Anime - normiki out
Moderatorzy: gogi, con shonery
- ToMojaStaraKsywka
Re: Anime - normiki out
fizycznie czytam. Akurat tylko 6 tomów jest dostępnych w PL, a dostałem kartę podarunkową w empik m.in. na to
. A co do poprzedniego to pewnie chodzi o Dorohedoro? Pewnie będę ogarniał, bo niesamowicie mi się kreska i szczegóły podobają.
też nie umiem xd tak samo nie umiem jakoś w hajime no ippo, ciężko mi się ten stary styl animacji ogląda jakoś już
próbowałem też Diamond no Ace, to jest o baseballu i podobno też zajebiste, ale obejrzałem 10-20 odcinków i nie kliknęło, za powolne dla mnie było jakoś
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Tak chodzi o Dorohedoro, uwaga moze byc troche spojlerem wiec wrzucam to takToMojaStaraKsywka pisze: ↑04 sty 2026, 11:55 fizycznie czytam. Akurat tylko 6 tomów jest dostępnych w PL, a dostałem kartę podarunkową w empik m.in. na to. A co do poprzedniego to pewnie chodzi o Dorohedoro? Pewnie będę ogarniał, bo niesamowicie mi się kreska i szczegóły podobają.
Spoiler
czytelnicy spekuluja ze dorohedoro i dai dark sa powiazane, ze ten pierwszy jest kontynuacja tego drugiego i ze sanko jest kontynuacja historii bohatera z dorohedoro
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
To jest ten moment kiedy sie wstydzisz bycia anime fanem i sie chcesz zapasc pod ziemie no ale nie ma co sie wypierac przynajmniej jest smiesznie
(smiech przez lzy)
To ten ziomek co wyszukuje dziary na plerach ktore razem tworza mape do jakiegos skarbu?
To ten ziomek co wyszukuje dziary na plerach ktore razem tworza mape do jakiegos skarbu?
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
- CeHaTeHaCe
rare seria 10/10, bardzo niedoceniona. 3 dni temu zaczął się ostatni sezon, czytałem mangę i gwarantuje że finał będzie dojebany
e: Golden Kamuy
przeplata się tam dużo rzeczy - wojna, trochę polityki, mniej lub bardziej strategiczne walki, szeroko omawiana pewna mniejszość etniczna, absurdalny jojo humor, charyzmatyczne postacie
łatwiej wymienić czego w tej bajce nie ma, a mimo takiej wielogatunkowości nie przytłacza
e: Golden Kamuy
przeplata się tam dużo rzeczy - wojna, trochę polityki, mniej lub bardziej strategiczne walki, szeroko omawiana pewna mniejszość etniczna, absurdalny jojo humor, charyzmatyczne postacie
łatwiej wymienić czego w tej bajce nie ma, a mimo takiej wielogatunkowości nie przytłacza
Ostatnio zmieniony 08 sty 2026, 18:21 przez CeHaTeHaCe, łącznie zmieniany 1 raz.
- ToMojaStaraKsywka
jak się to nazywa?
