[beef] Bonus RPK vs Grande Connection
Re: [beef] Bonus RPK vs Grande Connection
huj tam ze mną, ja sie nie pcham na afisz. po prostu taki odczyt jaki zaprezentowałem wydaje mi się najbardziej logiczny w przypadku fenomenu bronienia grande do upadłego przez tę zbiorową cześkozę, a nie widziałem, żeby to wcześniej było wyrażone na forumie. a to jest przecież tak obvious że aż szczypie w huja.
Wcale nie obvious i myślę, że dalekie od prawdy. Obstawiałbym, że większy procent wczutego fanbejsu Grande to ciut bystrzejsze Mateusze, które wyrosły z ulicznego rapu ale dalej potrzebują męskiego wzorca, po prostu zmienili swój obiekt westchnień z bonusa rpk na grande, słuchacze bisza to tam myślę że jest znikomy procent u grande
bisz to taki z braku laku pierwszy przykład lamus rapu co mi wpadł do głowy, ale no generalnie chodzi mi o te zjawisko co przez lata narastało, że jebać uliczny rap bo to nie jest prawdziwy hiphop, nie to co pezet, mes, tede.
No i tacy słuchacze od dawna mają ugruntowany pogląd na uliczny rap. Nie potrzebują Grande, żeby im otworzył oczy, on może jedynie trafiać do tych mniej debilnych, ulicznych słuchaczy, którzy czują się jakby ktoś im dał czerwoną pigułkę
- TooMuchSmoke
Bosski roman i jedker to jest za to kurwa prawdziwy rap dla twardzieli
jak dla mnie to jestes takim alternatywnym zbuntowanym chłopaczkiem z grzywką, który szuka swojej niszy i podchwytuje wszystko, co jest przez ogół wyszydzane/hejtowane xd jakbyś był ulicznikiem go raczej byś się na forum dla rondlarzy nie udzielał 
i jeszcze rozmantyzujesz te ulice kretyńską do granic możliwości, a dostalbys tam co najwyżej wała na klefedron
i jeszcze rozmantyzujesz te ulice kretyńską do granic możliwości, a dostalbys tam co najwyżej wała na klefedron
Ostatnio zmieniony 06 lut 2026, 17:38 przez TooMuchSmoke, łącznie zmieniany 2 razy.
że niby odbiorcami grande są wychowankowanie ulicy, ta? dla mnie to jest kuriozalna teza.
wishful thinking. przez lata była toczona beka z ulicy na tych wszystkich fejsbukach i jutubach i to się nie zmieniło do teraz. ale w końcu przeniosło się z komentarzy randomów na poziom gościa co nagrywa o tym filmy i wrzuca w eter.
Prawilnie przypominam, że zarówno bonus jak i rychu peja nagrywali piosenki z kolesiem który zabił człowieka skacząc mu po głowie przy krawężniku jak na american history x.
za projekcje jeszcze nie karająTooMuchSmoke pisze: ↑06 lut 2026, 17:36 jak dla mnie to jestes takim alternatywnym zbuntowanym chłopaczkiem z grzywką, który szuka swojej niszy i podchwytuje wszystko, co jest przez ogół wyszydzane/hejtowane
a gdzie ja się mianuję ulicznikiem? i zdejmij moją mordę ze świecznika bo to nie temat o mnie. odnieś się do tego co mówię. a mówię co czuję, o czym myślę i co widze, yoTooMuchSmoke pisze: ↑06 lut 2026, 17:36 jakbyś był ulicznikiem go raczej byś się na forum dla rondlarzy nie udzielał
- SieKurwaNieInteresuj
Mute bakłażan, to ciemnostrefiak
Bliżej im do wychowanków ulicy niż do liczących wielokrotne rymy i odbijających się od siódmych den, to na pewno. Ty mówisz o wishful thinking, ja tymczasem poczytałem najlepsze komentarze "Gangsta Raperzy Przyłapywani Na Oszukiwani
- TooMuchSmoke
no może się nie mianujesz wprost, ale w takim tonie się wypowiadasz jakby ta ulica to był jakiś wyższy stopień wtajemniczenia xd
co do tego co piszesz - moim zdaniem grande po prostu ubrał w zgrabny content to, co ludzie sobie przewijają na melanżach gdy obgadują raperow
co do tego co piszesz - moim zdaniem grande po prostu ubrał w zgrabny content to, co ludzie sobie przewijają na melanżach gdy obgadują raperow
ja myślę że baqlashan jest po prostu zafascynowany rezultatem zetknięcia się prymitywnej umysłowości z jakimś talentem i rozkminą artystyczną i stąd to glorifykowanie ulicznego rapu
A Grande natomiast po prostu ładnie, zabawnie potrafił zebrać do kupy i retorycznie pocisnąć po ludziach, którzy przede wszystkim sami się ośmieszali swoją twórczością/życiorysem
I w sumie przy tym słuszny przekaz promował, więc nawet takiego zarzutu o jakąś bezcelową złośliwość mu nie można postawić
