offtopic książkowy
Moderatorzy: gogi, con shonery
- Bunnymen77
Re: offtopic książkowy
Ale sero, co Ci sie w tej książce podobało? Język, sposób narracji, błyskotliwość, spostrzeżenia, suspens?
nie no, przecież jest na poziomie "Może być", trzeba to odczytywać w kontraście z gownami z poziomu niżej
ciekawy imo mimo wszystko jest wgląd w umysł człowieka wynarodowionego, jałowego, pozbawionego przystani, który moze probowac i ze wszystkich sił, a i tak wraca do punktu wyjścia, tzn nijakości przy przeświadczeniu o czymś wiecej (ale tu faktycznie starczy chwila rozmowy z losową osoba z tindera, efekty podobne, chociaż w sumie Przemieszczenie jest tak diabelsko krótka książka, że nawet zapoznawcza kawa potrwa dłużej niż lektura)
ciekawy imo mimo wszystko jest wgląd w umysł człowieka wynarodowionego, jałowego, pozbawionego przystani, który moze probowac i ze wszystkich sił, a i tak wraca do punktu wyjścia, tzn nijakości przy przeświadczeniu o czymś wiecej (ale tu faktycznie starczy chwila rozmowy z losową osoba z tindera, efekty podobne, chociaż w sumie Przemieszczenie jest tak diabelsko krótka książka, że nawet zapoznawcza kawa potrwa dłużej niż lektura)
sory że wam przerywam ciekawą dyskusję, ale wkurwia mnie to co zrobili na lubimyczytać, że bez logowania możesz przeczytać tylko 2 pierwsze od góry opinie użytkowników. dawajcie już tego książkowego odpowiednika RYMa i niech ten pej zdycha w pizdu.
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Jest goodreads ale jakieś to takie nie wiem. Też mi brakuje czegoś jak RYM do książek
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
myślę, że kwestia czasu bo niedawno zrobili ryma do gierek i glitchwave to sie nazywa i jest w pyte
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
no ja korzystam z tego goodreads, ale nie jestem fanem niestety
-
Nicmadrego
Lubimyczytac to jest najgorszy rak polskiego internetu. Abstrahując od poziomu recenzji i ocen, które generalnie są chuja warte i wysoka ocena tam to jest dla mnie raczej ostrzeżenie, to jeszcze sama ta strona przez najebanie reklamami i wymaganie logowania nie nadaje się do jakiegokolwiek korzystania. Mało co mnie ostatnio wkurwia tak jak ci idioci stamtąd, którzy jeszcze są w chuj dobrze spozycjonowani w googlach i ciągle mi wyskakują jak chcę coś sprawdzić o jakiejś książce. Nie no, podobne emocje wzbudza u mnie chyba tylko próba zakupu biletu przez PKP.pl (jebać).
Istnieje jeszcze Storygraph jbc, ale sam nie uzywam. Tylko read/currently reading/to-read na goodreads i oznaczanie DNFow, na lubimyczytac nie moge patrzec bo maja zjebane UI. Prostactwo goodreads jest dla mnie piekne.
Poza tym ocenianie w jakiejstam skali jest dla mnie totalna abstrakcja, robie to tylko na filmweb ale sam nie wiem po chuj.
Poza tym ocenianie w jakiejstam skali jest dla mnie totalna abstrakcja, robie to tylko na filmweb ale sam nie wiem po chuj.
goodreads przede wszystkim dziala jak gówno osrane orzygane, a aplikacja mobilna jest jeszcze gorsza
spolecznosc nieco wyzszy poziom niz lbcztc, nie ma przede wszystkim plakania o OLABOGA LEWACTWO z kazdej strony, ale i tak pod kątem spierdolenia do filmweba nie ma nawet co porownywac, ci troglodyci są nie do przebicia XD
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
goodreads dla mnie ma layout jak prog archives po roku w rosji.
Dodano po 1 minucie 13 sekundach:
Dodano po 1 minucie 13 sekundach:
nie wiem, jakoś lubię poczytać na kiblu opinie z lubimyczytać i nie za bardzo dostrzegłem taki fenomen. chociaż ja mało beletrystyki lukam, to może w tym rzecz. jeśli chodzi o userskie recki książek historycznych / popularnonaukowych / naukowych to uważam, że bardzo często trafiają się tam kumate osoby.
- Bunnymen77
Na szczęście nie mam porównania, ale mam porównanie do Ucieczki z China Towna i to jest inna liga.