z nowego sezonu polecam Shibou Yuugi de Meshi wo Kuu., jaki to ma klimat 
Bedzie Moro arc. Ten trailer jest piekny, lezka sie w oku tli przy tych animowanych panelach/okladkach mangi
-
GrubasNaBicie
91 days
Spoiler
Dobra siemanko bo nie nam czasu dobra pozdro niguri Shakiri xhakiri oraz inne pokemony Dobra siemanko tu no kurczaq zawsze sir pytalem gdzie gangsterskih anime gdzie wagwan i gdzie wazza byl tam chyba jesen film z Fraancouis gdzie bylo nigga from the ballas I zieloni gang ok ok ale to troche inne dobra Bo nie mam czasu kurczaq no wpisalem Bo to wiadomix dobre gowno "monster type of beat anime" ale wiadomix pozdro murcix ze nie ma podobnego ale ok,no i wrzuc mi 91days,oke andale no i kurczaq jestem na e06 i kurwa dobru temat tu leći mA nigga, gangsterqua oraz pogon za lepszej recepturze jebanego alkoholu, nie ma tu bijatyk wielkich na miecze swietlne albo jakies latajace padawany ale sa dobre knife battle splash splash splash nigga emoji dagger albo klasyq strzelanko Bo kurwa to sie dzieje gdzies w okolo 1928 czyli Co kurczaq hehe peaky blinders tylko ze wlochy i animowane, dobre gowno polecam sa tu smaczki typu oni gadajo a tu godfather type of beat leci in da background, nie no spoko gowno takie wiesz hmmm obejrzalem kiedys te dobre psycho passy bo najlepsze animw to kurwa te thrillery w stylu matrixa ale ten 91dobre gowno ngl innit strzelaniny skurwysyny to nie film a kurwa pobieg za receptura dobrego narkolykuakolkohowego,czyli co wyglada na to ze 100lat temu byl taki sam chujbjak teraz,import export nie legalnyxh uzywek
Wleciał na netflixa ostatnio film "Cosmic Princess Kaguya", bardzo spoko, polecam
Juz tegie animowe glowy przewiduja ze to przebije popularnoscia jjk
Alee One-Punch Man s3 zjebali w opór. AI, by chyba lepszą robotę, bo wygląda to bardziej na fanmade niż profesjonalne studio. Ale tam kwasy przy produkcji były. Ciekawe ile lat zajmie opracowanie dobrego algorytmu, by mange w anime przerabiać.
Nic, i tak oglądnałem, jako fan Saitamy trzeba było i spoko było.
Niech się wstydzą ci animatorzy od siedmiu boleści.
A teraz przymierzam się do 2 sezonu Hell's Paradise, 1 miło wspominam.
Nic, i tak oglądnałem, jako fan Saitamy trzeba było i spoko było.
Niech się wstydzą ci animatorzy od siedmiu boleści.
A teraz przymierzam się do 2 sezonu Hell's Paradise, 1 miło wspominam.
- ToMojaStaraKsywka
Jigokuraku drugi sezon jak leci na 
Bedzie anime do Psyren
Oby tylko naprawili koncowke i bedzie cacy 
- Haczapurjan
Polecacie ogólnie to "Frieren", bo to ma jakieś pojebane noty. Z tego co widzę, to wyszły dopiero dwa sezony, ale oceny jak u jakiejś rosyjskiej łyżwiarki figurowej.
W ogóle przez dwa miesiące miałem binge watching chyba łącznie 50 anime (może więcej), kiedyś wrzucę listę, bo różne podgatunki.
W ogóle przez dwa miesiące miałem binge watching chyba łącznie 50 anime (może więcej), kiedyś wrzucę listę, bo różne podgatunki.
Polecam, ale nie uważam tego jako jakiegoś bóstwa skale ponad innymi, po prostu bardzo dobre anime
- Haczapurjan
przy premierze odpuscilem po pierwszym odcinku, ale niedawno wrociłem i nie zaluje
Kurwa grubo poleciałeś, 50 anime w 2 miechyHaczapurjan pisze: ↑26 lut 2026, 22:48 Polecacie ogólnie to "Frieren", bo to ma jakieś pojebane noty. Z tego co widzę, to wyszły dopiero dwa sezony, ale oceny jak u jakiejś rosyjskiej łyżwiarki figurowej.
A co do Frieren, to aktualnie jestem na 12 odc pierwszego sezonu i póki co to taka baja do której ciężko się o wiele przyczepić, bo ładne tła, udźwiękowienie, klimaty fantasy, elfy, smoki, magia, miecze, ale ni chuja mnie jeszcze nie porwała. Trochę się czuję jak "I am too old for this shit". I tak, to jest bardzo dobre anime, ale trochę za śliczne, za dziecinne, za poprawne jak na mój gust. Największy problem mam z kreską większości postaci i zamuloną OP główną bohaterką. Ta jej ziomala też zwieszona. PG0.