Wiśnia Bakajoko - Ekspresja (2026)
Re: Wiśnia Bakajoko - Ekspresja (2026)
raczej wisienka baku baku eko stafik i monair wciąż kojarzy się dla jego z wynoszeniem telewizora z chałupy coby ogarnąć hajs na hel, czyli problem prawdopodobnie nie dotyczy nikogo z jego bliskich, stąd taka trywialna puenta, a nie że ktoś tam miał ciśnienie. odwrócony kękiarz
Jestem za tym żeby gnany był jak ktoś wali kryształ
Najebałem padaki, wiem że to droga bez wyjścia
Nie hipokryzja, a rozwój rozwój
Tonie w tym twój ziomek - nie pozwól nie pozwól
Najebałem padaki, wiem że to droga bez wyjścia
Nie hipokryzja, a rozwój rozwój
Tonie w tym twój ziomek - nie pozwól nie pozwól
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
czyli swoje żarł, już nie żre, ale jak ktoś się przeżarł i poszukał pomocy w ośrodku to też źle, dobra chuj idę zajarać dżosza
Dodano po 42 sekundach:
oczywiście do tego bengera
Dodano po 42 sekundach:
oczywiście do tego bengera
jest ekspresja, wgniata w fotel
P(A|B) = [P(A)*P(B|A)]/P(B), all the rest is commentary.
R.I.P mordy
R.I.P mordy
COŚ POJEBAŁEM PŁYTKA NA STREAMINGACH
z chemii jesteś orzeł poza szkołą
zaczyna się wykurwiście
bity & skrecze, dj600volt, waco no wszyscy dobrze dali poza trackiem nr 3 który brzmi jak verba
"Kto jak nie ja"; "Kiedyś"; "Diament"; "Ekspresja"; "Kontemplacja"; "narrator"
zero featów łaków
jeden feat profusa (który wyprodukował z pół płyty) - zajebisty, szczery, ewidentnie miał potrzebę wyrzucić to z siebie i jest wartością dodaną na odpowiednim kawałku i odpowiednio krótka zwrota, "Kiedyś" jeden z lepszych numerów o chlaniu w polskim hh, ważny
z plusów - flow, delivery, język! wsparty lokalnym slangiem, dykcja!, obserwacje - przemyślenia (dużo większa dojrzałość), dobre tempo i długość płyty
z minusów - monotematyczność, moralizatorstwo/ misyjność ? ale podana w zgrabny sposób i nawet w którymś kawałku odnosi się do tego mojego zarzutu także tytuł poprzedniej płyty samo"świadomość" jest na miejscu
tak czy siak opus magnum, 9/10 jestem bardzo zadowolony, dowieziony poziom singli, topka roku wraz z konym będzie u mnie napewno
z chemii jesteś orzeł poza szkołą
zaczyna się wykurwiście
bity & skrecze, dj600volt, waco no wszyscy dobrze dali poza trackiem nr 3 który brzmi jak verba
"Kto jak nie ja"; "Kiedyś"; "Diament"; "Ekspresja"; "Kontemplacja"; "narrator"
zero featów łaków
z plusów - flow, delivery, język! wsparty lokalnym slangiem, dykcja!, obserwacje - przemyślenia (dużo większa dojrzałość), dobre tempo i długość płyty
z minusów - monotematyczność, moralizatorstwo/ misyjność ? ale podana w zgrabny sposób i nawet w którymś kawałku odnosi się do tego mojego zarzutu także tytuł poprzedniej płyty samo"świadomość" jest na miejscu
tak czy siak opus magnum, 9/10 jestem bardzo zadowolony, dowieziony poziom singli, topka roku wraz z konym będzie u mnie napewno
Ale to jest grube. Muzyka konfesyjna
P(A|B) = [P(A)*P(B|A)]/P(B), all the rest is commentary.
R.I.P mordy
R.I.P mordy
inwalida na papier oczywiste jest że
żebym zajął się rapem los mi osłabił mięśnie
żebym zajął się rapem los mi osłabił mięśnie
dojebana płyta, myślałem że wiśnia mnie już niczym nie zaskoczy a tutaj ładnie płynie, fajne barsy trochę motywacji dla zagubionych chłopaków z osiedlowej ławki, trochę właśnie dla mnie w tym momencie, flow i delviery doszlifowane do perfekcji, jestem na tak
- igorzastyy
W zalewie tego całego szamba ulicznego jakie wychodzi od lat w pl rapie, to Wiśnia jest perełką. Nie kojarzę rapera, który nawijałby o tematyce ulicznej i tak dbał o technikę. No jest zajebistym raperem, mogę to śmiało powiedzieć.
-
Bisclavret
O kurwa ale ta płyta jest świetna
wrzuciłem kiedyś Jacka do szuflady "rap uliczny" i na wszystko patrzyłem jednak przez ten pryzmat, były już wcześniej momenty ale ta płyta dobitnie pokazuje że to był błąd.
- qualite_de_schizoide
Poszedłeś do Monaru jesteś pogoniony top najgłupszych wersow xd
A chłop sam jest uzależniony od zielska i pierdoli że jara z wyboru, piękne
A chłop sam jest uzależniony od zielska i pierdoli że jara z wyboru, piękne
chuj mnie boli co se napiszesz na forze
-
Bisclavret
Nie no przecież to jest zapewne pocisk po konkretnym osobniku który przez swoje ćpanie naodpierdalał tyle krzywizny że został pogoniony, a finalnie skończył w monarze. Nie sądzę żeby sam Monar był przyczyną pognania, nigdy o czymś takim nie słyszałem.
To bardziej wers w stylu "cpanie źle się kończy, nie warto"
To bardziej wers w stylu "cpanie źle się kończy, nie warto"
są i wlogasy
fajny mają klimat te vlogi. jak zaczynałem słuchać wiśni od spaceru czy wkurwienia to myślałem że to jakiś przygłup sztywny. potem jak wyszedł pierwszy klip z jego udziałem to już w ogóle miałem wrażenie że to pospinany ulicznik. ale finalnie okazało się, że to spoko mordka. przynajmniej takie sprawia wrażenie
dziwki basen i machanie kutasem
ja myśle, że dużo służy mu trzymanie się z takimi ludźmi jak np. ten reżyser. sporo mu otworzył głowę przez te teledyski myśle. Wiśnia zaczynał jako hardkorowy ulicznik balujący z areczkiem prg na pradze ale rozwinął się jako człowiek. przykład dla wszystkich ludzi z ulicy