Rowery

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Awatar użytkownika
fifi

Re: Rowery

Post autor: fifi »

ketiovv pisze: 16 lip 2025, 12:39 kup sobie od razu solidny wiatrak i życzę pancernej psychy do jeżdżenia na tym, ja się już dwie zimy odbiłem od trenażera
rozwin mistrzu ja mysle zeby sobie kupic cos tanszego na zime i sie zamelinowac na kwadracie i napierdalac
Awatar użytkownika
Sergiusz

Post autor: Sergiusz »

No żeby kręcić w domu to trzeba mocno chcieć. W zeszłym roku kupiłem sobie tego kickra, pokręciłem kilka razy i mi się odechciało. też sprzedałem swojemu ziomkowi za 1600 ostatnio, jednak jazda na świeżym to jazda na świeżym, a że prosem nie jestem ani nie mam zamiaru nim być to do chomika na bank nie wrócę
Awatar użytkownika
ketiovv

Post autor: ketiovv »

dokładnie, opcja raczej dla mocno zdeterminowanych z pobudek treningowych, czy tam innych
wspomniałem o wiatraku, bo brak przepływu powietrza to imo największe wyzwanie i bez tego ani rusz.

osobiście jeżdżę na rowerze głównie dlatego, że sprawia mi to przyjemność i tzw. frajdę, nie potrafię tego przełożyć na kręcenie w miejscu

jeśli chodzi o sprzęt, to ja mam Elite Suito T i co do samego urządzenia, to nie mam zarzutów
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Ale jak kręcicie na takim chomiku to po prostu mówicie sobie dobra no to godzinę zapierdalam i zapierdalacie na sucho przy muzyce, czy macie naprzeciwko ekran z jakąś apką/grą symulującą trasę??

Kiedyś widywałem na twitchu chłopów, którzy pedałowali sobie na chacie, a ekran pokazywał im przesuwający się widok z google maps i śmigali a to po Portugalii, a to po jakiejś Ligurii
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Post autor: zemsta1camzata »

SWN pisze: 17 lip 2025, 14:00 Ale jak kręcicie na takim chomiku to po prostu mówicie sobie dobra no to godzinę zapierdalam i zapierdalacie na sucho przy muzyce, czy macie naprzeciwko ekran z jakąś apką/grą symulującą trasę??
zwift / rouvy / mywhoosh
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
theLeprechaun

Post autor: theLeprechaun »

SWN pisze: 17 lip 2025, 14:00 Ale jak kręcicie na takim chomiku to po prostu mówicie sobie dobra no to godzinę zapierdalam i zapierdalacie na sucho przy muzyce, czy macie naprzeciwko ekran z jakąś apką/grą symulującą trasę??
Oczywiście, że tylko taka opcja, z dobrą plejką na airpods albo czysty rawdogging - plus z włączoną appką od producenta trenażera, żeby zebrało jakiś basic pomiar (wahoo w moim przypadku). Te appki o których wspomina zemsta to jakby spojrzeć z pewnego kąta to komiczne - jeśli sam pozytywny wpływ treningu cardio nie ma dla danej osoby wiekszego znaczenia i ważniejsza jest walidacja grupy i rywalizujacja, żeby ruszyć dupę to cóż to za smutny żywot. Jak ktoś to dorzuca poza takie zwykłe sesje treningowe - props, ja bym się chyba nie zregenerował
Zone 2 i VO2 max training to podstawa jakiegokolwiek szeroko pojętego healthspan i low-hanging fruit pod względem profitu w kontekście all cause mortality - na rowerku, 30 minut z 3 razy w tygodniu zone 2, raz 30 minut HIIT i 90% benefitu zebrane, czysta przyjemność bo można zaległości albumowe nadrobić. Te wyścigi z appkami to chyba tylko dla ludzi, którzy poza tym nie robią nic poza regneracją albo na finansowej emeryturze siedzą
ketiovv pisze: 17 lip 2025, 13:05 wspomniałem o wiatraku, bo brak przepływu powietrza to imo największe wyzwanie i bez tego ani rusz.
podbijam, ale ze swojej strony polecam (jak ktoś oczywiście ma możłiwość) ustawić stanowisko pod klimą i w cholerę lepszy setup niż wiatraczek jakiś z dupy
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Co ile km macie bloki do wymiany w pedałach?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
Sergiusz

Post autor: Sergiusz »

Widziałem to zdjęcie na IG i widzę tylko 3 opcje XD
a) masz bloki z gównolitu
b) hamujesz jak flinstonowie
c) odbyłeś w tych butach pielgrzymkę do Częstochowy

A tak serio, odpowiadając na pytanie to ja u siebie jeszcze nie wymieniałem, mam praktycznie niezjechane (ale 700km mam tylko) - szczerze mówiąc serio jestem w szoku jak te bloki wyglądają :D
Szimanochy masz czy jakieś inne?
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

żółte shimano, u mnie wytrzymały 3000 km
imcat

Post autor: imcat »

Jeśli pogoda pozwoli i nie będzie dużego mrozu i śniegu, to mam ambitny plan śmigać na zewnątrz również w chłodniejsze miesiące. Wczoraj skoczyłem sobie na rundkę w ciuchach typu "zostawię bo przydadzą się na grzyby", żeby sprawdzić czego najbardziej potrzebuje z ubioru i wychodzi na to, że priorytet to spodnie, skarpety czy coś co ociepli stopy, coś co zasłoni bardziej szyję i może nawet mordę + pewnie jak będzie jeszcze bardziej piździało to przydadzą się pełne rękawiczki.

