King Tomb
Re: King Tomb
Ja zarobiłem za moderowanie ślizgawki 480 tysięcy w 2024, jest na to tyle samo dowodów co na zarobki Tomba.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
- Oportunistycznyebaka
Już sie po raz kolejny powtarzam, ale jak tam grupa tradingowa do której tomb zbierał zapisy, urus? zmalau?
- KlejnotNilu71
Tomb podobno teraz planuje sorzedawać swoje liczne MEGA TEKSTY W STYLU HIBHOB w formie elektronicznych tokenów.

Nie zabieraj się za rap jak jesteś bażantem
Vlog ekipy największej agencji ghostwriterskiej w Polsce GhostTime.pl z akademii popkillerów
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
ghost jest chujowy jezeli w moment rozpoznajesz kto pisal ten tekst, tak samo jak tracki dziarmy wiadomo kto pisal i uczyl ja nawijac
- igorzastyy
No ciekawa teza Marcina Blinda, tylko kto miał tym raperom w latach 90 pisać teksty, Jacek Cygan czy Zbigniew Hołdys? Eazy-E dostawał teksty od kolegów z NWA, więc przenosząc to na polską scenę - Tede mógłby pisać teksty Numerowi przykładowo, co niewiele by wtedy zmieniło, bo to był okres, gdy ten pisał takie o to teksty
Mam flamek ze złota, a oni mają pały
Jestem dla nich gównem, oni dla mnie to cymbały
Ale ja nie daję chały, bo mój słownik jest niemały
To nie są wierszyki krasnala hałabały
Wiadomo, Teombe walizeczka jakby działał od początku na scenie, to by dopiero Sokołowi "Każdy ponad każdym" albo Pezetowi "Refleksje" napisał. Nie wydaje mi się by polski rap dawniej strasznie cierpiał na brak dobrych tekściarzy. Byli dukacze bez talentu na mikrofonie i przy kartce, ale byli też ludzie, którzy stworzyli mnóstwo klasyków. Kto był dobry ten się po prostu przebijał.
Mam flamek ze złota, a oni mają pały
Jestem dla nich gównem, oni dla mnie to cymbały
Ale ja nie daję chały, bo mój słownik jest niemały
To nie są wierszyki krasnala hałabały
Wiadomo, Teombe walizeczka jakby działał od początku na scenie, to by dopiero Sokołowi "Każdy ponad każdym" albo Pezetowi "Refleksje" napisał. Nie wydaje mi się by polski rap dawniej strasznie cierpiał na brak dobrych tekściarzy. Byli dukacze bez talentu na mikrofonie i przy kartce, ale byli też ludzie, którzy stworzyli mnóstwo klasyków. Kto był dobry ten się po prostu przebijał.
Borygo chyba wzgorzakom jakies swoje teksty podklepywal, ale to inne czasy byly, kolo przynosil tekst napisany i wszyscy dawaj to ja rapuje puerwsza ty druga itd...
Hyphap! |
|
nie było to pewnie skomercjalizowane ale wyobrażam sobie że koledzy sobie siedzieli i wspólnie wymyślali, lub ktośtam nie mógł wymyślić kolejnej linijki i dawał ziomeczkowi zeszyt rymów, żeby mu coś dopisał
przy pierwszej płycie wyp większość tekstów byla wojtasa. radek sam mówił że był leniwy i nie miał takiej zajawy na pisanie. a druga płyta była w większości boryga, bo miał jakiś tam swój projekt, ale dostał zaproszenie do wzgórza i szkoda było żeby teksty się zmarnowały
dziwki basen i machanie kutasem
jak chuj że ktoś chce teksty tomba, może jakaś patokalipsa ewentualnie, ale nie wydaje mi się, żeby oni mieli pieniądze, już pewnie wolą sobie sami napisać
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
- igorzastyy
Z takich potwierdzonych to diss Pinokio Bedoesa na Filipka, a przynajmniej niektóre punche i jakieś trzy tracki Fagaty. Chociaż tutaj jestem ciekaw, które bo wszystko co od niej słyszałem to brzmiało jakby to pisał Diho.
Jeśli jeszcze jest coś potwierdzone, że Tomb ghostował to proszę pisać, bo nie kojarzę.
Jeśli jeszcze jest coś potwierdzone, że Tomb ghostował to proszę pisać, bo nie kojarzę.
@igorzastyy przede wszystkim w przypadku Fagaty trudno mówić o ghostwritingu, skoro autorzy tekstów są jawni. Pod większością jej tekstów podpisany jest producent Syru, pod kilkoma Malik i Diho, przewija się jeszcze kilka nazwisk, Tomba znalazłem dwa, ale możliwe, że był też jakiś trzeci, skoro sami tak twierdzą

Spoiler

- igorzastyy
O właśnie, ja jeszcze jestem sto lat za murzynami w tej kwestii, podrzuć linka gdzie to się sprawdza, bo ja cały czas bazuję na swojej intuicji i tym co ktoś ujawni, a to przecież można sprawdzić w niektórych przypadkach. Biję się w pierś i cofam słowa o ghostwritingu w przypadku Fagaty.
- gods bidness
Dlatego dla mnie Jay Z jest (był) mistrzem, po tym jak napisał Still Dre, bo w tym tekście jest więcej Doktora Dre niż w samym Doktorze Dre.
Tutej wyszukujesz i ci wyświetla autorów:igorzastyy pisze: ↑22 lut 2026, 18:20 O właśnie, ja jeszcze jestem sto lat za murzynami w tej kwestii, podrzuć linka gdzie to się sprawdza, bo ja cały czas bazuję na swojej intuicji i tym co ktoś ujawni, a to przecież można sprawdzić w niektórych przypadkach. Biję się w pierś i cofam słowa o ghostwritingu w przypadku Fagaty.
https://online.zaiks.org.pl/utwory-muzyczne
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
- igorzastyy
Dzisiaj Teoembe w Kanale Zero o 20
mamy na sali kogoś kto wie jak wygląda rozdzielanie zarobków ze streamingów na przykład w takim wypadku jak na skrinie wyżej? jest jakiś stały % dla wykonawców i stały % dla twórców? czy może % udziału się dogaduje do każdego konkretnego kawałka osobno?edenmar pisze: ↑22 lut 2026, 16:58 @igorzastyy przede wszystkim w przypadku Fagaty trudno mówić o ghostwritingu, skoro autorzy tekstów są jawni. Pod większością jej tekstów podpisany jest producent Syru, pod kilkoma Malik i Diho, przewija się jeszcze kilka nazwisk, Tomba znalazłem dwa, ale możliwe, że był też jakiś trzeci, skoro sami tak twierdzą
Spoiler
Haha on pierdoli, że między 5 a 8 tysięcy za napisanie kawałka bierze
Chyba na takie kwoty to jedynie się nabrał Tańcula i Szalony Reporter, ale niech dalej pcha te swoje pierdolenie skoro mały % debili ciągle w to wierzy
Chyba na takie kwoty to jedynie się nabrał Tańcula i Szalony Reporter, ale niech dalej pcha te swoje pierdolenie skoro mały % debili ciągle w to wierzy
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
Zarobki to tam chuj, ja nie mam żadnego problemu jak mówi o 5-8k bo tak jak mówisz zawsze znajdą się ludzie którzy na takie faktury reagują tylko "ok", za to dużo bardziej rozpierdala mnie od początku fakt, że największa polska agencja ghostwriterska Ghost Time zatrudnia(ła, bo część nieaktualna) nie tylko TomBa, nie tylko Admę, nie tylko jakiegoś morderczego panczlajnera ADMa, ale jeszcze chłopa Admy udało się wcisnąć.
W sensie - jak chuj, że oni mają/mieli tam na tyle roboty, żeby utrzymywać zespół ludzi. Co działo się z wpływającym zamówieniem? TomB je przydzielał? Ciągnęli zapałki? Pisali każdy po 4 wersy?
W sensie - jak chuj, że oni mają/mieli tam na tyle roboty, żeby utrzymywać zespół ludzi. Co działo się z wpływającym zamówieniem? TomB je przydzielał? Ciągnęli zapałki? Pisali każdy po 4 wersy?
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag