Pokémon!

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
Piters

Re: Pokémon!

Post autor: Piters »

tracą te poksy mocno z czasem, w sensie niczym już ta gra nie zaskakuje po tych kilku godzinach (jestem gdzies na 2/3), chociaż żeby walki były ciężkie ale na wyjebaniu wszystko idzie

a to ze wszystkie walki na podniesienie rangi sa zwiazane z fabułą, czyli mają stałą strukturę i tym bardziej przeskoczenie 3/4 rang bo za długo by było to :lol:
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

trochę tak, nie napierdalałem jeszcze rankedów online, w tym nadzieja, że jest jakiś gameplay@Bolo
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
Piters

Dzisiaj wyszedł rom-hack od autora Emerald-Seaglass, podobno zajebistego rom-hacka na GBA. Nie grałem w oba, ale fajnie wygląda a że mi akurat wyskoczyło przypadkiem na reddicie to podrzucam, może kogoś coś. Trzeba "kupić" z linka poniżej, ale można 0 wpisać, ja pewnie obczaje jak mi sie zachce kiedyś poksów na gba

https://ko-fi.com/s/9ae89c2476

Screenek z linka wyżej
Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
1909

Post autor: 1909 »

Zajebiście dobry jest to hack. Od czasu renesansu nuzlocke'ów wyszło tego od zajebania, a co kilka miesięcy kolejny potencjalny GOAT. Roaring Red też wyszedł jakoś w zeszłym miesiącu. Poza tym Odyssey, Heart&Soul, Dreamstone Mysteries, Emerald Rogue 2, Emerald Seagrass właśnie, to wszystko są romhacki godne polecenia, wszystkie z tego roku według daty mojego pobrania na dysk.
to kurwa forum rap, nie wizaż
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

nawet fajnie się napierdala te rankedy, choć cały ten system sterowania trenerem i pokemonem jednocześnie jest z dupy wzięty, tak samo skradanie się w battle royale jest totalnie zjebane, albo nie da się trafić atakiem, bo chłop stoi za jakimś hydrantem i po prostu nic się nie dzieje
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
miku

Post autor: miku »

przeszedlem cale mainstory za i bardzo przyjemna gra. Wiadomo, ze to nadal nie jakas super grafika itp, ale jesli sie porowna z poprzednimi czesciami, to wlasciwie wszystkie aspekty gry to ogromny postep jak na gamefreak.
http://www.instagram.com/mikuberlin
Obrazek
Tommy Genesis really appreciates me
#BlackpinkIsTheRevolution
Awatar użytkownika
Remualdo

Post autor: Remualdo »

No raczej zjazd z poziomem, poza grafika chociaż i tu ciężko doszukać się jakiś pozytywów.
Awatar użytkownika
miku

To na pewno najlepsza gra Pokemon na tym ich enginie. Grafika wyglada w miare, duzo mniej glitchy (wiadomo, nadal sa, ale w miare znosne w porownaniu do poprzednikow). Wg mnie najlepszy gameplay loop i najciekawsze postacie od dawna.
Obrazek
Awatar użytkownika
Piters

Dla mnie to koniec końców z takie 6/10. Eksploracji i znajdziek jest tam mało, lokacje nie wyróżniające i nie da się stwierdzić gdzie jesteś (serio nazwali dzielnice kolorami to mogli chociaż palete pozmieniać kolorów), fabuła polegająca na schemacie walka rankingowa -> 3 mega ewolucje -> walka rankingowa itd. System walki jest całkiem fajnym pomysłem, ale chociażby to jak działają ataki z zaskoczenia czy sterowanie pokemonem to masakra. Początek był mega, potem w miare spoko, ale końcówkę już męczyłem - i mam tu na myśli końcówke głównego wątku bo myśl o robieniu 10 nocy i walk rangkinowych, aby skończyć już mnie wyjebała z chęci.

