Anime - normiki out
Moderatorzy: gogi, con shonery
- CeHaTeHaCe
Re: Anime - normiki out
jak obejrzałeś 50 w 2 miesiace to myślę że skumasz czemu zostało tak dobrze przyjęte. pośród wszystkich dziwacznych anime z utartymi motywami (ang. trope słowo klucz) jest całkiem nor mal ne. domyślam się że śmiesznie to brzmi ale serio można przy frieren odpocząć
Ja sobie cenie w tym anime to, że mogę przy nim zregresować jak przy animacjach Ghibli. To po prostu jest przyjemne i ewokuje klimat dzieciństwa!
P(A|B) = [P(A)*P(B|A)]/P(B), all the rest is commentary.
R.I.P mordy
R.I.P mordy
- ToMojaStaraKsywka
ja sobie lubię tak na wieczór Frieren obejrzeć. Właśnie przytulne to i spokojne takie.
One Piece S02 dzisiaj wjeżdża, zdaje się?
Izrael wciąż okupuje Palestynę
Amerykański rząd to żenujące świnie
Nie lubi Polaków raper Eminem
Dla mnie jest tylko żenującym skurwysynem
- CeHaTeHaCe
sprawdziłem w końcu kilka slgwk polecajek i podbijam ten post, zajebista zabawa formą i fajne rozkminy są ale warto zobaczyć nawet dla samego Johnnego 
Ludwik_Franke pisze: ↑19 gru 2025, 16:23 Jak ktoś chce coś na styl Ferdydurke w wersji Anime polecam "The Tatami Galaxy" (w oryginale Yojōhan shinwa taikei)
Absolutny odjazd. Nie wiadomo co czasem się dzieje po czym ostatnie odcinki spajają wszystko w idealną całość.
(A no i ending zajebisty oczywiście![]()
![]()
)
to też spoko, od Kyoto animation bardzo polecam też Violet Evergarden, jakby ktoś to kiedyś obejrzał to dajcie znać jak wrażenia po 10 odcinku
Jakie spoko wersje live action znanych anime?
One Piece - wiadomo, ekranizacja idealna. GITS ze ScarJo całkiem udany. Death Note z Margaret Qualley może?
One Piece - wiadomo, ekranizacja idealna. GITS ze ScarJo całkiem udany. Death Note z Margaret Qualley może?
- Haczapurjan
Oglądałem Death Note’a i był ok, chociaż nie ukrywam, że wkurwiała mnie obsada L. Rozumiem, że chcieli pokazać, że murzyn też może być diabelnie inteligentny (przynajmniej w filmie), ale cast zjebany
- ToMojaStaraKsywka
Ty, ale nie porównuj tego co było w filmie do anime 
- Haczapurjan
No porównuję, bo dla mnie murzyn grający L to blasphemy, po prostu
Yu Yu Hakusho ma takie mieszane opinie. Dużo skipneli żeby zapierdalac z fabułą, ale poza tym spoko chyba jak czytałem
Bo sam nie oglądałem, nie przepadam za LA anime, nawet One Piece dla mnie jest maksymalnie średni, a raczej bliżej mi że chujowy
Bo sam nie oglądałem, nie przepadam za LA anime, nawet One Piece dla mnie jest maksymalnie średni, a raczej bliżej mi że chujowy
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Miałem w grudniu oglądać w kinie JJK culling game ale zapomniałem i mi się bilet zmarnował, ale ponoć lipa i recap poprzedniego sezonu + 30 minut nowego contentu, ale to chyba w trzecim sezonie normalnie będzie czy trzeba nadrobić?
Invincible już ktoś ogląda? Jak się bawisz/bawicie?
- Ludwik_Franke
No to ciesze się że się spodobałoCeHaTeHaCe pisze: ↑14 mar 2026, 18:51 sprawdziłem w końcu kilka slgwk polecajek i podbijam ten post, zajebista zabawa formą i fajne rozkminy są ale warto zobaczyć nawet dla samego Johnnego![]()
Spoko, chociaż trochę za dużo sethrogenowego humoru (Allen the Alien), który psuje klimat imho
Najbardziej mi się podoba postać Cecila i dźwiganej przez niego odpowiedzialności
- ToMojaStaraKsywka
normalnie jak obejrzysz po prostu 3 sezon po drugim to wiesz o co chodzi, bo w filmie nie było nic innego. Pierwsze 8 odcinków jest spokojnie, ale teraz zaczęło się dziać. Z komentarzy wynika, że niby chcą upchnąć 7 tomów, w których się dzieje w chuj w jeden odcinek, który jest dłuższy o 3 minuty xD. Mam nadzieję, że jakoś to wykombinują.Globe pisze: ↑19 mar 2026, 9:32 Miałem w grudniu oglądać w kinie JJK culling game ale zapomniałem i mi się bilet zmarnował, ale ponoć lipa i recap poprzedniego sezonu + 30 minut nowego contentu, ale to chyba w trzecim sezonie normalnie będzie czy trzeba nadrobić?
gdzie teraz się po polsku ogląda jujutsu?
@Luxair Cecil świetny, zdecydowanie najfajniejsza postać i chyba najciekawsza postać z gatunku szefa tajnej organizacji przy rządzie stanów zjednoczonych
@ToMojaStaraKsywka Dzięki!
Odpaliłem sobie pierwszy odcinek 4 sezonu Invincible i zapowiada się bardzo fajnie.
@ToMojaStaraKsywka Dzięki!
Odpaliłem sobie pierwszy odcinek 4 sezonu Invincible i zapowiada się bardzo fajnie.
premiera anime sbr, jakie opinie? 
- CeHaTeHaCe
kino bezbłędne lepsze niż miałem w głowie podczas czytania
Widzieliście w ogole, że ADN wchodzi do Polski z platformą anime? Dubbing i napisy, 2 dychy za miesiąc, na start nie mają za dużo, ale fajnie że coś się rusza
Ja wezmę pewnie jak za 2 dychy, tak żeby wesprzeć nawet ten rynek w Polsce
A i 30 marca o 12:00 sie odpalają

Ja wezmę pewnie jak za 2 dychy, tak żeby wesprzeć nawet ten rynek w Polsce
A i 30 marca o 12:00 sie odpalają
Spoiler

Spoiler

Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia