nie zmienią faktu, iż serial trafił do najlepszych mini-produkcji, poza tym dla Ciebie "Czarnobyl" jest słabą pozycją, a to bodajże numer 1 wśród krótkich seriali (nie podoba się ok) ale "bądźmy poważni"
Nie przekonałeś mnie. Nadal chujem wieje.
@jogi Bez obrazy, ale może zastosowanie higieny osobistej zda egzamin jak Ci tak „wieje” lub udaj się do specjalisty (urologa, androloga, ewentualnie wenerologa) no nie wiem jak Ci poradzić na taką przypadłość, szczerze współczuję.
Moją intencja nie jest przekonywanie Cię, zdaje sobie sprawę, iż niektórzy ciężko przyswajają fakty lub mają problem z pogodzeniem się na temat stanu faktycznego, żyjąc w kontrze do niego, ale to akurat nie moja sprawa.
Mimo wszystko i tak dalej jestem ciekawy jakieś super produkcji mini serialowej od Ciebie, która jest powyżej choćby takiego „Czarnobyla”.
Moją intencja nie jest przekonywanie Cię, zdaje sobie sprawę, iż niektórzy ciężko przyswajają fakty lub mają problem z pogodzeniem się na temat stanu faktycznego, żyjąc w kontrze do niego, ale to akurat nie moja sprawa.
Mimo wszystko i tak dalej jestem ciekawy jakieś super produkcji mini serialowej od Ciebie, która jest powyżej choćby takiego „Czarnobyla”.
powtarzam ci drugi raz - nie spotkałem takowej póki co, a wspomniane 1883 jest miałkie, naiwne, nagrane jak jakiś chilijski serial z takim tempem, że więcej emocji było przy ostatnim śniegu tej zimy. Postacie są płytkie, wygłaskane a historie przewidywalne, nie ma tu żadnych pików, zaskoczeń i nie ma tym samym żadnej rozrywki. Chujowe to jest właśnie z tych powodów. A że oceny gdzieś tam jakieś ludzie se kliknęli to już przecież od dawna nic nie znaczy.
@SiNi ziomek przecież ty masz gust jak chatgpt, czyli lubisz to co ma najwyższe oceny, pal wroty i idź się dosłuchiwać różnic w miksie fagaty między złotym kablem a słuchawkami bluetooth do 150zł
w sumie nie wiem po co to pisze on i tak z pełną powagą odpisze że po pierwsze to nie jesteśmy ziomkami, a po drugie to przetworniki w słuchawkach bluetooth nadają się tylko do słuchania davida guetty
w sumie nie wiem po co to pisze on i tak z pełną powagą odpisze że po pierwsze to nie jesteśmy ziomkami, a po drugie to przetworniki w słuchawkach bluetooth nadają się tylko do słuchania davida guetty
Tak jak już wspomniałem to jest tylko i wyłącznie Twoja subiektywna ocena nie mająca wpływu na fakty i w sumie na nic i wymienione powody nie są obowiązkiem dla" każdego "dobrego serialu no, ale tutaj oczywiście chodzi o Ciebie i Twoje prywatne preferencje oraz "powody"
Też mnie to zawsze zastanawia.
I nawet nie podejmujesz dyskusji. Czyli mam rację.
- Bunnymen77
Fajnie usłyszeć (przeczytać raczej) że ktoś też uważa Czarnobyl za overrated.
Fajny serial ale na pewno nie żaden top of.the top (a tak chyba jest postrzegany wg ogołu)
Fajny serial ale na pewno nie żaden top of.the top (a tak chyba jest postrzegany wg ogołu)
Na filmwebie top1 seriali
Pamiętam że jak oglądałem, to zajebiście mi się podobał, ale w życiu bym nie pomyślał by go w jakiejś topce wszechczasów umieszczać
W top 100 Filmweba to chyba dalej są takie dzieła jak Siedem Dusz czy Chłopiec w pasiastej piżamie xD
Tylko kogo obchodzi filmweb - Czarnobyl to topka mini seriali i nie wprowadzajcie w błąd, proszę podać jakiś mini serial, którego nie wymieniłem i który jest taki dobry?
Więc w jakim celu pitolisz farmazon w moją stronę.
A co do seriali to no no tak sobie tłumacz.
@TdW Akurat to dobre pozycje.
- Bunnymen77
No kurwa typie sam wyskoczyles z tym tekstem
ja po prostu napisalem, ze Twoje polecajki omijam szerokim łukiem, bo, uwaga, są one publiczne i może się zdarzyć, że nie przeczyta ich tylko zapytujący, a że z reguły chwalisz pozycje miałkie, które dla mnie są operami mydlanymi, no to wiadomo dlaczego omijam. Napisze wiecej, to dla mnie cenna informacja, że coś Ci się podoba.