[beef] Bonus RPK vs Grande Connection

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa

Bonus RPK
41
25%
Grande
52
32%
Obaj przegrywają
68
42%

Liczba głosów: 161

Awatar użytkownika
aplew

Re: [beef] Bonus RPK vs Grande Connection

Post autor: aplew »

filmik kompromitacja xD
jotwupe pisze: 27 wrz 2025, 12:16 Niech kurwa usłyszę ksywę aplew gdzies na koncercie albo festiwalu to wjeżdżam bez gadki.
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Bonus rozgrywa beef jak 50 Cent. Nagrał diss, pokazał dominację, nagrał film, wynajął detektywa. Czekamy na pięcioodcinkowy dokument na Netlixie o Grande.
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

bonus nagral diss znowu z jakimis oskarzeniami o ktore nikt nie prosil a nagral vlog z wyjasnieniami na ktore czekalismy w dissie jprd :lol: :lol:
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
piotr474747

Post autor: piotr474747 »

WesolyJozek pisze: 05 lut 2026, 20:57 Grande w kazdym filmiku mowi ze trzeba byc od tego jak najdalej i normalnie pracowac.
Masz na myśli normalnie wydawać ebooki o tym jak osiągnąć sukces mieszkając w zagrzybiałej kawalerce i nagrywać pół godzinne materiały o Josefie Bratanie na yt? :rotfl:
Zwikk

Post autor: Zwikk »

On naucza i nie musi tak
rasKo

Post autor: rasKo »

ja nie wiem co sie im ujebalo z tym wiezieniem xD patrzenie przez swiat zza krat. no ale co, policja ma cie nie zlapac a zwykli ludzie przymykac oczy jak Kanalion z Zatorem trzaskaja w komitywie fanta w postaci torebki z komorka? jak zyjesz tym zyciem to chyba to, ze bedziesz mial przerwe w zyciorysie jest jedynie ETAPEM na twojej drodze - cos jak mi vida loca w poludniowym cali: mlodosc, szalenstwo, pucha/smierc. a ten latal do dupy o ulaskawienie i ze jakis niedzwiadek go tam sobie pomowil xD i chuj z tym, life of a G till the grave or TDC jak nawijal odpierdalajacy dozywocie Lil Bing

miec ciastko i zjesc ciastko, typowe. kto mu kazal? xD
jezdzi do "frajera youtubera", bo mu cos tam nagral. rzygac sie chce na sama mysl ze ktos moze byc w tak ciezkim wyparciu

edit, bo troche nie na temat polecialem
tutaj dziala teoria wybitej szyby
Awatar użytkownika
Picasso

Post autor: Picasso »

Bez sensu są te internetowe rozkminy na temat więzienia, grypsowania, zasad więziennych i tego kiedy można a kiedy nie można się rozjebać. Zasada, że nie wynosi się tego na wolność była tak mądra, że ten kto ją wymyślił musiał być jasnowidzem, który przewidział że w 2026 grypsować będą dzieci na tik toku. No cóż, założenie było dobre, ale nie pykło - świat poszedł do przodu, pojawiły się komputery, youtube, a potem to już z górki - Sobota z gitami na bosaka. My na forum rozmawiający o tym czy Grande mógł czy nie mógł się rozkraczyć jesteśmy tego odpryskiem, bo z założenia normalnych ludzi to nie powinno w ogóle dotyczyć. I Bonus jak mówi, że nie ma problemu z tym, że normalni ludzie idą na policję gdy są ofiarami czy świadkami przęstepstwa, ale będzie jechał z przestępcą, który w przypadku gdy powinęła mu się noga, żeby złagodzić sobie wyrok, zaczął donosić na kolegów, to ma rację. Grande uczestniczył w tej zabawie w bandytkę i sam chwalił się, że siedział i grypsował więc teraz jest traktowany na zasadach właściwych dla świata, do którego sam się zapisał. I tak - to jest świat, w którym jak jesteś słaby a udajesz charakternego, to źle się to kończy.
Spoiler
I dobrze. Pierdolić lamusa, frajera-youtubera, który zaczepia Bonusa.
Awatar użytkownika
bronek

Bonus: 3min nawija ze grander 60 sie rozjebal na kolezkow + robi 20min vlog gdzie wyjasnia jak dostal info o tym, pokazuje nawet naocznych swiadkow rozjebania sie

Burakson: przesluchal juz 10 razy diss i 3 posty o tym jak zajebisty jest to diss:
Burak pisze: 05 lut 2026, 19:17 Jakim on jest świadkiem koronnym :lol: za dwa krzaki marihuany?
Zasmialem :lol: :lol:
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

Niby beka, ale jakby zamiast grande to bylo wycelowane w jakiegos ulicznego rapera to ta akcja z klipem pod jego klatuwą i otagowaniem bloku byla by epicka i nie pierdolcie że nie. Szkoda że nie uchwycili polskiego Andrew Tatea wyglądającego zza firany xd
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
Awatar użytkownika
dogbert

Post autor: dogbert »

eddy_wata pisze: 05 lut 2026, 20:52 to nie chodzi o prawo cytatu i legalność, nie rozumiesz najwidoczniej, bakłażan dobrze wyjaśnił subtelną różnice
Czyli:
- wykorzystywanie twarzy swoich dzieci w klipie obok baunsujących dup -> spoko, no problemo
- przytoczenie tej sytuacji -> HURR DURR!!! JAKIM PRAWEM!!!???
flip to zamiana
zamiana to dobre
flip to maniana
mam wydziaraną kobrę
TrifeLife

Post autor: TrifeLife »

W całej tej historii najbardziej intryguje krótkowzroczność Grande.