Czy ktoś z obecnych tutaj rowerowych świrów śmiga jesień/zima na zewnątrz i ma jakieś polecajki nie za miliony monet? Na jaką firmę warto zerknąć by sobie skompletować taki zestaw? Po głowie chodzi mi jeszcze jakaś fajna kurtka z opcja "regulacji ocieplenia", chociaż tutaj od biedy styknie mi byle jaka, którą mam w szafie. A i ważne: nie interesują mnie gacie typu leginsy, jeszcze nie jestem na tym etapie.
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

kurtka https://pl.aliexpress.com/item/10050058 ... pt=glo2pol

na szyję to jakiś losowy komin, ewentualnie full komiarka żeby zakrywała głowę i szyję

jak chcesz ciuchy się rozejrzeć no to stacjonarnie decathlon, na aliexpress mam trochę rzeczy z rion (ta kurtka wyżej między innymi) i jakościowo nie mam się do czego przyczepić
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

może kiedyś komuś się przyda ten post

kupiłem sobie na black friday zwift click and cog, żeby mieć szersze przełożenia na trenażerze (na defaultowej kasecie miałem przy 10% po 300w na 34/28, więc chwilę można tak pojechać, ale dłużej niż 10 minut już mnie chuj strzelał xD) no i byłem pewien, że mam wahoo kickr v6 a okazało się, że mam kickr v5, który nie obsługuje virtual shiftingu xD wkurwiony już dodałem na pepperze do alertów wahoo kickr core v2, ale w międzyczasie zacząłem grzebać w internecie i znalazłem, że jakiś włoch stworzył appkę, która z telefonu robi port udający trenażer z funkcją virtual shiftingu i normalnie można używać w starych trenażerach nawet

Awatar użytkownika
KILLIE

Post autor: KILLIE »

i co upierdalasz cos na wahoo? ja chcialem kupic ale sie wstrzymalem i chyba zainwestuje w zimowe buty np northwave arctic, wole to i jezdzic przy 5st niz uzytkowac rower po 3miesiace/rok co strasznie wkurwia

ja niestety jestem zbyt wielki na wszystko co z ali i mam duzo rzeczy z deacthlonu i sobie chwale, niemiecka strona gianta ma w chuj rzeczy w dobrych cenach, przeceny po 70% na koszulki, buty, bipsy i mozna sie odziac po 25-30e/szt, gdzie rzeczy przebijaja jakoscia decathlon, jedyne dodatkowe pierdololo to zamawianie paczki na znany juz pepperowiczom adres przy granice de/pl
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Jeździłem trochę, w planach było więcej ale zima za bardzo dojebała i średnio chciało mi się grzać garaż przez 20 minut, żeby potem godzinę jeździć (dłużej mnie nudzi trenażer), a potem na L4 byłem.

Wstępnie szykuję się na dwór w środę (ma być 14 stopni wow)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
fromage
Zbanowany

Post autor: fromage »

Kupiłem karbon pedały z temu za jakieś 40-60€
Jest dobrze jest spoko jest uwu
Pozdrawiam wszystkich tour de France zajawkowiczow
Chief Keef pisze: I'm so fly, I'm so fly, in Hawaii eating Thai
You gotta pay me for a comment, and that comment might be why
Asian ho, say she think I'm nice, why 'cause I eat rice?
Bitch, I'm mean, go and get your things, you can spend the night
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

Props fromage teraz jak juz twoj rower wazy mniej o 5g to na pewno dorwiesz tego pogacara
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
KILLIE

Post autor: KILLIE »

+sroda pierwsze 100km w 2026 wierze

ubior to przede wszystkim buty i rece, mi nigdy nie jest typowo w nogi (lydki, uda),staram sie ubierac warstwami i zawsze cos z termo, a na sama gore zalezy od pogody i warstw albo koszulka z kieszonkami albo taki softshell, zeby schowac najpotrzebniejsze rzeczy, chce na ten sezon kupic jakies cichobiegi z northwave, zeby miec je juz ponizej 10st,na dlonie dwie warstwy -cienkie z welna merino ale tylko 100% i drugie juz cos grubszego, ja mam jakies z decathlonu za 80pln, a na szyje, zeby nie przewiac combo kominiara komin, nie polecam kominiar z maska neoprenowa tylko te jednolite
Awatar użytkownika
fromage
Zbanowany

Post autor: fromage »

bronek pisze: 22 lut 2026, 13:02 Props fromage teraz jak juz twoj rower wazy mniej o 5g to na pewno dorwiesz tego pogacara
Yea nigga yea nigga yea yea nigga yea nigga
Chief Keef pisze: I'm so fly, I'm so fly, in Hawaii eating Thai
You gotta pay me for a comment, and that comment might be why
Asian ho, say she think I'm nice, why 'cause I eat rice?
Bitch, I'm mean, go and get your things, you can spend the night
Awatar użytkownika
Klaic

Post autor: Klaic »

Wyciągam z piwnicy swojego MTB i idę jeździć w deszczu. Smutno mi, bardzo smutno, mam nadzieje, że rozjeżdżę ten smutek :(
P(A|B) = [P(A)*P(B|A)]/P(B), all the rest is commentary.

R.I.P mordy
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

To klaic czy brat klaica teraz pisze z tego konta bo juz sie pogubilem :cry:
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
ODPOWIEDZ