[serial][Disney] Moon Knight (2022)

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Oceń w skali od 1 do 10:

1
0
Brak głosów
2
0
Brak głosów
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
5
0
Brak głosów
6
1
100%
7
0
Brak głosów
8
0
Brak głosów
9
0
Brak głosów
10
0
Brak głosów

Liczba głosów: 1

Awatar użytkownika
Marvbear

[serial][Disney] Moon Knight (2022)

Post autor: Marvbear »

Obrazek

Opis:
Alter ego herosa, Marc Spector, to były agent CIA, który został prawie zabity przez terrorystę znanego jako Bushman. Od śmierci ocalił go bóg Księżyca Khonshu (to wówczas wzrosła jego siła i wytrzymałość, przy czym w komiksach często jest ona uzależniona od faz Księżyca) ; Spector ostatecznie pokonał Bushmana, przywdziewając potem swój biały, charakterystyczny strój. Warto odnotować, że w umyśle Moon Knighta spotykają się osobowości aż 4 różnych postaci - Spectora, Stevena Granta, Jake'a Lockleya i samego Khonshu. Czasami ze sobą współpracują, by w innych miejscach niektórzy z nich wymykali się spod mentalnej kontroli. Co więcej, heros w swoim modus operandi potrafi być niezwykle brutalny.

Trailer:

Premiera w ciągu 2 najbliższych lat na Disney+.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Re: [serial] Moon Knight

Post autor: oldschool »

Pierwszy odcinek jest już dostępny :)

Niesamowite, że to ogłosili w 2019, ale ten czas zapierdala :eek: Zostawiam jeszcze trailer:

Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
lygrys

Post autor: lygrys »

Może sprawdzę jak Disney+ będzie w Polsce, bo teraz mi się nie chce, mam za dużo zaległości związane z serialami DC.
Disney+ będzie w Polsce w tym roku czy za 20 lat?
+48 22 29 22 597
www.aborcjabezgranic.pl
Jak mnie nie ma na forum, to od was odpoczywam.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

W tym roku, wstyd, że taki fan popkultury jak ty nie wie, że oficjalnie ogłosili wejście do Polski kilka dni temu.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Pteh

Post autor: Pteh »

14.06
Awatar użytkownika
lygrys

oldschool pisze: 30 mar 2022, 14:58 W tym roku, wstyd, że taki fan popkultury jak ty nie wie, że oficjalnie ogłosili wejście do Polski kilka dni temu.
Ale ja nie jestem fanem Marvela, to znaczy kiedyś byłem i nadal mam sentyment do MCU, ale pod End Game odpadłem jak wszystkie filmy połączyli z seriali, bo mi po prostu zabrakło samo zaparcia by to wszystko obejrzeć.

Tym bardziej, że ja tak naprawdę po za Spider-Manem i Iron Manem za bardzo nie lubię innych postaci z MCU, a raczej są mi obojętne.
DC jest bardziej pulpowe i osadzone korzeniami w złotej erze, dlatego mam większy sentyment.
Marvel to głównie lata 60-te czyli srebrna era, gdzie wszystko musiało być "Cool" na maxa, zresztą sam Stan Lee starał się by postacie marvela były cool i mocno na czasie z aktualnymi trendami przez co odbieram je jako mniej ponad czasowe.

Postacie DC mają też dla mnie lepszy design kostiumów, które jest genialny w swojej prostocie.
Moon Knighta sprawdzę, bo lubię bohaterów chorych psychicznie, ale na tą chwilę mi się nie chce, tym bardziej że mam duże zaległości z filmami i serialami Marvela po End Game.
+48 22 29 22 597
www.aborcjabezgranic.pl
samcro

Post autor: samcro »

Jeśli mowa o komiksach to może tak bo żadnych komiksów nie czytam ale filmy marvela a dc to niebo a ziemia. z dc batmany byly spoko z Bale`m. ale te justice league i inne to jest kicz.
Lista forumowych najmanic.: jAg, art, moltisanti,camzat
Awatar użytkownika
lygrys

Filmy Zacka Snydera to zawsze gówno, a Batmanów Nolana nie znuszę, bo oprócz Joker te jego Batmany są strasznie gówniane, ale to dyskusja na inny temat.
Słyszałem, że pierwszy odcinek Moon Knighta całkiem spoko.
+48 22 29 22 597
www.aborcjabezgranic.pl
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Trochę za bardzo bezpieczny, familijny, disneyowsko-spidermanowo-Unchartedowy ten E01 (OK, poza otwierającą sceną - ta była mocna). Egipski theme przypomina mi tę mitologiczną podróbę Harry'ego Pottera. Muzyka straszna, kostium głupkowaty :) Ale Oscar spoko, zerwane fightclubowe filmy też spoko
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Awatar użytkownika
lygrys

Jak serial jest na Disney+ to na R sobie nie mogą pozwolić, chyba, że walnęli by go na Hulu.
+48 22 29 22 597
www.aborcjabezgranic.pl
Bakan

Post autor: Bakan »

Kurde, obejrzałem 3 odcinki i średnio. Pchać się w to dalej, czy wyjebka, bo poziom nie wzrośnie?
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

@Bakan Nie ma co
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Bakan

Re: [serial][Disney] Moon Knight (2022)

Post autor: Bakan »

To jebać.

Ogólnie mam refleksję na temat poczucia humoru w serialach i filmach. Zauważyłem, że widzowie, a tym bardziej krytycy, cenią sobie bardzo te produkcje z poczuciem humoru właśnie. Tymczasem mnie ono na ogół irytuje i wybija z immersji. Ja naprawdę nie potrzebuje żarcików w takim Moon Knightcie, gdzie raczej panuje ponura stylistyka i ten mrok, kiedy już jest, to potrafi być wciągający. Ja nie wiem czemu wszyscy upierdolili się na ten humor, ale słucham sobie takiego Bez Schematu czy innego Mam Parę Uwag i słyszę te zjebane „super, że jest humor”. Weź sobie stand-up włącz.

Ps. Nie znam komiksu, jeśli tam też owy humor jest to ok, ale wówczas niech to będzie odnośnie samej tendencji, a nie konkretnie tej produkcji.
ODPOWIEDZ