[beef] Bonus RPK vs Grande Connection

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa

Bonus RPK
41
25%
Grande
53
33%
Obaj przegrywają
68
42%

Liczba głosów: 162

Awatar użytkownika
tkss

Re: [beef] Bonus RPK vs Grande Connection

Post autor: tkss »

niuhniuh pisze: 10 lut 2026, 15:32 No nie wiem. Grande, jak widać, ma psychofanów, którzy wcześniej łykali całe to jego pierdolenie o zasadach, a po (rzekomym) rozjebaniu się i tak za nim stoją.
Nietrzeźwy? Grande przecież zawsze mówił, że to tylk otakie uliczne pierdolenie i pułapka, nigdy się na gita nie robił imo.

Wydaje mi się że w kwestii marketingowej z jakimiś Oliwkami też będzie ciężej coś zdziałać po najechaniu na blok randomowego chłopa z internetu. Beka by była jakby Grande zgłosił teraz nękanie i Bonus z recydywą dostał po nachach XD
arystokrata91

Post autor: arystokrata91 »

Ja w dalszym ciągu nie jestem w stanie zrozumieć pobudek do działań u Bonusa, no jak można się aż tak wkurwić, żeby odpierdalać takie rzeczy, bo inny chłop coś niemiłego powiedział na swoim filmiku w internetach, straszne rzeczy XDD. Szkoda czasu i życia, mógł se dalej robić swoje - i tak miał, ma i będzie miał grono swoich sajko zapatrzonych w niego jak w obrazek i ostatnią złotówkę mu oddadzą.

Co do Grande, zgubiłem gdzieś linka do tego filmiku ze zmienioną cenzurą głosu, ma ktoś pod ręką i podrzuci?
Awatar użytkownika
SieKurwaNieInteresuj

Post autor: SieKurwaNieInteresuj »

no jak można się aż tak wkurwić
Akcja Grander to jedna z jego większych akcji w życiu. Stąd to wkurwienie.

Udowadnia to podjaranie na vlogu że w końcu udało się do kogoś dojechac - widocznie nie jest to standard w ciemnej strefie.

Nie wiem, kurwa, ale wyobrażam sobie jak w sytuacji zachowałby się taki Kaczy przykładowo. Przecież operacyjnie przy kaczym bonus to turboparuwa.
Szuja THC

Post autor: Szuja THC »

Kaczy by wpadł i przeciął Grandera na pół. Włodi potwierdzi, co prawda na własnym doświadczeniu, ale potwierdzi.
Awatar użytkownika
dogbert

Post autor: dogbert »

nescafeklasyg pisze: 10 lut 2026, 15:37 No nie wiem, podejrzewam że bonus już do końca życia będzie czytał w komentarzach jakieś wrzuty odnośnie tej całej afery a to raczej nie jest korzystne dla jego układu nerwowego.Nikt nie ma na myśli że zakończy karierę ale ten zgrzyt prędko nie minie.
Prędko może nie, ale już nie takie afery się rozchodziły po kościach, np. Popek. Bonus straci pewnie jakąś tam część starej fanbazy, ale ludzie od Matczaka czy Oliwki nie będą wnikać w jakieś aferki i będzie napływ nowych słuchaczy, co poczują się edgy po czteropaku i będą chcieli posłuchać "czegoś mocniejszego, ulicznego". Ze środowiska raperów, też nikt się nie wychyla i nie wychyli przeciwko RPK, bo za mocny jest. Tylko Tede jak zwykle wywęszył koniunkturę i coś tam próbuje śmieszkować w swoim stylu pięćdziesięcioletniego gimba, ale póki co to tyle.
flip to zamiana
zamiana to dobre
flip to maniana
mam wydziaraną kobrę
DjPendzel

Post autor: DjPendzel »

Nie wiem, czy to nie jakieś fałszywe wspomnienie, ale nie było z Tede czegoś takiego, że Ciemna Strefa grała w Mielnie wtedy co Tede i było jakieś nawiedzenie czy coś w tym stylu?
Wiadomo w okolicy beefu z Peja
Jedzenie kebabów i słuchanie chujowego rapu
Tak wygląda życie wielu polaków
KoolSido

Post autor: KoolSido »

arystokrata91 pisze: 10 lut 2026, 16:26 Ja w dalszym ciągu nie jestem w stanie zrozumieć pobudek do działań u Bonusa, no jak można się aż tak wkurwić, żeby odpierdalać takie rzeczy, bo inny chłop coś niemiłego powiedział na swoim filmiku w internetach, straszne rzeczy XDD. Szkoda czasu i życia, mógł se dalej robić swoje - i tak miał, ma i będzie miał grono swoich sajko zapatrzonych w niego jak w obrazek i ostatnią złotówkę mu oddadzą.

Co do Grande, zgubiłem gdzieś linka do tego filmiku ze zmienioną cenzurą głosu, ma ktoś pod ręką i podrzuci?
Może po prostu to zakompleksiony wack który zbudował nieproporcjonalnie duży following na podkolorowanych historiach, półprawdach i całym tym durnym wizerunku nowoczesnego patusa, i obawia się że balonik może pęknąć?
Awatar użytkownika
Payn3

Post autor: Payn3 »

DjPendzel pisze: 10 lut 2026, 17:14 Nie wiem, czy to nie jakieś fałszywe wspomnienie, ale nie było z Tede czegoś takiego, że Ciemna Strefa grała w Mielnie wtedy co Tede i było jakieś nawiedzenie czy coś w tym stylu?
Przecież ostatnio coś gadał, że grał kiedyś koncert w Warszawie i zbierał ekipę, żeby go rozjebać.

