[beef] Bonus RPK vs Grande Connection

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa

Bonus RPK
41
25%
Grande
53
33%
Obaj przegrywają
68
42%

Liczba głosów: 162

Awatar użytkownika
SieKurwaNieInteresuj

Re: [beef] Bonus RPK vs Grande Connection

Post autor: SieKurwaNieInteresuj »

baqlashan pisze: 06 lut 2026, 17:52 sprawa ma się tak - uliczny rap był zawsze wyszydzany
Obrazek
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

a nie był? wśród tzw świadomych słuchaczy (np. na slizgu) raczej się śmiano z ulicznego rapu, bo nie było wielokrotnych, 7 den i za tematykę tekstów
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

Czak pisze: 06 lut 2026, 18:12tego Bisza
przykład z biszem był taki se, ale ogólnie to o czym mówię można zawrzeć w tym, że pokutuje ta wizja (nawet na tym forum) normalny rap vs uliczny rap. ten pierwszy to taki, wiesz, prawdziwy, kultura HH, mądry, dla normalnych ludzi z olejem w głowie. ten drugi to jakiś wynalazek dla szympansów po zawodówce i dziesioniarzy. no taka energia bije z tych wszystkich komciów i pościków, sory.

buźka czaki :**
Haczapurjan pisze: 07 kwie 2026, 17:31 Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
Awatar użytkownika
SieKurwaNieInteresuj

Burak pisze: 06 lut 2026, 18:16 a nie był? wśród tzw świadomych słuchaczy (np. na slizgu) raczej się śmiano z ulicznego rapu, bo nie było wielokrotnych, 7 den i za tematykę tekstów
Tzw świadomi słuchacze to się dzielą na 40 fanów świadomości - jeżeli chodzi o nurt ogólny no to gdzie tam. Peja. Firma. Ganja Mafia. Ważka G. Nie no, z tym ważka to prenk ale powiedziałbym że była na to fala. I to nie taka fala jak step records Vs sentino tylko inna fala

Zanim coś mi tu zacznie jeden z drugim pierdolić "jaka Gandża mafia" - dla PRZECIETNEGO sluchacza

edit

I nawet jeżeli się odnosimy do wielokrotnych etc no to szczerze mówiąc w mojej opinii jest różnica między słuchaczem świadomym a słuchaczem technicznie świadomym. Można chłonąć ale nie interpretować dlaczego pewne technikalia sprawiają że to brzmi dobrze tylko "siada"
Awatar użytkownika
baqlashan

no, ale nikt nie wątpi w to, że uliczne składy były popularne, bo były. ale równolegle istniał popularny trend jebania po tej ulicy. serio tego nie dostrzegłeś?
Haczapurjan pisze: 07 kwie 2026, 17:31 Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
DjPendzel

Post autor: DjPendzel »

uliczny rap słuchały głównie zaniedbane dzieci i zaniedbana młodzież tzw sebiksy zamykam temat(czyli dużo polakow i czasach 2001-2012)

Jedzenie kebabów i słuchanie chujowego rapu
Tak wygląda życie wielu polaków
Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

no kurwa jak ziomki sie nazwali jebać policje to jak mieli z perspektywy normalnego człowieka nie być pośmiewiskiem oni i ich słuchacze dziarający sobie litery jp i afiszujący się tym?

przecież całe kawałki typu to jest to hemp gru i wilku nawijajacy z dachu przystanku to jest i była beka dla zwykłych ludzi z uwagi na wybrane środki stylistyczne

to możesz albo lubić jako wczuty typ, któremu to imponuje albo na zasadzie jakiejś perwersji estetycznej że ogladasz sobie cyrk i myślisz że w sumie ciekawe

w sensie że postrzegasz to jako niezamierzony ale udany pastisz i doceniasz tak jak sie docenia jakieś wysmakowane kicze dla konesera
Ostatnio zmieniony 06 lut 2026, 18:34 przez Mietek, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
SieKurwaNieInteresuj

Nie no, dostrzegłem? A dlaczego pierwotnie miałbym rozpoznawać sytuację jako jakiś taki jednostronny ruch w nurcie muzycznym.

Fala jest fala. I fala za falą.

No i Mietek riltok o JP. To miałoby być dla każdego?
[Zwrotka 2: Bosski Roman]
JP ideologię Firma reprezentuje
JP rozprzestrzenia się, Firma wciąż trzyma klasę
JP – czy ty znasz ten skrót? JP – każdy pies to fiut
JP – z tradycjami klub, JP kopie kurwom grób
JP – ogień a nie chłód, elegancko a nie brud
JP, JP, JP, JP to równe szaty dla...
Dup-dup-dup-dup-dup-dup
Dupnij sobie lolka człowieku

[Refren: Bosski Roman]
Reprezentuję Kraków, reprezentuję JP
Reprezentuję Firmę, reprezentuję JP
Dobre chłopaki reprezentują JP
Hardcore JP, ogień JP
Reprezentuję Kraków, reprezentuję JP
Reprezentuję Firmę, reprezentuję JP
Dobre chłopaki reprezentują JP
Hardcore JP, ogień JP
Awatar użytkownika
baqlashan

amerykańska popkultura przetrawiła NWA a nastepnie cały gangsta rap, norwegia przetrawiła black metal i całą falę palenia kościołów, a w polsce? a w polsce wieczne kompleksy, takie jak tutaj:
DjPendzel pisze: 06 lut 2026, 18:29 uliczny rap słuchały głównie zaniedbane dzieci i zaniedbana młodzież tzw sebiksy
swoją drogą tę waszą argumentację odczytuję jako swój wielki sukces, jako natychmiastowe potiwerdzenie postawionej przeze mnie diagnozy stronę temu.

