Tu wrzucajcie wasze tracki

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

MillValley

Re: Tu wrzucajcie wasze tracki

Post autor: MillValley »

Na starość się z autotunem bawię (dobrze, że tylko w refrenie)
Pozdrówki!

Awatar użytkownika
SieKurwaNieInteresuj

Post autor: SieKurwaNieInteresuj »

Babababababababababababa oołł
Babababababababababababa oołł
Babababababababababababa soboom
Babababababababababababa głowoom
MillValley

To dobrze, że chociaż rymy słyszysz :rotfl:

Ale fakt, po czasie słyszę, że za mało miejsca w bicie wydzieliłem dla wokalu, dykcja jest jaka jest i się zlewa, powinienem to jeszcze po masterze odsłuchiwać po paru h na spokojnie
Wormjot

Post autor: Wormjot »

spontan hehe

Treść nie forma
Awatar użytkownika
mearecensusus

Post autor: mearecensusus »

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
:bag:
ngr

Post autor: ngr »

MillValley pisze: 18 sty 2026, 18:55 Na starość się z autotunem bawię (dobrze, że tylko w refrenie)
Pozdrówki!

W sumie mam podobny feedback co zawsze, tekst fajny, bardzo przyjemne rymy, dykcji brakuje :) Robisz jakieś ćwiczenia na dykcję?

I przy okazji dwa nowe numery ode mnie :cool: Zupełnie inaczej zmiksowane, eksperymentuję bo nie ogarniam tego za bardzo. Muszę się wybrać do jakiegoś studia.

MillValley

Dziękówa za opinię ngr!

Co do dykcji, tak, pracuję nad tym, rozkminiłem już w czym rzecz, całe życie źle jęzor ustawiałem w niektórych zgłoskach i teraz próbuję to ogarnąć, ale trudno odkręcić prawie 30 lat automatyzmów w tydzień xD
Robię ćwiczenia aktywujące póki co i staram się pisać trochę łatwiej, żeby tak nie zapierdalać i nie gubić dźwięków.

Przesłuchałem Twoje numery na słuchawkach BT, zmiksowałbym to pewnie nieco inaczej, bo są takie ciemne, troszkę więcej wysokich bym powyciągał, może mocniej deeser dokręcił, ale ogólnie to raz, że za kogo ja się mam, by w ogóle to oceniać, a dwa – wszystko słychać elegancko i uszy nie bolą.

W tym pierwszym numerze naprawdę super poleciałeś, miksersko mam wrażenie jest lekko gorzej niż ten drugi, ale to może przez bit, który brzmi jakby zza drzwi dobiegał. Skoro to remix to pewnie w jednej ścieżce tak wyjąłeś z jakiegoś YT, oryginału nie znam tbh. I chuj z tym, feeling to daje jakbym słuchał jakiegoś mixtape'u z 2008 i jest to zajebiste.

Dojebana energia w nawijce, flow nomen omen płynie, pomysłowe akcentowanie w nawijce, brzmisz mi czasem jak wczesny Que, napisane to jest fajnie, jest o czymś, trzyma uwagę, podoba mi się, props!
koniolski

Post autor: koniolski »

Zapraszam do posłuchania mojego nowego utworu, który wykonałem razem z klipem, a dokładnie mówiąc mushupem. Utwór w lekko wakacyjnym klimacie, podobno przyjemny :) Zachęcam do zostawienia czegoś po sobie na yt.
inspektorgadzet

Post autor: inspektorgadzet »

spontan z ziomalami 99'
b-boye kręcą głową, nie podoba im się hiphop mój
Wormjot

Post autor: Wormjot »

spontan ale zapowiedz mikstejpu. Opolskie nagrania

Treść nie forma
efe77

Post autor: efe77 »

N_R_R_W

Post autor: N_R_R_W »

Nadchodzi weekend, więc wrzucam numer przestrogę ;)

Awatar użytkownika
Pan Truskul

Post autor: Pan Truskul »

Długo zbierałem się, żeby zarapować do własnej produkcji no i w końcu jakoś sie przemogłem. Także zapraszam do sprawdzenia lyrics video "Daydreamer"

frutilupsista po godzinach https://acesse.one/MECHOWYBEAT
DjPendzel

Post autor: DjPendzel »

beznadziejne, przestań proszę rapować
Jedzenie kebabów i słuchanie chujowego rapu
Tak wygląda życie wielu polaków
ngr

MillValley pisze: 03 lut 2026, 11:30Skoro to remix to pewnie w jednej ścieżce tak wyjąłeś z jakiegoś YT, oryginału nie znam tbh
O stary, to trochę wstyd nie znać :rotfl: Oryginał:

Dodam że starałem się odwzorować 1:1 strukturę rymów Biggiego, ale miejscami różnice językowe były trudne do przeskoczenia
MillValley

Wiem, wiem, już nadrobiłem zaległości, ja ze starą ameryczką to nic wspólnego nigdy nie miałem i zawsze odkładam zapoznanie na później :wall:

Tym bardziej bowdown za zajawkę, mam w planach taki motyw też kiedyś zrobić.
Przełożenie rytmiki ang->pl musi wymagać jakichś ustępstw a ja ich u Ciebie nie zauważyłem nawet :rotfl:
StudioSzafaTV

Post autor: StudioSzafaTV »

Najnowszy solowy singiel od Anillam pt. "Teorie" wylądował z teledyskiem na kanale FAKTORYM
Dajcie znać jak siedzi taki emocjonalny RAP !
Syriusz69

Post autor: Syriusz69 »

Najnowszy kawałek z motywem motywacyjnym
PMC - Nie Poddawaj Się
Zapraszam na kanał YouTube gdzie są wszystkie moje treści. :joint:
https://youtube.com/@cybermagik44
NordVPN - zmieniaj lokalizację IP - https://go.nordvpn.net/aff_c?offer_id=1 ... url_id=902
ngr

Zacznę od feedbacku...
StudioSzafaTV pisze: 08 lut 2026, 14:22
Najnowszy solowy singiel od Anillam pt. "Teorie" wylądował z teledyskiem na kanale FAKTORYM
Dajcie znać jak siedzi taki emocjonalny RAP !
Anillam musi popracować nad podstawowym warsztatem. Zarówno rytmika, kontrola głosu, flow i rymy są tutaj na niskim poziomie, więc ciężko się wczuć w emocje. Choćby wejście:
Czasem jestem twardy jak kevlar
Czasem muszę łzy wycierać
Po pierwsze brak rymu, po drugie nie zgadzają się sylaby. Sylaby nie muszą się koniecznie zgadzać, ale jeśli się nie zgadzają to trzeba mieć pomysł na to jak to zarapować, a nie "muszeeeee łzyyyy wycieeeeraaaać", bo tak to brzmi jakby się zgubił na bicie.

Potem:
Życie nie nabiera tylko zabiera ile uniesie
Marzy mi się kariera ale w sumie bez uniesień
Zarówno częstochowski rym nabiera/zabiera jak i tautologiczny uniesie/uniesień mogą być okej, ale nie brzmi to okej jeśli to jedyne rymy w okolicy, zaczyna brzmieć jak rymowanka. Reszta tekstu wygląda podobnie, albo nie ma rymów, albo są tak niedokładne że aż się nie rymują, albo są banalne. Zwolnić/teorii/bronić, zwały/zabawy, siana/żenada/spadam - to nie są dobre rymy.

A od siebie podrzucam dwa nowe tracki w bardzo różnych klimatach, melancholia i przewózka. Na jednym bicie zostały tagi bo to type beat, którego jeszcze nie kupiłem :lol:

ODPOWIEDZ