No i była jeszcze akcja z HuczuHuczem bodajże, który powiedział że nie chciałby mieć beefu z "tymi Kablami USB" i później go namierzali i chcieli mu wyjebać :lol: :lol:
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

DjPendzel pisze: 10 lut 2026, 17:14 Nie wiem, czy to nie jakieś fałszywe wspomnienie, ale nie było z Tede czegoś takiego, że Ciemna Strefa grała w Mielnie wtedy co Tede i było jakieś nawiedzenie czy coś w tym stylu?
https://glamrap.pl/bonus-rpk-wpadl-na-impreze-tedego/
https://glamrap.pl/bonus-rpk-wspomina-o ... ic-tedego/
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
tkss

Post autor: tkss »

Troglodyci xD Niewiele się zmieniło chyba po latach
DjPendzel

Dziękuję panowie, @Payn3 ja bonito to tylko dwa teledyski obejrzałem i ten blog z gadułą rolandem i uszatym. Jeszcze mnie nie pokurwilo żeby jego wywiadów słuchać

A no i zapamiętałem to, że to Tede gdzieś mówił i było na glamrapie i że w Mielnie chuj wie

A i jeszcze muszę powiedzieć, że niezły rap gangsta pudelek tu się odpierdala
Awatar użytkownika
MasterP

Post autor: MasterP »

gadula, roland, uszaty :bowdown:
BOUT IT BOUT IT
Awatar użytkownika
BublOner

Post autor: BublOner »

czyli analogicznie za 15 lat możemy się spodziewać tego samego co do srande kurwekszyn. będzie bonusik w wywiadzie mówił że głupi był i miał szczęście srande, że tylko jajkami mu okno obrzucali
dziwki basen i machanie kutasem
Kaczor35

Post autor: Kaczor35 »

Czyli jednak nic sie nie zmienilo xDDDD :bowdown:
DjPendzel

nie no Tede to człowiek legenda i pionier polskiego rapu i jedyny raper, który w 90 latach potrafił rapować, który zarobił w kurwe pitosu na gimbusach i spędził zajebisty życie otoczony lachonami, koko i mercedesami.

Natomiast ten drugi to chłopek z kanapy, co wkręca ludziom, że pisze teksty topowym raperom, prowadzi zagraniczne interesy i próbuje im ojebac kurs pt. (oryginalny tytuł) od chodnika do gwiazd :bowdown:

otoczony jublem w bloku z lat 90
nescafeklasyg

Post autor: nescafeklasyg »

dogbert pisze: 10 lut 2026, 16:42

Prędko może nie, ale już nie takie afery się rozchodziły po kościach, np. Popek.
No, i do tej pory Popek czyta (o ile on czyta) komentarze o ruchaniu owczarka, gdzie tam nie było żadnego ruchania tylko tapnięcie w czoło na narkogłupawie.Wystarczyła iskra i internet sobie sam resztę dopowiedział, Bonusowi to chyba będą wypominać tych neonazistów do końca świata.Oliwier Brazyl też całkiem catchy i imo z potencjałem na nękanie w komciach.Chyba że jak buc Kasta weźmie i usunie sekcje komentarzy.
Tak poza tym Bonus to jest największy więzień wizerunku w PL rapie, zarzekał się po wyjściu że on już ulica be, że rodzina, że to już nie ten Bonus, że chce inaczej ale no ni chuja, nie da rady i dalej Gaduły, Rolandy i inni rozkminiacze przestrzelenia otwartych konserw turystycznych się za nim ciągną, ba, sam musi ich ogarniać na vlogi i nagrywać napięte klipy, mimo że chłop by pewnie z chęcia zajebał soundtrack do jakiegoś disneya z majką jeżowską na ficie.
Awatar użytkownika
dogbert

Post autor: dogbert »

No tak, bo pacanie psa fiutem po czole to zupełnie zdrowy odruch każdego miłośnika zwierząt. Co nadal nie zmienia faktu, że jak ktoś tak okazuje miłość zwierzętom, to mogły dziać się też inne rzeczy, których na nagraniu nie było, a się wydarzyły.

Co do przyszłości Bonusa to dużo jeszcze zależy od tego, czy Grandziarz faktycznie w końcu pokaże jakieś przekonujące kwity, bo na razie są tylko strzały w powietrze i świrowanie, że on tę całą sytuację z detektywem kontrolował od początku.
flip to zamiana
zamiana to dobre
flip to maniana
mam wydziaraną kobrę
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Skoro to same strzały w powietrze, to czemu Bonus przed tym jak Grande na niego nagrywał miał może 5-10% negatywnych komentarzy, a teraz jest odwrotnie i to z 5-10% jest pozytywnych? :dunno:
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Fala hejterów którzy nawet nie słuchają Bonusa (bo to muzyka dla podludzi sebixów, wiadomo) ale komentarze piszą minie jak afera ucichnie i raczej nie wróci.
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Czy ja wiem. Na Kalego nagrywał ze 2 lata temu, a dalej się przewijają komentarze, że cwel z niego.

https://www.facebook.com/reel/871621819 ... %2CO%2CP-R

@Burak obczaj komentarze, a ten snippet to kurwa taka tragedia, że chuj xDD
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
ODPOWIEDZ