Nie mogę się z tym zgodzić, wychodząc z takiego założenia można dojść wyłącznie do błędnych wnioskow. Autorka w byciu migrantką znalazła bezpieczną przystań, to jest wytłumaczenie jej wszystkich problemów. Już w momencie kiedy ma obywatelstwo, ma zdaje się dobre stanowisko w kraju w którym mieszka 20 lat wciąż wszelki swoje niepowodzenia życiowe sprowadza do tego, że jest imigrantką. A jest zwyczajnie irytującą cipą, która, nawiązując do Mesa, ma niepracowane ze dwie dekady. Jestem przekonany, że jakby nigdy z Ukrainy nie wyjechała, to i tak byłaby nieszczęśliwa, tylko pewnie skupiłoby się to na jakiejś nauczycielce z klas 4-6 przez którą w wieku 30 lat ma obsrany output na myśl o wyjściu do spożywczaka. Zresztą widać, że albo ma albo jest blisko jakiejś depresji, bo pisze tam o nawracających bólach, omdleniach, problemach z apetytem i wstaniem z łózka, ta książka wygląda jak polecenie od jej psychologa by spróbowała sobie wszystko uporządkować w formie notatnika, a ktoś wpadł na głupi pomysł, by to wydać. Reasumując - to nie jest wgląd w umysł emigranta, człowieka wynarodowionego, to wgląd w umysł 6 latki mającej wg PESELu lat 30. I niestety tak samo jest to napisane, nieżależnie gdzie jesteśmy na osi czasu, tak samo mądre są jej przemyślenia i wnioski, tylko, że zawsze równamy w dół. Ponadto już w 1/4 książki pojawia się odczucie kręcenia się w kółko, bez jakiegolowiek celu, przez co, pomimo, że to tylko broszurka, to czyta sie to okropnie, męcząca lektura.
Narkotyki - niemyte dusze, o ile przepadasz za luźniejszą formą
Ale zapowiedź w s/o terytoria wleciała:
https://www.terytoria.com.pl/ksiegarnia ... hania.html
https://www.terytoria.com.pl/ksiegarnia ... hania.html
Czy Lady Gaga, wcielając się w kolejne role we własnym medialnym spektaklu, rozbraja normy płciowe, czy może gra zgodnie z zasadami różowego kapitalizmu? Czy szeptany wokal i melancholijna estetyka Billie Eilish mogą być równie wywrotowe, co krzyk punkowego protestu? W jaki sposób Janelle Monáe i Childish Gambino w swoich sonicznych manifestach inności balansują między afrofuturystycznymi utopiami a afropesymizmem? Jak post-klubowa estetyka Charli XCX zmienia wektory między autentycznością a ironią? I dlaczego Kylie Minogue, ikona tanecznego eskapizmu, wciąż dyktuje queerowy rytm kultury pop? Słuchanie współczesnej muzyki popularnej to wejście w niekończący się labirynt pytań. Wystarczy wiedzieć, jak słuchać, by dowolna lista przebojów zamieniła się w repertuar istotnych problemów społecznych, kulturowych i ekonomicznych.
Ciała do słuchania to mixtape szkiców o najnowszej muzyce popularnej. Konrad Sierzputowski pokazuje, jak struktury dźwiękowe przekształcają śpiewające i słuchające ciała w miejsca politycznego oporu i seksualnej transgresji. Muzyka popularna nieustannie negocjuje granice normatywnych i nienormatywnych form cielesności. To przestrzeń niekontrolowanych pragnień, w której toczy się walka o prawo do przekraczania reżimów politycznych. Ciało zasłuchane to ciało buzujące potencjałem rewolucyjnym.
P(A|B) = [P(A)*P(B|A)]/P(B), all the rest is commentary.
R.I.P mordy
R.I.P mordy
No, i TO jest zapowiedź!

Premiera 11 marca, oprócz opowiadań także teksty typu esej tzw. esej. Danke, pan Vesper
Jaram się jak Rorschach

Premiera 11 marca, oprócz opowiadań także teksty typu esej tzw. esej. Danke, pan Vesper
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
@dr zjeb A widziałeś, że Xenogenesis Octavii Butler wyszło? 
P(A|B) = [P(A)*P(B|A)]/P(B), all the rest is commentary.
R.I.P mordy
R.I.P mordy
Widziałem, ale po prawdzie to z Butler jestem zielony zupełnie, jeszcze nie czytałem nic a nic.
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike