Ciekawe czy Wini będzie skazany za reklamowanie Doppelherz i Renigast
Taco Hemingway - LATARNIE WSZĘDZIE DAWNO ZGASŁY (2025)
Re: Taco Hemingway - LATARNIE WSZĘDZIE DAWNO ZGASŁY (2025)
Ciekaw jestem na jakiej podstawie chcą narobić problemów Taco za to że użył w tekście nazwy leku, jeszcze jakby namawiał do brania go, ale on tylko podał nazwę losowego leku bo mu pasowała do rymu a teraz chcą go za to ścigać 
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Ale że dzieciom apteki sprzedają? W sensie takim dzieciom 18-25 lat?
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
i na europie tez byla w skicieNicmadrego pisze: ↑30 sty 2026, 22:04 Przecież on o solpadeinie już rapował w tym numerze z sokołem (rence) i rasem (kim?). Ale przynajmniej nie brał hajsu od EB.

- yungXpaproch
na Big Pharma z Europy nawijał
w wodzie fiji mam solpadeine, dwie tabletki
w wodzie fiji mam solpadeine, dwie tabletki
Zawsze się zastanawiałem czy jak wpływowi raperzy ze ścisłej topki promują jakieś firmy w swoich tekstach to jest to wtrącane tak z dupy czy te firmy w jakiś sposób płacą im za taką promocje
Dodano po 19 minutach 33 sekundach:
Bedoes w "NFZ" wymienił pół apteki i jakoś nikt się nie przypierdalał
Dodano po 19 minutach 33 sekundach:
Bedoes w "NFZ" wymienił pół apteki i jakoś nikt się nie przypierdalał
Światem kręcą pieniądze
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
A Jimsona jakoś nikt nie ścigał za xantmetyloteopromine, czy jak to tam szło. Eh, czasy się zmieniają...
Płacą za to. Pezet na Radiu Pezet miał taki product placement Hennessy, o czym parę lat po premierze płyty opowiedział Sidney Polak, z którym krążek robił. W skrócie Jan Pawel dostał kasę za promocję tej whisky, w umowie z Sydneyem dotyczącej robienia płyty zastrzegli, że dzielą się zyskami z płyty, ale, gdy Sydney zapytał o ten deal promocyjny Pezet się go wyparł, bo musiałby odpalić działkę Sydneyowi. W odpowiedzi Sydney oznajmił, że on w takim razie “wypika” nazwę Hennessy z kawałków, żeby nikt im nie zarzucił kryptoreklamy alkoholu i nagle Pezetowi przypomniało się, że jednak była płatna promocja i że podzieli się kasą z Sydneyem byleby ten nie wymazywał nazwy marki z utworów.
Wszystko to co prawda wersja Sydneya, ale Pezet nigdy tego nie zdementował w jakikolwiek sposób. W tej samej historii jest słynny brak pieniędzy na paliwo do auta Pezeta i Małolat nieudacznik “niemający za co żyć”. Polecam lekturę na glamrapie, pocieszna sprawa.
- piernikowyskoczek
a nie chodziło o J&B i wers "piję J&B z colą, a ty walisz piccolo"?
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Przesłuchałem, muzyka dla pedałów
-
Nicmadrego
Czyli podobało się?
- gods bidness
Przede wszystkim hennessy to nie whisky, tylko brandy, a konkretnie koniak.
jakos nikt sie nie pruje do toncia za to ze promuje kirwa opio mmorfe (mst) oksy heparyne kurwa jakies gowna a dopierdalaja sie do szczrsniaka o nazwe handlowa jakies pochodnej kody xdd i tak gimbusy ja cpaja a kurwy z junkie sekty to igraja na granicy z zajebaniem zlitego strzala tym sir niech zajma nawet jesli Taco groomer elo
kontakt i cala reszta: guns.lol/oooizneb
Tonciu, którego nikt nie zna vs król Polski Taco Hemingej
No ciekawe czemu xD
No ciekawe czemu xD
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
- marmolad_k2
Kim jest kurwa Tonciu?
- gods bidness
Heparyna? W sensie ten suplement na żylaki? Ten toncio to pozer w chuj. Pamiętam kiedyś to sprawdziłem a on tam płakał że ćpał dziko a teraz musi brać TRITTICO!! I to trittico tak wykrzyczał pełen żalu i rozpaczy, jakby chuj wie co to było, a to jakiś lekki lek co go co druga dupa po trzydziestce ma przepisane żeby spać lepiej. Zabawne to było fest.
-
georgefloyd
marmolad_k2 pisze: ↑11 lut 2026, 0:28 Kim jest kurwa Taco Hemingway? Oprócz bycia groomerem, siewcą nowego porządku, zgodnego z wizją wampirów i pożeraczy dzieci. Promotora narkotyków na receptę. Naiwniaka i populistę, który rzucił 100k zł na zbiórkę covidową. Chociaż myślę, że sakiewkę z monetami podrzuciła mu fajnopolacka masoneria na usługach Sorosa
No nie, przeróbki z hitlerem zrobił genialne.
- marmolad_k2
W odpowiedzi na medialne doniesienia o ogromnej popularności leku sprawą zajął się Główny Inspektorat Farmaceutyczny. Urząd zwrócił się do producenta Solpadeine z pytaniem, na jakich zasadach raper używa w swoim tekście marki leku.
- W piśmie z 6 lutego 2026 r. spółka poinformowała, że nazwa produktu została użyta bez jej wiedzy, zgody ani upoważnienia - przekazał PAP szef GIF Łukasz Pietrzak.
W ocenie GIF doszło więc do "niedozwolonej reklamy leku". Zgodnie z art. 60 ust. 1 Prawa farmaceutycznego reklamę produktu leczniczego może bowiem prowadzić wyłącznie podmiot odpowiedzialny lub podmiot działający na jego zlecenie.
- Jeżeli artysta nie miał takiego zlecenia ani upoważnienia, to prowadzi niedozwoloną reklamę - wyjaśnia szef GIF.
Inny artykuł tej ustawy stanowi natomiast, że "kto prowadzi reklamę produktu leczniczego niezgodnie z przepisami ustawy, podlega karze pieniężnej w wysokości do 50 tys. zł". Taką karę może nałożyć GIF w drodze decyzji administracyjnej.
Jak przekazał szef GIF, taka decyzja wobec Taco wkrótce ma zostać wydana. Będzie nakazywać zaprzestania reklamy oraz podjęcie działań zmierzających do usunięcia jej skutków. Jeśli raper nie zastosuje się do decyzji GIF, sprawa może trafić do prokuratury.
- Będziemy czekać, czy decyzja zostanie wykonana. Jeżeli nie, pozostaje nam złożenie zawiadomienia do prokuratury - mówi Łukasz Pietrzak.
- marmolad_k2