Co nie zmienia faktu, że Scarlet jest dla mnie najgorszą częścią pokemonów w jaką grałem i zasługuje na jakieś 2/10. Otwarty świat kurewsko pusty, a otwartość i tak z dupy bo poziomu gymów i tych tam misji z góry są ustalone :dunno:

Arceusa stawiam zdecydowanie ponad, jak miałbym wracać to na ten moment własnie tam
Awatar użytkownika
Remualdo

Post autor: Remualdo »

Nudziło mi się skończyłem BD, no to są najgorsze Poksy, zamiast zrobić dojebany remake Platinium. Mam nadzieję że w końcu puszcza tez odświeżone wersję B/W.
Awatar użytkownika
miku

straszny jest ten gameplay loop tego dlc, kto to wymyslil? naprawde, jakby szykowali cos pod f2p. Skonczylem cale, ale sie naprawde meczylem.
Obrazek
Awatar użytkownika
Piters

no ja już nawet nie kupywałem, jak myśle o powrocie do ZA to mi się odechciewa
Awatar użytkownika
ariusia666

Post autor: ariusia666 »

a graliście w Pokemon Reborn chłopaki???? zajebisty ROMhack, jest z 18 gym leaderów i mega dobra fabuła i taka tajka to stworzyła basically alone over the span of aaa loooot of years, jest takie gen3-core but with all the new mons i fabuła jest serio mega dobra

Dodano po 2 minutach 22 sekundach:
also dosłownie dam dupy za DSa i nawet głowę jak mi ktoś go zhackuje tak żeby się dało z peceta przeinstalowywać ROMy

Dodano po 4 minutach 48 sekundach:
joey pisze: 28 lip 2020, 18:09 naszła mnie ochota ostatnio na jakiś customowy rom, może ktoś coś ogrywał i poleci?
jest taki ziomek Drayano ktury robi mega dobre romhacki podwyższające trudność; Pokemon Renegade Platinum / Sacred Gold Storm Silver / itp itd

Radical Red zajebisty romhack

Pokemon Reminiscencia to taki pkmn rouge-like w którym wcielasz się w takiego misia i odprowadzasz furasa-twinka-lugię do domu bo się zgubił, też mega dobry, przepiękny piece of pixel art
https://www.youtube.com/@jaariaaurelia - NAGRYWAM NA JUTUBE :DDD :rotfl:
Awatar użytkownika
1909

Post autor: 1909 »

ariusia666 pisze: 24 gru 2025, 0:09 nawet głowę jak mi ktoś go zhackuje tak żeby się dało z peceta przeinstalowywać ROMy
na aliexpress kupujesz gotową r4i sdhc za 50 polskich złotych, koniec hackowania

a reborn to to edgy gówno było z tego co pamiętam? jakoś te fangame'y na nie-OG silnikach mi nie siadają strasznie
to kurwa forum rap, nie wizaż
Awatar użytkownika
ariusia666

Post autor: ariusia666 »

whaaa for ril?

no reborn mega edgy jest but i like edgy.,.,. > <
https://www.youtube.com/@jaariaaurelia - NAGRYWAM NA JUTUBE :DDD :rotfl:
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Właśnie zapowiedzieli na Pokemon Presents. Fajne te startery.
https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

no trailer w sumie nie pokazuje niczego wow na razie, te startery taki wajb 8gen, wydaje sie ze juz to widziales. Graficznie tez nie ma efektu wow :dunno: Za to artystycznie ciekawie, wydaje sie ze bedzie wiecej natury i to moze byc kozackie, jak bedzie wlasnie wiecej naturalnych srodowisk roznorodnych to moze swiat bedzie sie fajniej eksplorowal. A jezeli do tego by dodali jakies side questy typu nwm szukanie regisow w 3g to bylby benger w ogole :oops: (mozna pomarzyc cnie :lol: )
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
Piters

No mnie tez nie porwało jakoś, wiadomo jest to upgrade jak na poksy, ale no zobaczymy

Jedyne ciekawe to pokazanie świata pod wodą, może jakaś podwodna eksploracja będzie? To by było spoko
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Skończyłem wczoraj Ruby po raz dziesiąty i PTSD sie odezwało jak przeczytałem o wodnej eksploracji.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

No to chyba wlasnie nawiazanie do tamtych czesci, jeszcze wiadomo ten wulkan ;) Mi sie przypomnialem ze X czasu temu zaczalem grac w omega ruby i trzeba skonczyc gre, podobno dodatek fabuly fajny jest
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
ODPOWIEDZ