A Grande natomiast po prostu ładnie, zabawnie potrafił zebrać do kupy i retorycznie pocisnąć po ludziach, którzy przede wszystkim sami się ośmieszali swoją twórczością/życiorysem
I w sumie przy tym słuszny przekaz promował, więc nawet takiego zarzutu o jakąś bezcelową złośliwość mu nie można postawić
ja myślę że grande siedział za 1500 konserw
żaden to stopień wtajemniczenia, po prostu podwórkowa subkultura mająca swój konkretny klimat i swoje jakieś tam ideały. teza czaka jest kuriozalna i na pierwszy rzut oka już widać, że nigdy nie miał tego typu ziomków. znam takich ludzi co słuchali ulicznego rapu 20 lat temu i słuchają do teraz i to jest całkowicie powszechne i normalne. z kolei jakieś przypadki nawróceń w stronę "normalności" to są jednostkowe odpały i absurdem jest twierdzenie, że gros publiki grande to są właśnie tacy doświadczeni życiowo ludzie co odbili od ulicy bo się na niej przejechali i tera muszą cisnąć po ciemnej strefie w internecie. no kurwa. już sama skala zjawiska tych obrońców grande wskazuje na to, że to teza urwana z huja.TooMuchSmoke pisze: ↑06 lut 2026, 17:44 w takim tonie się wypowiadasz jakby ta ulica to był jakiś wyższy stopień wtajemniczenia
sprawa ma się tak - uliczny rap był zawsze wyszydzany i tera ma to realne ujście kiedy ktoś w końcu zaczął nagrywać takie treści cisnące po prawilniakach.
@TooMuchSmoke widac ze swiezak bo jeszcze nie czytal postow baqlazana o tym ze ulicznicy to ostatni bastion poteznej europy i nadzieja na lepsze jutro
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
top kek XDTrifeLife pisze: ↑06 lut 2026, 8:14 Bonus jest zawzięty i ma wyjebane na feedback ogółu.
Rdzeń jego fanbejsu to ludzie, którzy albo byli ofiarami konfidentów, albo doskonale widzą, że kiedyś będą ich ofiarami, bo rzeźbią w takiej branży.
Dla słuchaczy Bonusa ważniejsze jest krzewienie więziennych wartości niż to, co inni piszą o Bonusie na Insta.
Bony adresuje swój przekaz do neogitowców, mentalnych dresiarzy, kryminalistów i nie musi się oglądać na resztę.
Nawet jak 90% komentarzy będzie go równać z ziemią, to ten trzon z ciemnej strony mocy i tak będzie przy nim.
flip to zamiana
zamiana to dobre
flip to maniana
mam wydziaraną kobrę
zamiana to dobre
flip to maniana
mam wydziaraną kobrę
Przecież najbardziej członkami gangów chcą być stuleje
No wróć, no spójrz, co się, kurwa, w teledyskach dzieje
Spocone męskie ciała, mięśnie na fejmie
Tylu fajnych, silnych, jakby zachęcali: jeb mnie
Luje idealne, za wszelką cenę nie-geje
Starają się dzielnie, lecz tylko łyżka kutafixu dziennie
Sprawi, że zadupczą heteropłomiennie
Wypinają na razie klatę dziarami pokrytą
Mają ręce jak bochny, marzą o dupie jak sito
Parada normalności, MANTO Wear, ProstoTV
A męska dziura im się śni
No wróć, no spójrz, co się, kurwa, w teledyskach dzieje
Spocone męskie ciała, mięśnie na fejmie
Tylu fajnych, silnych, jakby zachęcali: jeb mnie
Luje idealne, za wszelką cenę nie-geje
Starają się dzielnie, lecz tylko łyżka kutafixu dziennie
Sprawi, że zadupczą heteropłomiennie
Wypinają na razie klatę dziarami pokrytą
Mają ręce jak bochny, marzą o dupie jak sito
Parada normalności, MANTO Wear, ProstoTV
A męska dziura im się śni
ten tekst afrojaxa idealnie się wpisywał w to o czym właśnie mówię xD ziomki idą bez koszulek - haha, pewnie pedały.
Bakłażanek robić projekcje dobrze, bakłażankowi robić projekcje źlebaqlashan pisze: ↑06 lut 2026, 17:52 teza czaka jest kuriozalna i na pierwszy rzut oka już widać, że nigdy nie miał tego typu ziomków. znam takich ludzi co słuchali ulicznego rapu 20 lat temu i słuchają do teraz i to jest całkowicie powszechne i normalne. z kolei jakieś przypadki nawróceń w stronę "normalności" to są jednostkowe odpały i absurdem jest twierdzenie, że gros publiki grande to są właśnie tacy doświadczeni życiowo ludzie co odbili od ulicy bo się na niej przejechali i tera muszą cisnąć po ciemnej strefie w internecie
BTW na grande mam wysrane równie mocno jak na bonusa, gdyby kolejne projekcje były w drodze.