Grande od ponad roku był świadomy, że został rozkminiony, że są ludzie (gici?), którzy wiedzą gdzie mieszka i szukają kontaktu, żeby to nagłośnić.
I mimo to uderzył w Bonusa, choć Bony chwilę wcześniej interweniował w sprawie jakiegoś jutubera, który musiał go finalnie przeprosić i wymuszenie sprostowania się rozegrało realnie.
Trudno uwierzyć, że nie mógł przewidzieć, że to się tak potoczy i że dalej siedzi w tym mieszkaniu w Lublinie.

Skoro lublińscy sześćdziesiątkojebacze się odzywali rok temu do Odwróconego, który nawet nie grypsował, i wysprzęglili Grande, to trzeba być wyjątkowo naiwnym, iżby wierzyć, że nie zrobią tego w kierunku Bonusa, tym bardziej, że pewnie każdy z nich ma jego plakat w pokoju.
nescafeklasyg

Post autor: nescafeklasyg »

Ja może nie byłem #teamgrande ale nie powiem, podobała mi się cała ta jazda, wywrócił chłop scenę do góry nogami ale co z tego skoro finalnie okazał się jakimś przyczajonym pędzlem któremu dupa lata po bułki bo nie wychodzi z nory.Już te ezoteryczno/kołczingowe poradniki mi wiały chujem ale jakoś przymykałem oko ale teraz to już po zawodach i współczuję tym którzy tu tego nie kumają.Jak się bierzesz za takie wyjaśnianie to chociaż sam bądź poziom wyżej od tych których masz na celowniku.
A Bonus to chyba tylko na ślizgawce dostaje względne propsy bo i na instagramie i na jutube z nim jadą strasznie i na 1000 komentarzy może ze 4 widziałem pozytywne.Za bardzo się chłop w to wczuł i przepalił.Powinien odpuścić ten temat i zniknąć na jakiś czas i wrócić jak Doda która teraz kompulsywnie głaska pieski żeby zmyć całe szambo które się na nią wylało.
TrifeLife

Post autor: TrifeLife »

Bonus jest zawzięty i ma wyjebane na feedback ogółu.
Rdzeń jego fanbejsu to ludzie, którzy albo byli ofiarami konfidentów, albo doskonale widzą, że kiedyś będą ich ofiarami, bo rzeźbią w takiej branży.
Dla słuchaczy Bonusa ważniejsze jest krzewienie więziennych wartości niż to, co inni piszą o Bonusie na Insta.
Bony adresuje swój przekaz do neogitowców, mentalnych dresiarzy, kryminalistów i nie musi się oglądać na resztę.
Nawet jak 90% komentarzy będzie go równać z ziemią, to ten trzon z ciemnej strony mocy i tak będzie przy nim.
Antil

Post autor: Antil »

Sprawa Gonciarza, chociaż go nie lubię, nauczyła mnie jednego, nie wydawaj osądów dopóki druga strona nie odpowiedziała. Nikt nie wie czy tam jest grandę w tej chałupie przecież.
Pobicie, a później # i petycja do prezydenta + zbiórka, bo ktoś pobił informatyka z nory, a ten na teledysku powiedział że nie skończy się na piosenkach. :rotfl:
Jasion94

Post autor: Jasion94 »

Pytanie odnośnie Vloga, jak ktoś oglada, i zna sie na dietetyce - czy dieta jajka gotowane + kapusta kiszona, to takie typowe pożywienie gitów ?
Czy twardy stolec robią frajerzy, bo lubią twarde w dupie, a gity tylko sraka?
Awatar użytkownika
Payn3

Post autor: Payn3 »

#pytaniedoeksperta Tak gwoli ścisłości, te otwarte konserwy, które ponoć Grande zabierał to jest jakiś gryps, hasło grypsujących, czy po prostu żal im dupe ściskało, że se nie pojedzą?
Awatar użytkownika
Globe

Post autor: Globe »

Moment z gotówko-rekwizytem mnie rozbawił, jak pada zdanie "na którą moi fani się... oburzyli" :lol:
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Payn3 pisze: 06 lut 2026, 9:01 #pytaniedoeksperta Tak gwoli ścisłości, te otwarte konserwy, które ponoć Grande zabierał to jest jakiś gryps, hasło grypsujących, czy po prostu żal im dupe ściskało, że se nie pojedzą?
trochę tego nie rozumiem też, ja nie chciałbym po kimś jeść otwartej konserwy, może Grande podobnie uważał i je zabrał po prostu, bo jakby zostawił to współwięzień by powiedział że śmieci po sobie zostawia
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Awatar użytkownika
bronek

eddy_wata pisze: 05 lut 2026, 20:52 o przestępstwach w których się uczestniczyło i się wpierdala kolegów nie wiesz co jest złego? :lol:
Przestanmy prosze gloryfikowac tchorzostwo tych typow, bo nie oszukujmy sie kazdy bialy czlowiek widzi ze te wszystkie gitowe kodeksy to tak naprawde ukrywanie kleksow w pampersach bo nie daj boze sami tez pojda (zasluzenie skoro odpierdalali :exclaim: ) siedziec za grzechy :dunno: Honorowe to byloby sie poddac wladzy i wysprzeglic na siebie samego ZANIM sam wpadniesz (lub zanim ktos cie wsypie), przyjmujesz wyrok na klate za grzechy, pokutujesz i wracasz jako honorowy bialy czlowiek do ludzi. Jakby byli faktycznie honorowi to po tym jak na nich ktos doniosl to by sie przyznali do bledu i wzieli konsekwencje na bary
GrubasNaBicie

Post autor: GrubasNaBicie »

Bonus dobru czlowiek TM
Grande pijawka podrabianiec
ODPOWIEDZ