Kanye West - The Life of Pablo (2016)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
marmolad_k2

Re: Kanye West - The Life of Pablo (2016)

Post autor: marmolad_k2 »

Ciężko się nie zgodzić, a na 808s i Graduation jeszcze lepsze sekwencje się pojawiają,
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
Bezkitu97

Post autor: Bezkitu97 »

9 lat stukneło wczoraj. Nie ma mowy o żadnym wracaniu bo regularnie album jest sluchany od lat. Top w dyskografii oszołoma i moje osobiste top 3 w historii gatunku. Przy wolves dalej ciary :bowdown:
2do5

Post autor: 2do5 »

najlepsza płyta kanye obok yeezusa
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Pamiętam jak zarwałem nockę przed szkołą, żeby obejrzeć na żywo yeezy season na którym jednocześnie prezentował ciuchy plus nadchodzącą muzykę i wleciało przejście do Father stretch my hands pt2, nieruchomo stojący modele i przebitki na Kanye bujającego się z Pushą i resztą ekipy, zrobiłem sobie ripa do mp3 i katowałem w drodze następnego dnia :oops:

Nie wiem który w kolejności poziomu album Kanyego, ale chyba mój ulubiony, niestety zaczął (?) a przynajmniej wprowadził na dobre ten chujowy element leaków, zmian, podmian refrenów, dodawania i wyrzucania featuringów, a dyskusje po premierze jego albumów zaczęły się kręcić wokół ustalania której z 476 wersji trzeba słuchać.

Dodano po 18 sekundach:
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

piekny to byl livestream, przejebane ze snippet young thuga to najwazniejsza czesc z niego i to przy takim materiale jak tlop
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
karollo

Post autor: karollo »

"hol up hol up Thug wanna play some new shit"
Jeff i Yachty jako modele i te Kardashianki co się bujały. Nie zapomnę nigdy tego livestreama :bowdown:
Awatar użytkownika
gawi

Post autor: gawi »

10 lat minęło jak jeden dzień :oops: kocham ten album
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)

viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
Sha6e

Post autor: Sha6e »

10-lecie dopiero za 3 dni.
Def Jam dawać CD/winyl na rocznicę. Jedyny album Ye którego nie ma na fizyku.
Awatar użytkownika
gawi

Post autor: gawi »

14 lutego wrzucil to na stream, ale premiera plyty odbyla sie w Madison Square Garden 11 lutego. Datę mam wyrytą w pamięci, bo oglądałem na żywo w środku nocy, po za tym moja córka miała wtedy operację serca a druga urodziny :)
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)

viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

pamietam jakby ten rollout byl wczoraj a kawal zycia od wtedy przezylem, niczego nigdy tyle nie katowalem na premiere jak tej plyty (wybierajac sobie wersje piosenek np feedback przed poprawkami)
no i topowy moment dla internetu około hiphopowego, tyle co sie dzialo gdy to wychodzilo to sie nigdy nie dzialo chyba
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
chaber

Post autor: chaber »

Człowiek był wtedy młody i głupi, miał więcej energii, więc wybraliśmy się paczką na livestream do kina, najbliżej były słowackie Koszyce (~140km) i wracaliśmy nad ranem.

Obrazek

W pamięci zostały rozdziawione japy po pierwszym odsłuchu ultralight beam, beka z miss old kanye i poruszenie jak znamedropował taylor swift w famous.

Moim zdaniem ten krążek świetnie się zestarzał. Pamiętam ze wstępne odczucia były "ale niedokończone" i niedosyt, ale teraz nie skipuje praktycznie niczego. Dołożony Saint Pablo goat
ODPOWIEDZ