Bo wcześniej jak wyszło kiedy powiem na osiedlu płomienia cieszyłem się jak głupi
[beef] Tede vs Peja
Re: [beef] Tede vs Peja
Po tym beefie stałem się fanem Tedego
Bo wcześniej jak wyszło kiedy powiem na osiedlu płomienia cieszyłem się jak głupi
Pamiętam że jakoś w okolicach gdy Tede wydał Rolsona i wyszedł klip do numeru CMRT, Kobra wtedy wrzucil post na FB gdzie mocno zachwalał Tedego że płyta roku że super numer i w tam w komentarzach Peja go wyzywał od lizodupa
. Nawet żona Peji Paulina, pisała że jak on może, gościł w ich domu tyle razy i tak paskudnie się zachował itd
. Chyba przez kilka lat wtedy Kobra mial z Peją rozbrat, skumali się ponownie jakoś w 2018 jak Peja wydawal z Magierą album 25 godzin. Tede go dissowal na karmagedonie (chyba karmagedonie), twierdząc że ten się obsrał wspólnego numeru, dissowal odpowiadając na jakieś wersy kobry na feacie z peją z płyty 25 godzin które nie były wymierzone w Tedego. Śmieszna sytuacja.
- Haczapurjan
^To było tak, że Kobra chyba umieścił „Elliminati” w top 5 płyt 2013 roku czy jakoś tak. Reszta historii się zgadza
Gówno prawda. Chodziło o kawałek cmrt. Rookie ma rację. Tam w komentach po kobrze nie tylko żona Peji, ale też decks,paluch itp. nie dziwię się że kobra się nie dograł tedemu, w Poznaniu nie mógłby spokojnie po ulicy chodzić
- Haczapurjan
No ja pamiętam, że już po tym był zgrzyt na jego socialach:
https://glamrap.pl/2013-kobra-wybral-to ... sce-i-usa/
https://glamrap.pl/2013-kobra-wybral-to ... sce-i-usa/
no nie do końca, to było odbicie argumentu tedego że peja nic nie znaczy na scenie, peja o tede tak nigdy by nie powiedział
- igorzastyy
Piękny to był beef nie zapomnę go nigdy
I zajebiście, że dalej się nie lubią i sobie cisną, o to chodzi w hip hopie
nie rozumiem tych co na to narzekają
I zajebiście, że dalej się nie lubią i sobie cisną, o to chodzi w hip hopie
nie rozumiem tych co na to narzekają
bo hiphop ma łączyć a nie dzielić, co ty fokusa nie słuchałeś?
dziwki basen i machanie kutasem
Wyobraziłem sobie taki przebieg zdarzeń i aż się wzruszyłemmarmolad_k2 pisze: ↑03 mar 2026, 18:45 W kulminacyjnym momencie na scenę do Tedego dołącza się trzymający się za ręce Numer i Peja, którzy wspólnie zarapują zwrotkę zmarłego Radoskóra. Po utworze na scenę wyjdzie Hirek Wrona, który w swojej przemowie ostatecznie zakończy konflikt: hip-hop łączy, nie dzieli.
dokładnie, hip-hop ma łączyć, nie dzielić
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
hip-hop ma łapać za serce, a nie łączyć całą pedaliadę do jednego wora, zawsze mnie śmieszyła ta chora idea, zwłaszcza że fokus sam jej od zawsze przeczy
Fokus to przede wszystkim od ponad 20 lat muzycznie przeczy dobremu gustowi.
Miał przecież dobry powód jeśli nie chciał żeby wersy w beefie działały na jego niekorzyść przy sprawie sądowej.
Wyrok zapadł w dniu wydania płyty.
kark to nie debil, mówił mi tak laik
- igorzastyy
Propsował nawet na płycie pana prokuratora w utworze "Mam bekę"
Nic nie rozumiesz, masz mózgu zator?
bo nawet prokurator zrozumiał co się stało
Nic nie rozumiesz, masz mózgu zator?
bo nawet prokurator zrozumiał co się stało
Aaa czyli obsrany output jak tera tede z mesemd3luge1 pisze: ↑04 mar 2026, 12:38Miał przecież dobry powód jeśli nie chciał żeby wersy w beefie działały na jego niekorzyść przy sprawie sądowej.
Wyrok zapadł w dniu wydania płyty.
Czyli jednak głos na tede
A na koniec cała trójka zgarnia Tuniziano i jadą wypłacić liście jego kobiciemarmolad_k2 pisze: ↑03 mar 2026, 18:45 W kulminacyjnym momencie na scenę do Tedego dołącza się trzymający się za ręce Numer i Peja, którzy wspólnie zarapują zwrotkę zmarłego Radoskóra. Po utworze na scenę wyjdzie Hirek Wrona, który w swojej przemowie ostatecznie zakończy konflikt: hip-hop łączy, nie dzieli.
I rot in this dread, my only world's the one in my head
I hate psychotherapists, I walk amongst walking dead
Jak koza w tłuszcz obrośnie zechce wilkiem posmakować
I hate psychotherapists, I walk amongst walking dead
Jak koza w tłuszcz obrośnie zechce wilkiem posmakować
- SieKurwaNieInteresuj
Top wjazd z honoru imo to będzie:scam_sakawa pisze: ↑03 mar 2026, 12:31 Czas honoru, a Rysiek miał łatwiej, bo tylko odbijał piłeczkę (co zrobił świetnie).
Dalej lista, słyszałeś może o Sistars?
Tylko marzyć możesz o takich wokalistkach
Możesz tylko wykorzystać jakiegoś wyjca
Co się nie przyzna,że pizda jesteś nie artysta
PS.
W CIPE, W DUPE, NA WILCZAKA
MASZ TUPET RYSIU - JESTEŚ MADAFAKA
- Haczapurjan
Tede rozkurwił małą wesz pierdoloną łysą
Właśnie sobie odświeżam A/H24N2 no i Ludzie Z Innej Bajki to jest taki niepotrzebny track i diss no ludzie kochani. Podmiot liryczny wymyśla (lub co gorsza naprawdę spotkał takich ludzi i otrzymał taki odzew) anonimowych ludzi, i to takich co z rapu znają głównie 18L którzy propsują autora i to co mówi o Peji, bo ich potrzebuje żeby poczuć się chociaż troszkę pewniej. Najbardziej ciumciokowy diss w polskim rapie.
Czas Honoru natomiast zajebiste, ale ogólnie Czarny Wrzesień > A/H24N2
Czas Honoru natomiast zajebiste, ale ogólnie Czarny Wrzesień > A/H24N2
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
El cztery to był piękny kontratak...ale pener się musiał wkurwić jak to wyszło i ta myśl o spierdolonej wigilii,przygotowania do niej z pianą w pysku
W wigilie usłyszał czas honoru(kawałek bardzo dobry,ale pod inny bit byłby znakomity)japa chamie jak usłyszał to pewnie skoczył szybko do żabki by zapić smutki i trzęsawkę z nerwów
W sumie Tede przyczynił się do rzucenia picia przez Penera i to jest fakt
PS Tede się nie wkurwił na disy Rycha bo nie słuchał
W wigilie usłyszał czas honoru(kawałek bardzo dobry,ale pod inny bit byłby znakomity)japa chamie jak usłyszał to pewnie skoczył szybko do żabki by zapić smutki i trzęsawkę z nerwów
W sumie Tede przyczynił się do rzucenia picia przez Penera i to jest fakt
PS Tede się nie wkurwił na disy Rycha bo nie słuchał