Malik Montana
Re: Malik Montana
malik jak typowy polak (kturym nie chce barzdo byc) czytaj podwykonawca hansa z ratyzbony
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
to początek drogi do elegancji
- kaczuholek
podbijam opinie z postów z tej strony. mam sporą sympatię do malika jako śmieszkowej instagramowej postaci bo całkiem bekowy ten jego instastory'owy imidż, props za gym content, śmiesznie zragebaitować też umie, ciekawe zajawki tą modą, ciapak z niemiec i w polsce taki fejm i worldwide featy, no jednak jako komercyjny sukces to szacun
ale muzyka to ja pierdole nie wiem, nie może mi nic totalnie wejść. a powinno bo tam duża kalka w beatach i tekstach leci z niemiec i francji a ja słucham głównie mainstream rapu z tych 2 krajów. potrafię się zajarać jakąś nutą sentino na jakiś czas, malika absolutnie nie. najbliżej było mojego gustu gdy malik dał te agresywne drill rzeczy na snippety ale część tego nie wyszła. a ten generał montana z gzuzem to zapomniałem po 2 odsluchach już o tym takie nijakie
ten malik montana style muzyczny mi brzmi jakby jakiś marketingowy team w tym całym sony czy czym, wziął brzmieniowe stylówy z zachodu i próbował jak plastelinę przerobić pod uszy przeciętnego polskiego 17letniego spotify słuchacza, celowo spłycając te dźwięki by gimbusów nie zraziło że mocny bas jest
może po prostu puenta leży w tym, że on niesamowicie przewidywalnie wszystko nawija, i beaty wybiera takie KOMPLETNIE bez polotu. kiedy ktoś usłyszał beat malika i pomyslal wow ciekawy instrumental? no i nawet jak jakieś ciekawe edgy wersy są to są nawinięte zawsze w tym samym stylu. "wyszedłem sam, zabrałem dwie, wsiadamy do nowego AMG" "rundki w AMG mordeczko moje cardio" - te wszystkie starsze kawałki mają już tyle lat a każde obecne wersy malika w którym próbuje brzmieć "melodyjnie" są nawinięte 1:1 jak tam w tych starych nutach, taka nijaka ta melodyjność jak od niechcenia.
ale muzyka to ja pierdole nie wiem, nie może mi nic totalnie wejść. a powinno bo tam duża kalka w beatach i tekstach leci z niemiec i francji a ja słucham głównie mainstream rapu z tych 2 krajów. potrafię się zajarać jakąś nutą sentino na jakiś czas, malika absolutnie nie. najbliżej było mojego gustu gdy malik dał te agresywne drill rzeczy na snippety ale część tego nie wyszła. a ten generał montana z gzuzem to zapomniałem po 2 odsluchach już o tym takie nijakie
ten malik montana style muzyczny mi brzmi jakby jakiś marketingowy team w tym całym sony czy czym, wziął brzmieniowe stylówy z zachodu i próbował jak plastelinę przerobić pod uszy przeciętnego polskiego 17letniego spotify słuchacza, celowo spłycając te dźwięki by gimbusów nie zraziło że mocny bas jest
może po prostu puenta leży w tym, że on niesamowicie przewidywalnie wszystko nawija, i beaty wybiera takie KOMPLETNIE bez polotu. kiedy ktoś usłyszał beat malika i pomyslal wow ciekawy instrumental? no i nawet jak jakieś ciekawe edgy wersy są to są nawinięte zawsze w tym samym stylu. "wyszedłem sam, zabrałem dwie, wsiadamy do nowego AMG" "rundki w AMG mordeczko moje cardio" - te wszystkie starsze kawałki mają już tyle lat a każde obecne wersy malika w którym próbuje brzmieć "melodyjnie" są nawinięte 1:1 jak tam w tych starych nutach, taka nijaka ta melodyjność jak od niechcenia.
- gods bidness
Diamenty na szyi tańczą mi bachatę banger przecież
polsko-bułgarskiczilijski kolega z niemiec wrócił do polski, więc może nauczy misia malisia paru nowych trickówkaczuholek pisze: ↑05 lut 2026, 0:12 te wszystkie starsze kawałki mają już tyle lat a każde obecne wersy malika w którym próbuje brzmieć "melodyjnie" są nawinięte 1:1 jak tam w tych starych nutach, taka nijaka ta melodyjność jak od niechcenia.
przecież na tax free dobrze leci, tylko tam kazior do wyjebania
- TooMuchSmoke
przyjechał braciak z niemiec by mi pomoc z rapem
i chyba widzisz kurwo ze mi pomógł z rapem
i chyba widzisz kurwo ze mi pomógł z rapem
- zemsta1camzata
- yungXpaproch
taxfree dobry projekt. ten nowy “after” na pewno zostanie ze mną na dłużej. faktycznie malik tam na luźniejszym klimacie wykręca dobre rzeczy ale niestety tak ja wyżej, kazior przeszkadza zwykle
Naszym towarem eksportowym jest Tribbs, CXSPER, Ogryzek, Maestro Chives (polscy producenci, słuchani na całym świecie). Wystarczy spojrzeć na liczby na Spotify. Morał z tego taki, że w Polsce największe liczby kręcą producenci bitów. Imo powinni być uwzględniani w zestawieniach Spotify Poland, żeby te wszystkie Maty, Taco, Bedoesy wypadli z podium i nie walili sobie wzajemnie do tego rankingu.
CXSPER (11 mln słuchaczy)
Ogryzek (6 mln słuchaczy)
Maestro Chives (5 mln słuchaczy)
Tribbs (4 mln słuchaczy)
Dodano po 1 dniu 2 godzinach 14 minutach 29 sekundach:
A wczoraj sam Lil Baby dograł się na ten bit, teraz mu dopiero wypierdoli liczby (CXSPER), tylko szkoda, że na tą wersje już go nie podpięli
Ostatnio zmieniony 06 lut 2026, 16:40 przez xxxkawo, łącznie zmieniany 1 raz.
Światem kręcą pieniądze
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
- gods bidness
Malik Montana top 3 w Polsce obecnie
Poczekaj będzie top1 bo ma numer z typem co ma 31 mln follow na instagramie (najsłynniejszy aktor i raper na Bliskim Wschodzie)
Światem kręcą pieniądze
- scam_sakawa
liczby świadczą o popularności, nie poziomie
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
ten malik to ma ryj jak saladyn beskitu. dać go do jakiego filmu kostiumowego w epoce krucjat.
Arabskie wojska atakują mój panie 
Jak następne coś od niego będzie miało tytuł Saladyn tzn ze bywa tutaj.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
- gods bidness
Sippin' on Dom Pérignon for no reason
Poppin' tags, upper echelon for no reason
Seen this bad little jawn, she was perfect
I'll let her push the foreign right now if she worth it
Ballin' in the middle of the club, no jersey
I don't want no liquor 'cause I been drinking that dirty
Bring that Ace by the case, my niggas with me
Bring some ice for my cup, my drink with me
Diamonds, diamonds, diamonds, diamonds on me dancing