Dodano po 41 sekundach:
SieKurwaNieInteresuj pisze: 06 lut 2026, 18:31 To miałoby być dla każdego?
to jest kurwa ulica i czysty hiphop, pozdro
DjPendzel

ja jestem bananowcem i pierwszy raper jakiego słuchałem to był tede i nawet przypominam sobie jakieś krzywe teksty śmieci jak widziały mnie w świeżutkich ciuchach PLNY TEXTYLIA

firma to były najbardziej infantylne teksty dla niepiśmiennych i z dysgrafią
Awatar użytkownika
baqlashan

no spoko spoko
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

DjPendzel pisze: 06 lut 2026, 18:37 ja jestem bananowcem i pierwszy raper jakiego słuchałem to był tede i nawet przypominam sobie jakieś krzywe teksty śmieci jak widziały mnie w świeżutkich ciuchach PLNY TEXTYLIA
to wyjaśnia dlaczego w beefie Tede vs Mes jesteś po stronie Tedego, sentyment przysłania ci uszy :cool:
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

Burak pisze: 06 lut 2026, 18:16 a nie był? wśród tzw świadomych słuchaczy (np. na slizgu) raczej się śmiano z ulicznego rapu, bo nie było wielokrotnych, 7 den i za tematykę tekstów
Nie wiem jak na slizgu bo nie pamietam juz tamtego pedalskiego forumka ale no ogolnie smiano sie z ulicznego rapu zawsze, nie tylko kiedys. Tak samo jak smiano sie i zawsze sie smieje z nieulicznego rapu, ale w innych kregach po prostu :dunno: tak samo jak smieja sie z nowoczesnego rapu bo disco polo, tak samo jak smieja sie z truskulowcow w fullcapach :dunno: zalezy gdzie i na kogo trafisz. Imo madry w kazdym gatunku cos ciekawego znajdzie (analogicznie tez cos chujowego w kazdym sie znajdzie :lol: ) wiec warto miec otwarta glowe, koniec koncow to tylko muzyka i w naszym zywocie nie ma to jakiegos znaczacego znaczenia jaka muzyke lubimy, a to ze jakis random z internetu powie ze masz chujowy gust to juz chuj, w sumie taka opinia to mowi wiecej o tym typie niz o nas :dunno:

Dodano po 3 minutach 24 sekundach:
A wiadomo ze zawsze beda jakies lamusy sie mialy za niewiadomo kogo bo oni przesluchali X rzeczy ktorych ty akurat nie przesluchales i beda mysleli ze to jakos sprawia ze ich gust jest lepszy od twojego ale nie ma co sie takimi przejmowac imo (bo przewaznie oni tez zapominaja o tym ze np ty przesluchales tez wiele rzeczy ktorych oni nie przesluchali, mozna tez polemizowac o jakosci tego co przesluchal typ i czy moze przez przypadek nie rzezbil swojego gustu w gownie a nie w bialym zlocie)

Dodano po 1 minucie 21 sekundach:
(Mam nadzieje ze ton sie podoba czytelnikom bo byly narzekania ostatnio ze zbyt milusinsko pisze, wiec z ciekawosci chcialem sprobowac innej tonacji w postach)
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
Mietek

no śmianie się z uliczników jakiegoś tadka firma przy tym co oni odpierdalali na klipach, co rapowali etc to jak śmianie się z jakiegoś afrojaxa że się przebiera za babe na koncertach, tylko oni w tym bardziej groteskowi byli a on jest po prostu dziwny
Awatar użytkownika
Finesta

Post autor: Finesta »

bisz i afrojax o wiele twardziej trzymaliby się swojego słowa i poglądów
a taki uliczniak to jak mu pan władza zagrozi, to już mięknie
i kto jest większym kozakiem?
Awatar użytkownika
bronek

Ja jako juz nastolatek zaczynalem od bonusa, chady, weny i hemp gru jbc
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
DjPendzel

a skonczyles na quebonafide i problem i nie wiadomo co gorsze
Awatar użytkownika
Mietek

generalnie rap ogólnie ma w siebie wbudowane duże pokłady beki i powiedziałbym, że dość spory procent spoko raperów do słuchania jest jednocześnie postaciami mniej lub bardziej dostarczającymi lolcontentu, z czego ulicznicy są w tym rankingu lolcontentowania dość wysoko
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Bonus RPK ZMASAKROWAŁ biednego Grande, zgnoił go, osaczył, upokorzył i odarł z marzeń o byciu jutuberem i guru dla zagubionych nastoletnich prawiczków.
Awatar użytkownika
bronek

DjPendzel pisze: 06 lut 2026, 19:00 a skonczyles na quebonafide i problem i nie wiadomo co gorsze
Na szczescie jeszcze nie skonczylem wiec jest nadzieja ze zamiast na quebonafide i na problemie to na tobie skonczeObrazek </ART mode off>
ODPOWIEDZ